Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/7/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/7/2012

Η κάθοδος κλιμακίου της Τρόϊκας στην Κύπρο και οι επαφές που αναμένεται να αρχίσει από σήμερα με οικονομικούς και άλλους παράγοντες καθώς και οι επαφές στο Στρασβούργο του Προέδρου της Δημοκρατίας με αποκορύφωμα την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Προεδρίας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου είναι από τα βασικά θέματα τα οποία προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Τρόϊκα με άγριες διαθέσεις» και γράφει ότι από σήμερα αρχίζει ο έλεγχος στα δημοσιονομικά και τις τράπεζες και ότι σύμφωνα με πηγές, τα μέλη του κλιμακίου θα εισηγηθούν μεταξύ άλλων κατάργηση της ΑΤΑ, μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και των μισθών και επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρεται στο χθεσινό διάγγελμα Χριστόφια με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο. Επίσης πρωτοσέλιδα η εφημερίδα κάνει αναφορά στις έρευνες και τις ανακρίσεις στην Ελλάδα με αφορμή τη σύλληψη των υπόπτων για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα.

«Καυτό εξάμηνο για την Κυπριακή Προεδρία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Σημερινής» που αναφέρεται μεταξύ άλλων στις μεγάλες προκλήσεις που έχει ενώπιον της η Προεδρία, στην ατζέντα που θα διαπραγματευθεί ενώ αναφορά γίνεται και το διάγγελμα του Προέδρου και τις δηλώσεις πολιτικών και άλλων αξιωματούχων με αφορμή τη χθεσινή μέρα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις επαφές της Τρόϊκας στη Λευκωσία και τις συναντήσεις με Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα. Επίσης στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα προβάλλει την επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Κύπρο και τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ΥΠΕΞ.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Στα χέρια της Τρόϊκας» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στις επαφές που αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία κλιμάκιο της Τρόϊκας με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρεται στην ανάληψη από χθες της εξαμηνιαίας προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, το διάγγελμα του Προέδρου Χριστόφια, την τελετή στο Δήμο Λευκωσίας και τις δηλώσεις πολιτικών αξιωματούχων. Επίσης πρωτοσέλιδα η εφημερίδα αναφέρεται στις έρευνες στην Αθήνα με αφορμή τη σύλληψη ενός 41χρονου και ενός 29χρονου για το φονικό στην Αγία Νάπα και γράφει για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Θα πετύχουμε» γράφει στην πρώτη της σελίδα η «Χαραυγή» και αναφέρεται στο χθεσινό διάγγελμα του Προέδρου Χριστόφια με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και την δήλωση ότι μια πετυχημένη προεδρία αποτελεί κορυφαίο εθνικό στόχο. Αλλού η «Χ» φιλοξενεί συνέντευξη του Πρέσβη της Βενεζουέλας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο ενεργειακός πλούτος της Κύπρου μπορεί να οδηγήσει σε λύση και ότι μόνο ο Πρόεδρος προώθησε πραγματικά την ειρήνη αλλά ο Ταλάτ δεν αντιλήφθηκε την ευκαιρία. Επίσης αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του Ελληνα ΥΠΕΞ μετά τη συνάντησή του στη Λευκωσία με την ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου