Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 27/7/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 27/7/2012

Οι επαφές της τρόικας στην Κύπρο και η συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οικονομική κατάσταση των τραπεζών, οι αυξήσεις στα καύσιμα, οι διεργασίες ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών του 2013 και η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Βαθύ χάσμα – Μετέωρο το μνημόνιο” γράφει ότι οι τροϊκανοί είπαν στον Πρόεδρο πως “κάποιος πρέπει να πληρώσει γιατί θέλουμε πίσω τα χρήματα μας”. Αλλού γράφει ότι ξανά πάνω από 1,32 ευρώ η βενζίνη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρώην Υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα για δυσφήμιση.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Ωμή γλώσσα της τρόικας στον Πρόεδρο Χριστόφια” γράφει ότι κατά την συνάντηση με την τρόικα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσπάθησε να τους πείσει ότι τα μέτρα που θα επιβληθούν πρέπει να βοηθούν την οικονομία κι όχι να της προκαλούν περαιτέρω προβλήματα. Αλλού γράφει ότι ανοίγει σήμερα η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξεκινούν οι αγωγές κατά των τραπεζών από τους κατόχους αξιογράφων.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Απαιτούν αιματηρές θυσίες” γράφει ότι με σκληρές θέσεις ως προς την ανάγκη μείωσης μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών εμφανίστηκε ξανά χθες η τρόικα και μάλιστα ενώπιον του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΕΔΕΚ στηρίζει Λιλλήκα. Αλλού γράφει ότι νέες αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Ο Πρόεδρος τα είπε με την τρόικα” γράφει ότι στην ευρωπαϊκή συνταγή επιτυχίας που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση όπως αυτή διατυπώθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρέπεμψε χθες ο Πρόεδρος Χριστόφιας τους επικεφαλής της τρόικας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ΔΗΣΥ-ΕΥΡΩΚΟ αποκρύβουν τις πραγματικές τους θέσεις. Αλλού αναφέρεται σε νέο κύμα καύσωνα το επόμενο τριήμερο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Τα χαρτιά στο τραπέζι σε κρίσιμη συνάντηση” αναφέρει ότι η τρόικα θα ολοκληρώσει σήμερα τις επαφές της στην Κύπρο με κρίσιμη συνάντηση με την Υπουργική Επιτροπή όπου οι δύο πλευρές θα θέσουν τα χαρτιά τους στο τραπέζι. Αλλού γράφει ότι ένας Αυστραλιανός που επευφημήθηκε όταν συνέλαβε ένα βόα 2,3 μέτρων σε όχθη ποταμού, παραδέχθηκε μετά ότι έφτιαξε την όλη ιστορία για να ξεφορτωθεί το ζώο. Αλλού γράφει ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Πάφο αγωνίζονται για να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Γνώμη” υπό τον τίτλο “Αντίσταση την τροϊκανή τρομοκρατία!” γράφει ότι χαιρεκακούν ΔΗΣΥ-Αναστασιάδης και εναποθέτουν στο μηχανισμό τις “ελπίδες” τους για να παρθούν τα πολυπόθητα “μέτρα” που δεν κατάφεραν να επιβάλει η “Κυβερνώσα Βουλή” και η κατασκευασμένη υστερία των ΜΜΕ. Αλλού γράφει ότι “αόρατα” χέρια συγκρατούν τις έρευνες στην υπόθεση για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου. Άλλο θέμα αναφέρεται σε εκκλησιαστική στήριξη στην ακροδεξιά.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Το ποντίκι” υπό τον τίτλο “Ερμαιο των απαιτήσεων της τρόικας η Κυβέρνηση” γράφει ότι “οι Κυβερνώντες διαρρέουν στο ΡΙΚ ότι `αντιστέκονται` για να καλύψουν την αποτυχία τους!”. Άλλο θέμα γράφει ότι μάλλον με Λιλλήκα η ΕΔΕΚ. Αλλού γράφει ότι απαθής και αδιάφορη η βάση του ΑΚΕΛ έναντι του Μαλά.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “The Cyprus Weekly” υπό τον τίτλο “Ασταθής δρόμος” γράφει ότι θα πάρει μήνες προτού ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην σημερινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Αλλού αναφέρεται στις επαφές της τρόικας στην Κύπρο και στα αυστηρά μέτρα που αναμένονται να επιβληθούν.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου