Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 10/7/2012


Επισκόπηση τύπου 10/7/2012

Oι αποφάσεις στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία, οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και οι αποκρατικοποιήσεις είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Μπλακ-άουτ» απειλεί ο Τσίπρας! Με «alter ego» τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ". Η εφημερίδα γράφει ότι "με «μπλακ-άουτ» μέσα στο καλοκαίρι προειδοποιούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ σε περίπτωση που προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, ενώ μηχανές για κινητοποιήσεις ζεσταίνουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, ο οποίος βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας για την αναζήτηση επενδυτή".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πόλεμο στις συντεχνίες κήρυξε ο Σαμαράς". Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν ήταν τυχαίο ούτε τόσο αυθόρμητη όσο πίστευαν ίσως μερικοί η προχθεσινή έκρηξη του Πρωθυπουργού στην Βουλή κατά την δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Κυρίως δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του στην συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων της ΔΕΗ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γλιτώνουν οι ένστολοι τις μειώσεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ένστολοι φαίνεται ότι μπορεί να γλιτώσουν τις νέες περικοπές κατά 12% των ειδικών μισθολογίων στις οποίες επιμένει η τρόικα, και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου. Την πρόθεση της κυβέρνησης να διασώσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση τους ενστόλους αποκάλυψε χθες ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι «δεν αντέχουν άλλες θυσίες»".

ΕΘΝΟΣ: "Στην πρίζα για τη δόση του Αυγούστου". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην... πρίζα κρατούν την Ελλάδα οι κοινοτικοί εταίροι για την εκταμίευση της δόσης του Αυγούστου, καθώς η έκθεση των επικεφαλής της τρόικας ήταν γεμάτη «κόκκινες κάρτες» για καθυστερήσεις και αποκλίσεις στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Προ της Ελεύσεως του Αντίχριστου ο Κόσμος θα γίνει αγνώριστος»!". Η εφημερίδα επισημαίνει "μια πάρα πολύ φοβερή και ακριβής προφητεία είναι αυτή του Οσιου Νείλου του Μυροβλήτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτο σήμα για επιμήκυνση από Βρυξέλλες". Η εφημερίδα γράφει ότι "θετικοί οι Ευρωπαίοι εταίροι στο ελληνικό αίτημα υπό την προϋπόθεση ότι τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα έχει παρουσιάσει αποτελέσματα στις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Η τρόικα δικαιώθηκε. Το γιγαντιαίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αφού λοιπόν πέρασαν 17 μήνες από τότε που η τρόικα έκανε την σχετική πρόταση, σήμερα δικαιώθηκε. Η τρικομματική Κυβέρνησις Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς απεφάσισε να την υιοθετήση. Οχι επειδή την επιβάλλει η τρόικα, αλλά διότι την επιτάσσει η λογική".

Η ΑΥΓΗ: "Ψήφος εμπιστοσύνης για ανεργία και ύφεση". Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε σύγκρουση με την κοινωνία η κυβέρνηση Σαμαρά, επιμένει στη μνημονιακή πολιτική, παρ΄ότι η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία θερίζουν τη χώρα, με αποτέλεσμα οι απασχολούμενοι να είναι κάτω από 4 εκατομμύρια και να αντιστοιχούν μόλις στο 41% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις: Ολα όσα πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οδηγίες για τη συνταξιοδότηση των γυναικών, κυρίως για τη μειωμένη σύνταξη, την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων και τα όρια ηλικίας για τη χορήγηση δεύτερης σύνταξης, περιλαμβάνει σχετική εγκύκλιος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "«Τρώει» υπουργούς ο εργασιακός Μεσαίωνας του Μνημονίου". Σύμφωνα με την εφημερίδα "η παραίτηση Νικολόπουλου αναδεικνύει τα προβλήματα της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία καλείται να πάρει αποφάσεις υπό το ασήκωτο βάρος των μνημονιακών συμφωνιών. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, η πίεση είναι μεγάλη, την ώρα που η ανεργία αυξάνεται και η κοινωνία λυγίζει. Ο κ. Νικολόπουλος είναι παρελθόν, αλλά τα προβλήματα για την κυβέρνηση δεν έχουν τελειωμό...".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πιάστε τους στόχους και βλέπουμε»". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα έστειλαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, οι οποίοι κατέστησαν σαφές πως αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση του προγράμματος, στο οποίο έχει συμφωνήσει η ελληνική πλευρά με τους δανειστές της. Χωρίς αυτήν την προϋπόθεση, η Ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση προς την Ελλάδα".

Η ΝΙΚΗ: "Ιδού οι νέες δόσεις των στεγαστικών δανείων". Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξάνονται οι ελπίδες των χιλιάδων δανειοληπτών, κυρίως στεγαστικών δανείων, ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι η δόση του δανείου τους δε θα ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ποιοί ευνοούνται από τις αλλαγές στη φορολογία". Σύμφωνα με την εφημερίδα "δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογούμενους όπου θα καταγραφούν ακόμη και οι καταθέσεις εντός και εκτός συνόρων, αντικατάσταση του χαρατσιού στα ακίνητα από το 2013 με έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα, επαναξιολόγηση και κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων, αλλαγή του ποινολογίου για τη φοροδιαφυγή, απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και αύξηση του φορολογικού ορίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επιθετικό λαϊκό κίνημα στην αντιλαϊκή πλεύση της κυβέρνησης". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Αλέκα Παπαρήγα: κατάργηση του Μνημονίου, μονομερής διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ, που εμείς το συνδέουμε με αγώνες για γενικότερη πολιτική ανατροπή, αυτά τα τρία αιτήματα μαζί είναι πολιτικά αιτήματα-κρίκοι για να μπορέσει ο λαός να αναπτύξει ένα κίνημα επιθετικό. Αυτή είναι και η γραμμή πάλης, υπεράσπισης των συμφερόντων εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχής αγροτιάς".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τελεσίγραφο Eurogroup προς Στουρνάρα. Εφαρμόστε το Μνημόνιο και μετά βλέπουμε". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εφαρμόστε το Μνημόνιο και μετά βλέπουμε. Το τελεσίγραφο που έστειλαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνειών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: " «Παράθυρο» επιμήκυνσης η απόφαση για την Ισπανία". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«παράθυρο» για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ανοίγει η παράταση κατά ένα έτος που δόθηκε στην Ισπανία από το Eurogroup".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δραματικό μήνυμα Eurogroup: Τελευταία ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με αποδέκτη το Γιάννη Στουρνάρα στη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup. Τόνισαν στον Ελληνα υπουργό -στην παρθενική του εμφάνιση στις Βρυξέλλες- ότι ναι μεν στηρίζουν την Ελλάδα, αλλά και αυτή με τη σειρά της θα πρέπει να κάνει πράξη αυτά στα οποία έχει δεσμευτεί, σημειώνοντας με έμφαση ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ολικός ανασχεδιασμός πριν από την επαναδιαπραγμάτευση". Η εφημερίδα γράφει ότι "η διεξαγωγή του Eurogroup, που συνέπεσε χθες και με τη δημοσιοποίηση νέων ζοφερών προβλέψεων από το ΙΟΒΕ για το βάθος της ύφεσης και την πορεία όλων σχεδόν των μακροοικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας οδηγούν αναγκαστικά την κυβέρνηση σε έναν ολικό ανασχεδιασμό που αγγίζει τόσο τη στρατηγική επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου όσο αυτή καθ΄εαυτή την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διορία μερικών εβδομάδων για επιστροφή στην ευθεία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κυβέρνηση θα πρέπει με συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα να επαναφέρει, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το εκτροχιασμένο πρόγραμμα στις ράγες και, έπειτα, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους εταίρους για την ικανοποίηση αιτημάτων, όπως η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου