Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 20/7/2012


Επισκόπηση τύπου 20/7/2012

Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα αλλά και για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος σε δόσεις, η περικοπή στο εφάπαξ με αναδρομική ισχύ για όλα τα ελλειμματικά Ταμεία, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων προωθεί η κυβέρνηση είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχοούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταργούνται 20 Οργανισμοί με 200 Υπηρεσίες!". Η εφημερίδα γράφει ότι "άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση κατέχει το θέμα της κατάργησης και της συγχώνευσης σειράς δημοσίων υπηρεσιών. Ηδη, στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται κατάλογος με τους πρώτους φορείς στους οποίους θα μπει «λουκέτο» σε δύο φάσεις ή θα προχωρήσει η ενοποίησή τους, με οδηγό τις αρμοδιότητες που ασκούν".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη... σέντρα 4 πρώην υπουργοί και 2 νυν βουλευτές". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενώ έρχεται και καυτή συνέχεια με δημάρχους, μεγαλοστελέχη δημοσίων επιχειρήσεων και άλλους κρατικούς μανδαρίνους!!! Το ΣΔΟΕ εντόπισε ύποπτα περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις που προέρχονται από μίζες".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "235 ψυχές στα... σκουπίδια!". Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρίς να έχουν φάει κρέας και κοτόπουλο τον τελευταίο ενάμιση μήνα και με ανοιχτές πληγές από την κατάκλιση, γιατί δεν υπάρχουν αντιμικροβιακές αλοιφές, πάνες και γάζες, προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή οι 235 ταλαιπωρημένες ψυχές του Ασύλου Ανιάτων".

ΕΘΝΟΣ: "Ψυχρολουσία με το εφάπαξ στο Δημόσιο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων τη δεύτερη εντός οκταμήνου, προχωρεί η κυβέρνηση. Η διπλή απώλεια για τον κάθε δικαιούχο θα φτάσει τελικά μέχρι και 23.000 ευρώ. Η επώδυνη ρύθμιση θα πλήξει και όσους υπέβαλαν ήδη αίτηση συνταξιοδότησης. Στον ίδιο δρόμο οδηγούνται άλλοι 22 φορείς πρόνοιας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Υπερόπλα, Ατλαντες και Προϊστορία...". Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρομακτικές αποκαλύψεις από τον Πάλμο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο κόλπο με τον ΛΑΦΚΑ". Η εφημερίδα γράφει ότι "από τον Νοέμβριο του 2011 το Δημόσιο παρακρατεί τον ΛΑΦΚΑ χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις δύο μειώσεις συντάξεων που μεσολάβησαν. Μεγάλοι χαμένοι, έως 65 ευρώ μηνιαίως, χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου και απόστρατοι που καταθέτουν αιτήσεις «διόρθωσης» και εξετάζουν δικαστική προσφυγή".

ΕΣΤΙΑ: "Επιβραβεύουν τους φοροφυγάδες!". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύριος λόγος που είναι τόσο εκτεταμένη η φοροδιαφυγή στην χώρα μας είναι διότι την προκαλεί το ίδιο το κράτος. Με τα ανορθόδοξα μέτρα που ευνοούν τους φοροφυγάδες και τιμωρούν τους ειλικρινείς φορολογουμένους, εξωθεί και τους εντίμους πολίτες στην φοροδιαφυγή. Είναι κρίμα η Κυβέρνησις Σαμαρά, με την εν λόγω ρύθμιση, να δώση ένα τέτοιο δείγμα γραφής".

Η ΑΥΓΗ: "-22% το εφάπαξ με το «καλημέρα»". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλη και γενικευμένη περικοπή των εφάπαξ αποδοχών στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις των συγκυβερνώντων πολιτικών αρχηγών ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Λουκέτα και συγχωνεύσεις σε δημόσιους οργανισμούς". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "λουκέτο σε Οργανισμούς του δημοσίου και μετατάξεις περίπου 4.000 υπαλλήλων προωθεί μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση. Ηδη, στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται η λίστα με τους πρώτους είκοσι φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν άμεσα, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Πάρτε μέτρα καιγόμαστε". Η εφημερίδα γράφει ότι "η προκλητική ανικανότητα και η τραγική αμέλεια των επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να θωρακίσουν τη χώρα μας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου προκύπτουν από απόρρητο, διαβαθμισμένο έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2012".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μείωση 22,6% του εφάπαξ υπαλλήλων του Δημοσίου". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,6% αρχίζει η προσπάθεια εξορθολογισμού των παροχών των επικουρικών Ταμείων. Μάλιστα, η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ και θα αφορά τις αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Φθηνά ενοίκια σε ασφαλείς περιοχές". Η εφημερίδα γράφει ότι "λύσεις για τον ιδανικό συνδυασμό χαμηλής τιμής και ασφάλειας. Οδηγός για να βρείτε την κατάλληλη συνοικία που θα ενοικιάσετε σπίτι. Πόσο έχουν πέσει τα νοίκια και πώς να το εκμεταλλευτείτε".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οριστικά 22,6% «ψαλίδι» στο εφάπαξ του δημοσίου". Σύμφωνα με την εφημερίδα "από το πολύπαθο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων θα αρχίσει άμεσα το κούρεμα σύμφωνα με τη μνημονιακή μας υποχρέωση. Οπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα, ο υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, το εφάπαξ θα μειωθεί κατά 22,6%, όσο δηλαδή είναι μεγαλύτερο σε ποσοστό από τις καταβαλλόμενες εισφορές στη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου κάθε υπαλλήλου".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Μετά τον Παπούλια ποιός; Ο Φ. Κουβέλης καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας". Η εφημερίδα γράφει ότι "τον Φώτη Κουβέλη (17,9%) επιλέγουν οι πολίτες στην έρευνα της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρείας για την «Π+13» για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μεταξύ πέντε προσωπικοτήτων. Η επιλογή του σαφώς και συνδέεται τόσο με τη μετριοπάθεια που έδειξε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα όσο και με τη σοβαρότητα που αντιμετώπισε το θέμα της στήριξης και συμμετοχής στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κλιμακώνεται η επέμβαση στη Συρία". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία, στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα, περικλείει τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής μας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πέντε χρόνια δόσεις για ληξιπρόθεσμα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε εξήντα δόσεις θα σπάσει τις οφειλές χιλιάδων φορολογουμένων το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δώσει ανάσα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού. Παράλληλα προωθεί ρύθμιση για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος σε δέκα μηνιαίες δόσεις για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 100.000 ευρώ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απειλούν ζωές οι ελλείψεις στο ΕΣΥ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανοίγουν εκ νέου οι φάκελοι των ανέλεγκτων υποθέσεων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνοπτικούς ελέγχους για την είσπραξη φόρων από ανέλεγκτες υποθέσεις σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων θα τεθούν υπό έλεγχο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε πολλές μικρές δόσεις φοροι-χρέη". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και των φόρων σε πολλές και μικρές μηνιαίες δόσεις, θα θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα η κυβέρνηση. Οπως επισημαίνουν από το υπουργείο Οικονομικών, «χωρίς αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα υπάρξει στάση πληρωμών και θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να κλείσει ο προϋπολογισμός".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ξεκινούν οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών". Η εφημερίδα γράφει ότι "επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου. Ηδη το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται έναν κατάλογο δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών για τους οποίους προτείνεται η συγχώνευση ή η κατάργησή τους. Παράλληλα ζητείται από όλους τους υπουργούς να προχωρήσουν τη διοικητική μεταρρύθμιση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δόσεις πολλές για όλους στο φορολογικό πακέτο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ρυθμίσεις για τα υφιστάμενα ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι και σε 60 δόσεις, ειδική ρύθμιση για τις υπερχρεωμένες, προς το Δημόσιο, επιχειρήσεις μέχρι και σε 44 δόσεις, καθώς και ρύθμιση για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών σε 9 ή 10 μηνιαίες δόσεις, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 100.000 ευρώ, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών".

DEALnews: "Το μυστικό σχέδιο για την Ελλάδα". Η εφημερίδα γράφει ότι "στη φωτιά της λιτότητας «καίγεται» ο ευρωπαϊκός Νότος, με την Ελλάδα να αγωνιά για το μέλλον της, την ώρα που τα μηνύματα από τις υπόλοιπες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης δεν είναι τα καλύτερα δυνατά. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδια έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο το μέλλον της δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου