Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 2/7/2012


Επισκόπηση τύπου 2/7/2012

Οι έλεγχοι της τρόικας και οι συνομιλίες της με την κυβέρνηση που αρχίζουν αυτή την εβδομάδα είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αντισυνταγματική η μείωση μισθών-επιδομάτων!". Η εφημερίδα γράφει ότι "απόφαση - σταθμός του Ειρηνοδικείου Αθηνών ανατρέπει τους νόμους του μνημονίου που «ψαλίδισαν» δραματικά τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων οδηγώντας αυτούς και τις οικογένειές τους στα πρόθυρα του ορίου της φτώχειας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκβιάζουν οι Γερμανοί για να μπλοκάρουν την αναθεώρηση του μνημονίου". Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέο κύκλο πιέσεων προς την χώρα μας εγκαινιάζουν "οι Γερμανοί προαναγγέλλοντας ακόμη και χρεοκοπία μέσα στο καλοκαίρι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αγριος Ιούλιος". Η εφημερίδα γράφει "Η Ελλάδα ζητάει καθεστώς Ιταλίας - Ισπανίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Αδιάλλακτη έρχεται η τρόικα για να προλάβει «απαιτήσεις»! Στο τραπέζι κατώτατος, δώρα, κύριες και επικουρικές, εφάπαξ αλλά και απολύσεις".

ΕΘΝΟΣ: "Μαθητές με πλαστά χαρτιά δυσλεξίας". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας πουλούσε σε υποψήφιους φοιτητές κύκλωμα που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. Τρεις γυναίκες συμμετείχαν στη σύνταξη και την έκδοση των βεβαιώσεων. Οι ενδιαφερόμενοι διαγωνίζονταν με ευνοϊκότερους όρους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ανθισε το ακάνθινο στεφάνι του εσταυρωμένου Ιησού!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλοί μιλάνε για θαύμα. Αλλοι πάλι, για θεϊκό μήνυμα. Σε καιρούς χαλεπούς, με την κρίση να μαστίζει τη χώρα μας, τη φτώχεια, τη δυστυχία και την κατάθλιψη να οδηγούν πολλούς συνανθρώπους μας στο αδιέξοδο, ακόμη και την αυτοκτονία, στις παρυφές του Υμηττού πάνω από του Παπάγου, ένα εκπληκτικό, ελπιδοφόρο όσο και ανεξήγητο φαινόμενο, λαμβάνει χώρας τις τελευταίες ημέρες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στη σύνταξη έως και 7 χρόνια νωρίτερα". Η εφημερίδα γράφει "τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην εξαγορά έως και 7 πλασματικών ετών με έκπτωση από 15% μέχρι 50% (ή και περισσότερο) σε ορισμένες περιπτώσεις δίνουν οι νομοθετικές αλλαγές των τελευταίων δύο ετών σε όσους συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το 2011 και μετά".

ΕΣΤΙΑ: "Γιατί χάνονται οι ευρωπαϊκοί πόροι". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν η Ελλάς δεν αποφασίση να αλλάξη η ίδια την πολιτική της, η Ευρωπαϊκή Ενωσις και η Ευρωζώνη μπορεί να κάνουν πλέον πολύ λίγα για αυτήν. Διότι το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι η έλλειψις πόρων, αλλά η απουσία θεσμών ώστε να αξιοποιούνται σωστά οι πόροι και να δημιουργούν οικονομική ανάπτυξη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Παράνομες οι μειώσεις μισθών στο Δημόσιο σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στις Διεθνέις Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν από το Ειρηνοδικείο Αθηνών οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2012, που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Το Μεγάλο Παζάρι για «επαναδιαπραγμάτευση» του κράτους". Η εφημερίδα γράφει ότι "για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, που τείνει να πάρει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας, υπεύθυνοι δεν είναι μόνο η Τρόικα και τα Μνημόνιά της. Φυσικά, εδώ και δύο χρόνια, έχουν αναζητηθεί οι ένοχοι και έχουν εντοπισθεί στους κακούς πολιτικούς και στις κακές πολιτικές που εφάρμοσαν".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τι δίνουμε (ξανά) στην τρόικα. Τι ζητάμε". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν σήμερα με τους δανειστές, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να μη μετρήσουν στο χρέος τα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αντάλλαγμα μια κατηγορηματική δέσμευση για γρήγορες αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Μπρα ντε φερ με την τρόικα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μάχη σε 3 μέτωπα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τρία «όπλα» προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η ελληνική πλευρά, με στόχο να επιτύχει την επιμήκυνση του προγράμματος. Το πρώτο είναι η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, το δεύτερο η άμεση σύνταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και το τρίτο η αναδιοργάνωση του Δημοσίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κανένα «δώρο» στην Ελλάδα αν δεν τρέξει το πρόγραμμα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "μια δύσκολη διελκυστίνδα μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, που θα κρατήσει αρκετές εβδομάδες, ξεκινά εντός των επόμενων 24ωρων, με στόχο την επιμήκυνση και αλλαγή των επώδυνων όρων του μνημονίου. Με φόντο τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, στις οποίες η ελληνική πλευρά επιθυμεί να ενταχθεί καταφθάνουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδος οι επικεφαλής και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για να ξεκινήσουν τους ελέγχους".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου