Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 27/7/2012


Επισκόπηση τύπου 27/7/2012

Τα μέτρα που απαιτούνται για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ στις διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών και οι πιέσεις της τρόικα για άμεση εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής είναι τα μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει»". - Η εφημερίδα γράφει ότι "τη δέσμευσή του ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, προκειμένου αυτή να βγει από το σημερινό αδιέξοδο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κατά 90% φεύγετε από το ευρώ. Σοκ και δέος προκαλεί η έκθεση της Citi". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σοκ και δέος έχει προκαλέσει έκθεση της αμερικανικής τράπεζας Citi που προβλέπει ότι η Αθήνα είναι πιθανόν να εγκαταλείψει το ευρώ, κατά 90%, μέσα στους επόμενους 12 - 18 μήνες".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σφαγή χωρίς εξαιρέσεις". - Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα πιέζει για σφαγή χωρίς εξαιρέσεις και επιμένει απαρέγκλιτα στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ο τελικός κατάλογος των οποίων φαίνεται να αποτελεί σημείο αντιδικίας μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση".

ΕΘΝΟΣ: "Αναδρομικά οι μειώσεις μισθών και εφάπαξ". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επισπεύδεται η υλοποίηση μέτρων που προορίζονταν για την επόμενη διετία. Προωθούνται περικοπές στα εφάπαξ μέχρι και 40% αλλά και δραστικές μειώσεις στις αποδοχές του προσωπικού των ΔΕΚΟ, με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι Ατλαντες ήταν Εδώ!!!". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανακάλυψη-Σοκ του Ινστιτούτου ΑΧΑΝΑ ΙΗ και του Γιώργου Πάλμου. Οι Ατλαντες ήταν Εδώ! Γιγαντογλυπτά, Κοσμοδρόμια και Ναοί..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πλαφόν 2.100 ευρώ στις κύριες συντάξεις". - Η εφημερίδα γράφει ότι "με την επιβολή νέων περικοπών στις συντάξεις από τον προσεχή Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να θίγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, και την επιτάχυνση της εφαρμογής μέτρων περιστολής δαπανών, όπως η μείωση από τη φετινή κιόλας χρονιά στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, στα κοινωνικά επιδόματα και τους μισθούς των ΔΕΚΟ, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ισορροπήσει ανάμεσα στις πιέσεις της Τρόικας για ταχεία εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στην ανάγκη για όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες παρεμβάσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Ο Γόρδιος Δεσμός της φορολογίας". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κυριώτερος λόγος για τον οποίο οργιάζει η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι διότι το φορολογικό μας σύστημα είναι περίπλοκο και άδικο. Το φαύλο αυτό σύστημα πρέπει να αλλάξη με τη μέθοδο του Γορδίου Δεσμού. Να καταργηθή δια μιας και να αντικατασταθή με ένα φορολογικό σύστημα τόσο απλό και δίκαιο, ώστε να μπορή να εμπνέη τον σεβασμό των πολιτών".

Η ΑΥΓΗ: "Σκληρότερα, περισσότερα, νωρίτερα".  - Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών περιλαμβάνει η «λίστα Στουρνάρα» που από χθες συζητούν Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης. Τουλάχιστον 15, και όχι 11,5 δισ. όπως διατείνεται η κυβερνητική προπαγάνδα, η αξία των μέτρων. «Εμπροσθοβαρές» χαρακτηρίζεται τώρα το 3ο Μνημόνιο, με πολλά μέτρα να εφαρμόζονται σήμερα, από το 2012".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φοροαπαλλαγές με το σταγονόμετρο και με εισοδηματικά κριτήρια". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι συζητήσεις για τις αλλαγές στη φορολογία ξεκίνησαν με τους επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, ενώ το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιασθεί τον Σεπτέμβριο και αφού προηγουμένως η κυβέρνηση ολοκληρώσει τις επαφές της με τους κοινωνικούς εταίρους για τις αλλαγές που θα επέλθουν στο νέο φορολογικό σύστημα".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "77% δυσαρεστημένοι από τη συγκυβέρνηση" - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η απόλυτη ανασφάλεια και η αβεβαιότητα διακατέχουν την ελληνική κοινωνία, όπως φαίνεται από την έρευνα της VPRC. Δεν προκύπτει κανένα θετικό στοιχείο, δεν υπάρχει πουθενά αισιοδοξία ή ελπίδα ότι κάτι μπορεί να πάει καλύτερα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διαφωνία των «τριών» για τα μέτρα". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα σκληρά μέτρα που απαιτούνται για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ προκάλεσαν διχογνωμίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Εξαιτίας της δυστοκίας στη λήψη απόφασης κατά τη χθεσινή σύσκεψη των τριών αρχηγών, αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση τη Δευτέρα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Αυτή είναι η αλήθεια για την ασφάλεια των χρημάτων μας". - Η εφημερίδα γράφει "ο φόβος της... δραχμής κρατά μακριά από τα γκισέ χιλιάδες μικρούς και μεγάλους καταθέτες. Αλήθειες και ψέματα για το εάν κινδυνεύουν οι αποταμιεύσεις μας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σοκ και δέος για χιλιάδες συνταξιούχους". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ που παρουσίασε στην τρόικα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομιών υπό τους Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα, πρόκειται για δύσκολα μέτρα που πλήττουν 4 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Εγκλημα στη Σπιναλόγκα". -  Η εφημερίδα γράφει ότι "το νησί-φρούριο ζει μια ακόμη περιπέτεια βάρβαρης κακοποίησής του και πρωτοφανών βανδαλισμών με την αιγίδα του κράτους, του υπουργείου Πολιτισμού και του ΚΑΣ, που το παρέδωσαν άνευ όρων στα χέρια του κυρίου Κ. Τσόκλη - 1930. Ο αριθμός 1930 αφορά στο έτος γέννησης του κυρίου Τσόκλη και είναι γραμμένος με μαύρη μπογιά ακόμη και στην αριστερή παραστάδα της κεντρικής πύλης του φρουρίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντίσταση - αντεπίθεση στα βάρβαρα μέτρα". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης συμφώνησαν χτες για την πλήρη εφαρμογή του πακέτου των μέτρων που έχει διαμορφωθεί από το οικονομικό επιτελείο. Που σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα και πετσοκόβουν άγρια τις δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια. Μονόδρομος για την εργατική τάξη, είναι η αντίσταση σ' αυτήν τη βαρβαρότητα, η αντεπίθεση, η οργάνωση της συμμαχίας τους ενάντια σ΄αυτήν την πολιτική κυβέρνησης, μονοπωλίων, ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κόκκινη γραμμή τα 1.400 ευρώ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κόκκινη γραμμή στα 1.400 ευρώ, ώστε να μην υπάρξει περικοπή συντάξεων κάτω από αυτό το επίπεδο, επιδιώκουν να χαράξουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στο σκληρό παζάρι με την τρόικα".

DEALnews: "Η αλήθεια για Λάτση". Η εφημερίδα γράφει ότι "αν και αθόρυβα προετοιμασμένη η κίνηση του διαχωρισμού των δύο Ομίλων, δεν αιφνιδίασε τους υποψιασμένους. Οσοι έχουν «εντρυφήσει» στον τρόπο σκέψης και δράσης του Σ. Λάτση τα τελευταία χρόνια κατάλαβαν ότι αυτό που προβλήθηκε ως «βόμβα» στην οικονομική επικαιρότητα, ήταν το σκηνικό μιας «προαναγγελθείσας» αποχώρησης, με αφετηρία αρκετές κινήσεις σταδιακού απεγκλωβισμού την τελευταία διετία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Συντηρούν το αδιέξοδο τα Σκόπια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "«Παζάρι» για την αποφυγή πρόσθετων μέτρων το 2012". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με μέτρα περικοπής δαπανών τα οποία θα ενταχθούν στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης 2013-2014, αλλά θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του 2012, προσπαθεί η κυβέρνηση να αποκρούσει τις πιέσεις της τρόικας για πρόσθετες παρεμβάσεις εφέτος λόγω των αποκλίσεων του προϋπολογισμού".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βήματα για συμφωνία. Σε κλίμα συνεργασίας η συνάντηση των «3». Τη Δευτέρα τα μέτρα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με μεγάλο ζητούμενο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας, σε πολιτικό επίπεδο, για το «πακέτο» των 11,5 δισ. το αργότερο έως τη Δευτέρα, διερευνώνται αυτές τις ώρες όλες οι εναλλακτικές ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την επιβολή των νέων οδυνηρών μέτρων, χωρίς πάντως να αποκλείεται ορισμένα από αυτά να εφαρμοστούν ήδη από τη φετινή χρονιά".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πακέτο με την επιμήκυνση οι περικοπές των 11,7 δισ.". Η εφημερίδα γράφει ότι "στη φράση «δώστε μας την επιμήκυνση και συζητάμε τα μέτρα» θα μπορούσε να συνοψιστεί η κοινή θέση που έχουν απέναντι στην τρόικα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, κκ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, οι οποίοι θα συναντηθούν και πάλι τη Δευτέρα για οριστική αποτίμηση των μέτρων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μεγαλώνει και βαραίνει το «πακέτο» των μέτρων". Η εφημερίδα τονίζει ότι "επισπεύδει, από φέτος, την εφαρμογή των μέτρων της διετίας 2013-2014, η κυβέρνηση, προκειμένου να εξευμενίσει την τρόικα και με διττό στόχο, να αποφύγει τη λήψη έκτακτων μέτρων για τον προϋπολογισμό του 2012, αλλά και να υποστηρίξει το αίτημα για παράταση του χρόνου προσαρμογής".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου