Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/7/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/7/2012

Η αναβολή κατά μία εβδομάδα της καθόδου της Τρόϊκας στην Κύπρο, οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει Προεδρικών και η απόφαση της Βουλής να εγκρίνει βοήθεια προς τις ΚΑ υπό όρους, είναι τα κυριότερα θέματα στον σημερινό Τύπο. Αλλα θέματα που απασχολούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Σταύρου Μαλά, ο τουρισμός, η αλλαγή στο πηδάλιο της Τράπεζας Κύπρου και εξελίξεις που αφορούν την οικονομία γενικότερα και τις στρατιωτικές ασκήσεις νοτίως της Κύπρου.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπερδέψαμε και την Τρόϊκα», αναφέρει πως ανεβλήθη η δεύτερη επίσκεψη για να μελετήσει η ομάδα λεπτομερώς τα στοιχεία που τους δόθηκαν για την κυπριακή οικονομία. Αλλού γράφει ότι ο Γιάννης Κυπρή είναι ο νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο φως θα δίδονται τα ονόματα των φοροφυγάδων, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο «Θύμωσε η Τρόϊκα», αναφέρει πως ανέβαλε την άφιξή της με αιτία το ρωσικό δάνειο και την αναξιοπιστία που εκπέμψαμε. Αλλού γράφει για ισραηλινή ασπίδα στην ΑΟΖ και πως καταγγέλθηκε η τουρκική πρόκληση στην αεροναυτική άσκηση που η Αγκυρα διεξάγει νοτίως της Κύπρου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε λύση του περιουσιακού μέσω της ανταλλαγής και φιλοξενεί συνέντευξη του «προέδρου» της «επιτροπής αποζημιώσεων».

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Μαδούν ξανά τη μαργαρίτα», στο κύριο του θέμα γράφει ότι η ΕΔΕΚ ανέβαλε την απόφαση για τον υποψήφιο για τις Προεδρικές εκλογές και ο Καρογιάν είπε όχι σε Ομήρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών επιμένει για αεροδρόμιο μικρών αεροπλάνων στο Τσέρι, ενώ αλλού γράφει για νέο πόλεμο για τις τιμές των φαρμάκων.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Πέρασε ο εκβιασμός για Κυπριακές Αερογραμμές», αναφέρει πως η συγκυριακή πλειοψηφία της Βουλής αφαιρεί αρμοδιότητες της εκτελεστικής εξουσίας και ενεργεί αυθαίρετα. Αλλού γράφει ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης μίλησε χθες στη Βουλή για απίστευτη κοινοβουλευτική αταξία καθώς η αντιπολίτευση τερμάτισε υπό εξέλιξη διαδικασία προαγωγών στα τρία κρατικά πανεπιστήμια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Καρογιάν άδειασε τον Νικόλα Παπαδόπουλο, διαβεβαιώνοντας την ΠΟΒΕΚ ότι το ΔΗΚΟ στηρίζει τους μικρομεσαίους.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail”, με τίτλο «Οι Βουλευτές ενέκριναν χρηματική ώθηση 15 εκ στις ΚΑ», γράφει στο κύριο της θέμα πως η Βουλή θα δώσει τη δεύτερη δόση στον κρατικό αερομεταφορέα μετά την αναδιάρθρωση του ΔΣ. Αλλού γράφει ότι ο τουρισμός στην Πάφο θα βοηθηθεί από πτήσεις από το Λίβανο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένα παράσιτο αίματος της Καραϊβικής έχει ονομαστεί «Μπομπ Μάρλεϊ».

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μένουμε Κύπρο» πως ο τουρισμός είναι σωσίβιο για την οικονομία υπό προϋποθέσεις και αφιερώνει την έκδοση σε αυτό το θέμα. Φιλοξενεί άρθρο του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον τουρισμό στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Προεδρία της ΕΕ αποτελεί χρυσή ευκαιρία προβολής της χώρας μας. Φιλοξενούνται επίσης άρθρα και επισημάνσεις διαφόρων αξιωματούχων και αρμοδίων για το θέμα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με έστησαν στον τοίχο!» φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη του Υπουργού, ο οποίος περιγράφει τα βιώματα της οικογένειάς του κατά το πραξικόπημα και μιλά για το Κυπριακό, την οικονομία και τις Προεδρικές εκλογές. Θα τους πάρει τα κόμματα νύχτα ο Αρχιεπίσκοπος μέσω του εκλεκτού του, γράφει αλλού η εφημερίδα, αναφερόμενη στον Γιώργο Λιλλήκα. Σε άλλο θέμα χαρακτηρίζει επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους τις προτάσεις Αναστασιάδη για την οικονομία.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το ποντίκι» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Χέρι και στο φυσικό αέριο θέλει να βάλει η Τρόϊκα» κάνει λόγο για επίμονη βολιδοσκόπηση για τη διαχείριση των εσόδων από το φυσικό αέριο. Αλλού δημοσιεύει έγγραφα από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου μια βδομάδα μετά την έκρηξη στο Μαρί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είμαστε η δεύτερη χώρα στην ΕΕ μετά το Λουξεμβούργο με τους περισσότερους αλλοδαπούς.

Η αγγλόγλωσση εβδομαδιαία εφημερίδα «The Cyprus Weekly» με τίτλο «Κύπρος που καίει» αναφέρεται στο θερμόμετρο που θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί φωτογραφία με τα μέλη της Ολυμπιακής αποστολής της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αλλού γράφει ότι οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν αυξανόμενο κίνδυνο.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου