Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 3/7/2012


Επισκόπηση τύπου 3/7/2012

Ο σχεδιασμό της κυβέρνησης Σαμαρά για τις μεταρρυθμίσεις, τις απολύσεις και τους μισθούς, η επίσκεψη της τρόικα στην Ελλάδα, προτάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις παροχές προς τους ασφαλισμένους και η επαναδιαπραγμάτευση είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ούτε νέοι φόροι ούτε μειώσεις μισθών - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο καθορισμός της ενιαίας γραμμής που θα πρέπει να επιδείξουν όλα τα κυβερνητικά μέλη απέναντι στους εκπροσώπους της Τρόικας, καθώς και η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών στο κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων οι οποίες θα αναγνωστούν στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής δίωρης συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στην πρωθυπουργική κατοικία".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Επιθετικό σχέδιο Σαμαρά με διαρθρωτικές αλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιαίτερα σκληρές αναμένεται να είναι οι διαπραγματεύσεις στο πρώτο κρας τεστ της νέας κυβέρνησης υπό τον Αντ. Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας που, όπως φάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του «γερακιού» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Ασμουσεν, επιχειρεί να στείλει «τελεσίγραφα» για την υλοποίηση των όρων του μνημονίου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αγνωστος θησαυρός του Ακη! - Η εφημερίδα γράφει ότι "όσα μέχρι σήμερα κρατά κρυφά ο πρώην υπουργός Εθνικής Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις δικαστικές Φυλακές Κoρυδαλλου, ψάχνει να βρει ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής".

ΕΘΝΟΣ: Φάρμακα δωρεάν για τους ασφαλισμένους - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τεκμηριωμένη εισήγηση για τη χορήγηση γενόσημων φαρμάκων χωρίς επιβάρυνση των ασφαλισμένων μελετά το υπουργείο Υγείας. Η εφαρμογή του μέτρου θα ελαττώσει τα έξοδα των Ταμείων, συγκρατώντας τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη εντός των προδιαγραφών της τρόικας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Παΐσιος: «Ερχεται η Χάση του Τουρκικού Φεγγαριού»! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "αστείρευτη είναι πραγματικά η μεγάλη λαογραφική πηγή που λέγεται Ελληνορθόδοξη παράδοση, αφού συνεχώς βγαίνουν στην επιφάνεια και νεώτερα -πολλές φορές και λησμονημένα- στοιχεία που φανερώνουν το προορατικό χάρισμα που είχαν στο (όχι και τόσο μακρινό) παρελθόν άγιες μορφές της Εκκλησίας".

EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εφεδρεία 3 ταχυτήτων αντί για απολύσεις στο Δημόσιο - Η εφημερίδα γράφει ότι "εργασιακή εφεδρεία... τριών ταχυτήτων, με ηλικιακά κριτήρια, αναμένεται ότι θα είναι η «κόκκινη γραμμή» που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας για δραστικό περιορισμό των απασχολουμένων στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

ΕΣΤΙΑ: Χαμένο εξάμηνο για την Οικονομία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρώτο εξάμηνο του 2012 που συμπληρώθηκε προχθές ήταν ένα ακόμη χαμένο εξάμηνο για την ελληνική οικονομία. Η αιτία είναι σαφής: Οι πρόωρες εκλογές".

Η ΑΥΓΗ: 4 προϋποθέσεις για ανάκαμψη - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η διετία εφαρμογής του Μνημονίου απέδειξε ότι το περιεχόμενό του και όχι η διατήρησή του οδηγεί την οικονομία σε ύφεση και την κοινωνία σε κατατροφή, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στο διεθνές συνέδριο του Economist στην Αθήνα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κραστ τεστ κυβέρνησης-τρόικας σε 23 καυτά ζητήματα - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα μέτωπα που παραμένουν ανοικτά πέραν των δημοσιονομικών αποκλίσεων- είναι πολλά και αφορούν υποχρεώσεις που απορρέουν από μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει ήδη αποδεχθεί η χώρα, πλην όμως λόγω πολιτικού κόστους, αλλά και ουσιαστικών αδυναμιών, ουδέποτε υλοποιήθηκαν".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: Απολύσεις αγκάθι για τη συγκυβέρνηση - Η εφημερίδα γράφει ότι "οι απολύσεις είναι και πάλι το βασικό αίτημα της Τρόικας, προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα του Δημοσίου και, βεβαίως, να συρρικνωθεί ο πολυδάπανος δημόσιος τομέας. Το αίτημα είναι ευθέως αντίθετο με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα! Είναι «κόκκινη» γραμμή για τον Φώτη Κουβέλη αλλά και για τον πρωθυπουργό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τον Αύγουστο η κρίσιμη διαπραγμάτευση - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο τέλος Ιουλίου και κυρίως τον Αύγουστο θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου και τις αλλαγές που διεκδικεί η Ελλάδα. Σε πρώτη φάση, το τεχνικό κλιμάκιο, που αρχίζει τις επαφές του από σήμερα, και οι επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι φτάνουν στην Αθήνα αύριο, θα προχωρήσουν σε μια καταγραφή της κατάστασης και κυρίως των αποκλίσεων από τους στόχους του προγράμματος".

Η ΝΙΚΗ: Πώς να «κουρέψετε» δάνειο έως 322.000 ευρώ - Η εφημερίδα γράφει "βήμα-βήμα η στρατηγική με την οποία διεγράφη το χρέος δανειολήπτριας από τη Ρόδο. Τι μπορείτε να κάνετε όταν οι τράπεζες αρνούνται να συνεργαστούν. Ποια δικαιολογητικά χρειάζεστε για να αποδείξετε αδυναμία πληρωμής"

Ο ΛΟΓΟΣ: «Κόκκινες γραμμές» για την επαναδιαπραγμάτευση - Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην συνάντηση των τριών τέθηκαν επί τάπητος οι βασικές «γραμμές» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Στην Αθήνα ο Ράιχενμπαχ, στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται η τρόικα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δράση για εξασφάλιση της Υγείας και ενάντια στη φοροληστεία του λαού - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμερα είναι αναγκαίο και επείγον όσο ποτέ άλλοτε να οργανωθεί το εργατικό, το λαϊκό κίνημα για να αντιμετωπίσει τη φοροκαταιγίδα και τα χαράτσια, την εξασφάλιση των φαρμάκων και της φροντίδας για την Υγεία, τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, τη λειτουργία των νοσοκομείων και των παιδικών σταθμών".

TΑ ΝΕΑ: Οχι σε απολύσεις και περικοπές - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καμία αναφορά σε απολύσεις από το Δημόσιο ή σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν θα υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μετά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Οι τρεις κατέληξαν στη γραμμή που θα ακολουθήσουν έναντι των δανειστών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 10.024 ανοιχτές θέσεις εργασίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Σκληρή γραμμή» τρόικας για τήρηση του μνημονίου - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με διαθέσεις «σκληρής» στάσης καταφθάνουν την Πέμπτη στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην εκτέλεση των μέτρων του μνημονίου".

HΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζικός «πυρετός» - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι διαδικασίες για την αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχουν ξεκινήσει. Οι τραπεζίτες αναζητούν ευέλικτα και αποτελεσματικά σχήματα, που οδηγούν σε συνέργειες τόσο των μητρικών όσο και των επενδύσεων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η επιβεβαίωση για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ήρθε από τον επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος δήλωσε χθες ότι οι συγχωνεύσεις θα ξεκινήσουν εντός του 2012".

ΚΕΡΔΟΣ: Τριπλό τσεκάπ από την τρόικα. Για αποκρατικοποιήσεις, δημοσιονομικά και κράτος - Η εφημερίδα γράφει ότι "η πρώτη ουσιαστική διερεύνηση των διαπραγματευτικών περιθωρίων της Ελλάδας σε όλους τους τομείς της οικονομίας επιχειρήθηκε κατά τη χθεσινή πρώτη διϋπουργική σύσκεψη, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει του τριπλού τσεκάπ από την τρόικα, για την πορεία των ελλειμμάτων, των αποκρατικοποιήσεων και των δομικών μεταρρυθμίσεων".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Προετοιμάζεται η ελληνική γραμμή άμυνας στην τρόικα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες με την τρόικα, καθώς και το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων επεξεργάσθηκαν, χθες στη διάρκεια σύσκεψης στην οικία του πρωθυπουργού, στην Κηφισιά, οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου