Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 9/7/2012


Επισκόπηση τύπου 9/7/2012

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, οι αποκρατικοποιήσεις που έρχονται και οι συμβουλές των δανειστών είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αποκρατικοποιήσεις επενδύσεις ανάπτυξη". Η εφημερίδα γράφει ότι "αναφερόμενος ο κ. Σαμαράς στο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, σημείωσε με έμφαση ότι οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας καθώς και των παραγωγικών τομέων της χώρας είναι οι βασικοί άξονες για την επίτευξη του στόχου αυτού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φυγή προς τα εμπρός με κύμα ιδιωτικοποιήσεων και επανεκκίνηση των έργων". Η εφημερίδα τονίζει ότι "καλά έκανε ο υπουργός Οικονομικών και πάγωσε την επαναδιαπραγμάτευση επιλέγοντας στην παρούσα φάση την φυγή προς τα εμπρός με κύμα ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βόμβα για την «κόκκινη» Γιάννα!" Η εφημερίδα γράφει "μία πραγματική βόμβα έσκασε χθες για τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρίας πολιτικής επικοινωνίας, που φέρεται να είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές!".

ΕΘΝΟΣ: "Καύσωνας για όλα τα ειδικά μισθολόγια". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νομοσχέδιο με το οποίο θα περικοπούν οι αποδοχές 200.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, που διέπονται από το καθεστώς των ειδικών μισθολογίων, προωθεί η κυβέρνηση. Υστερα από απαίτηση της τρόικας θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι και θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παζλ τρόμου: Κράτος, παρακράτος, μυστικές υπηρεσίες και φανατικοί ισλαμιστές". Σύμφωνα με την εφημερίδα "το φαινόμενο εγγίζει πλέον τα όρια της εν δυνάμει απειλής για την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της. Παρά την εξόφθαλμη απειλή, όμως, οι πολιτικοί δεν βλέπουν και δεν ακούνε, ούτε αυτά που συμβαίνουν ούτε αυτά που καταγγέλλονται".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτα τα μέτρα και μετά η διαπραγμάτευση". Η εφημερίδα γράφει ότι "άμεση εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων που προβλέπονται με το Μνημόνιο ΙΙ και το συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος ζήτησαν οι επικεφαλής της Τρόικας από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, κατά τη χθεσινή δεύτερη συνάντηση τους, στην οποία εξετάστηκε το συνολικό πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης".

ΕΣΤΙΑ: "Ολα θα κριθούν το πρώτο δίμηνο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "έμπειρος πολιτικός έλεγε κάποτε πως ό,τι δεν κάνει μία κυβέρνησις στις πρώτες 100 ημέρες, δεν θα μπορέση να το κάνη ποτέ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εργασία για 80.000 ανέργους". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας θα επεκταθεί κατά ένα έτος και θα συμπεριλάβει και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ επαναφέρεται ο κοινωνικός τουρισμός και ξεκινά ο διάλογος για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επίσης, πρόγραμμα δεκάδων χιλιάδων θέσεων απασχόλησης προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Η Παιδεία το πρώτο θύμα της συγκυβέρνησης" Η εφημερίδα γράφει ότι "έναν χρόνο πριν από τον Αύγουστο του 2011 η Βουλή με 255 ψήφους είχε ψηφίσει τον Νόμο 4009 για την Παιδεία, γνωστό ως Νόμο Διαμαντοπούλου. Εναν χρόνο μετά, το πρώτο θύμα της τρικομματικής κυβέρνησης είναι ο Νόμος για την Παιδεία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στο τραπέζι τα ειδικά μισθολόγια". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μαχαίρι 12% στις αποδοχές 200.000 ενστόλων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, επισκόπων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων καλείται να βάλει η κυβέρνηση. Αν επιλέξει να μη θίξει τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, θα πρέπει να βρει ισοδύναμα μέτρα ύψους 600 εκατ. ευρώ".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Δυναμική εκκίνηση για ανάπτυξη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φορο-ανατροπές. Αλλάζουν όλα για εισοδήματα-ακίνητα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές στη φορολογία των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας, αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, νέο σύστημα απόδοσης του ΦΠΑ, αλλά και νέο ποινολόγιο για φορο-παραβάτες και οφειλέτες του Δημοσίου ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ψήφος εμπιστοσύνης και κλίμα συγκρούσεων". Η εφημερίδα τονίζει ότι "με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα που προδιαθέτει για έντονες πολιτικές συγκρούσεις στη συνέχεια, ολοκληρώθηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου