Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 11/7/2012


Επισκόπηση τύπου 11/7/2012

Η δρομολόγηση μέτρων ισοδύναμων με 3 δισ. ευρώ της κυβέρνησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η ρύθμιση για τη δυνατότητα των φορολογουμένων να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε πολλές δόσεις είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αντισυνταγματικές οι απολύσεις! - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο της κυβέρνησης στη μάχη που δίνει για να καλυφθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας περί 150.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015 αναδεικνύεται το Σύνταγμα της χώρας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Το μαχαίρι στο λαιμό για μέτρα 3 δισ. ευρώ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκβιάζει η τρόικα για πιστή εφαρμογή του μνημονίου. Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου του Πρωθυπουργού με Βενιζέλο, Κουβέλη και Στουρνάρα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γόρδιος δεσμός για τα μέτρα των 3 δισ. - Η εφημερίδα γράφει ότι "προθεσμία δύο εβδομάδων έδωσαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στην ελληνική κυβέρνηση για να υλοποιήσει πολλά από τα σκληρά μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο με την τρόικα, αλλά στην πράξη δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, γιατί φέρνουν χιλιάδες νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας".

ΕΘΝΟΣ: Θηλιά 3 δισ. από την τρόικα στην κυβέρνηση - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την υλοποίηση παρεμβάσεων συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ στο ασφυκτικό χρονικό περιθώριο των 15 ημερών ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση. Πρόκειται για επώδυνες αποφάσεις, που είχαν «παγώσει» στο διάστημα των εκλογών. Στο Eurogroup απαιτήθηκαν και πρόσθετα μέτρα, παρά το απαγορευτικό επίπεδο της ύφεσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πινακίδα Ιδαλιου. Πατροκοσμας και η προφητεία για τον Κασσιδιάρη! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην πανάρχαια Ιερή Πινακίδα του Ελληνισμού υπάρχει ειδική αναφορά για κάποιον «Κασσίτη» που ταυτίζεται με τη Γεροντική Ορθόδοξη Παράδοση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ταραχή για 3 δισ. ευρώ - Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αρχικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ότι αναζητούνται πρόσθετα μέτρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί καθίζηση στο Χρηματιστήριο και να υπάρξει μπαράζ κυβερνητικών επαφών, τελικώς αποδόθηκαν σε «παρεξήγηση» από ένα φραστικό «φάλτσο» του νέου «τσάρου» της Οικονομίας".

ΕΣΤΙΑ: Δυσοίωνες προβλέψεις για την ανεργία - H εφημερίδα τονίζει ότι "έκθεσις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) προβλέπει υψηλή ανεργία και για το 2013".

AΥΓΗ: Αποκατάσταση μισθών, τώρα! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "να καταργηθούν οι εφαρμοστικοί νόμου του Μνημονίου που μειώνουν τον κατώτατο μισθό, διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις και καταργούν την Εργατική Εστία και την Εργατική Κατοικία ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την πρώτη πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα 12 λάθη των φορολογικών δηλώσεων στους κωδικούς για τα ακίνητα - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη διόρθωση που κάνουν οι φορολογούμενοι, το συνηθέστερο από τα οποία, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι η παράλειψη της συμπλήρωσης των κωδικών 175-176 του πίνακα 4Ε του εντύπου Ε1".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: Καύσωνα στου Μαξίμου φέρνει το πακέτο Στουρνάρα - Η εφημερίδα γράφει ότι "ήταν βέβαιο πως η τρικομματική κυβέρνηση πολύ σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ωμή πραγματικότητα. Οι τρεις αρχηγοί καλούνται για μια ακόμη φορά να βρουν λύσεις πρακτικά και ρεαλιστικά και όχι να μας ανακοινώσουν μέσους όρους απραξίας. Δηλαδή, μέτρα για να καλυφθούν τα ελλείμματα. Η μαγική λέξη «ισοδύναμα» είναι μια λύση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η διαπραγμάτευση φέρνει τριβές - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σκιές στην κυβέρνηση προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές που εξαπέλυσε αιφνιδίως χθες το ΠΑΣΟΚ κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με τους χειρισμούς του στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup".

Η ΝΙΚΗ: Φέρτε στα μέτρα σας την πιστωτική σας κάρτα - Η εφημερίδα γράφει "βήμα-βήμα η διαδικασία ρύθμισης και τα δικαιλογητικά που χρειάζεστε. Τι πρέπει να ξέρουν οι δανειολήπτες χωρίς ακίνητη περιουσία που έχουν ως μοναδικό εισόδημα τον μισθό τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ποιοί δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ως τον πρώτο άμεσο στόχο για την ανάπτυξη του τουρισμού περιέγραψε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για το έτος 2012-2013, το οποίο ξεκινάει από τον Αύγουστο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμπεράσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις στις 6 Μάη 2012 και 17 Ιούνη 2012 - H εφημερίδα αναφέρει ότι "συνεδρίαση η ΚΕ του ΚΚΕ στις 9 Ιουλίου 2012 με θέμα τα συμπεράσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις και τα άμεσα καθήκοντα του Κόμματος. Η ΚΕ επεξεργάσθηκε πρόγραμμα δράσης του κόμματος για το επόμενο διάστημα, που θα εξειδικευθεί στις κομματικές οργανώσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: Ψυχρολουσία μετά τον καύσωνα. Μέτρα 3 δισ. ευρώ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ψυχρολουσία φόρων για εκατομμύρια φορολογουμένους και μαχαίρι 12% για 200.000 αμειβομένους με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια φέρνει ο Αύγουστος με στόχο 3 δισ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία και εξευμενισμό της τρόικας".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μέτρα 3 δισ. μέσα στο 2012 και μετά επαναδιαπραγμάτευση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Θα πάνε διακοπές στο παρά πέντε. Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Αμεσα μέτρα 3 δισ. ευρώ για προσέγγιση των στόχων - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση προχωράει άμεσα στη λήψη μέτρων 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη δέσμευση που είχε αναληφθεί τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε 9 δόσεις ο φόρος. Νομοθετική ρύθμιση – εξπρές - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νομοθετική ρύθμιση-εξπρές που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις από τα φετινά εκκαθαριστικά έως και σε εννέα δόσεις, προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Η ρύθμιση, που έχει συζητηθεί με την τρόικα, θα αφορά αποκλειστικά τους φορολογούμενους εκείνους που θα υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Το Eurogroup έφερε νέα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα επαναφέρουν το πρόγραμμα στη σωστή πορεία, ζητούν μετ΄επιτάσεως οι Βρυξέλλες από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση για την εξέταση από το Σεπτέμβριο των ελληνικών αιτημάτων, όπως η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικης προσαρμογής.

KΕΡΔΟΣ: Το Eurogroup ζητεί 3 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι «τρύπες» - Η εφημερίδα γράφει ότι "απρόθυμοι και να συζητήσουν το ενδεχόμενο χρονικής παράτασης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής εμφανίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εάν πρώτα η Ελλάδα δεν καλύψει τις μέχρι στιγμής αποκλίσεις, θέτοντας σε εφαρμογή μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ που είχαν συμφωνηθεί τον περασμένο Μάρτιο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου