Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 24/7/2012


Επισκόπηση τύπου 24/7/2012

Οι κρίσιμες συναντήσεις με την τρόικα, η εξάπλωση της κρίσης χρέους με επίκεντρο την Ισπανία είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πώς θα αντιμετωπίσουν την Τρόικα". Η εφημερίδα γράφει ότι "στους ρυθμούς της σημερινής έλευσης της Τρόικας και των συναντήσεών της με τους αρμοδίους υπουργούς κινούνται στην κυβέρνηση. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να δείξει ότι «κάτι κινείται» και ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προώθηση των μεταρρυθμίσεων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού γιατί απέτυχε παταγωδώς το πρόγραμμα της τρόικας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου, υπήρξε ένα «μπαράζ» δημοσιευμάτων τα οποία αναφέρουν ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας το Σεπτέμβριο και ότι η γερμανική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να δώσει περισσότερα χρήματα, αναφέρει σε έκθεσή της, με τίτλο «Η Ελλάδα ξανά στο χείλος» και ημερομηνία 23 Ιουλίου 2012, η Nomura International".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ολοταχώς για στάση πληρωμών". Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα «πνίγει» την Ελλάδα αρνούμενη να χορηγήσει τις προγραμματισμένες δόσεις και οδηγεί τη χώρα (αν συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό) ολοταχώς σε στάση πληρωμών. Η εικόνα επιδεινώνεται ραγδαία με τις χρηματαγορές να βουλιάζουν και τη γερμανική αμετροέπεια να θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον".

ΕΘΝΟΣ: "Τελεσίγραφο τρόικας για μέτρα-εξπρές". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με διάχυτο το κλίμα αβεβαιότητας στον ευρωπαϊκό Νότο αρχίζουν οι κρίσιμες συναντήσεις με την τρόικα. Η έκθεση, που θα συντάξουν οι επιτελείς της, θα προηγηθεί από την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται για επίσπευση των μεταρρυθμίσεών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σιωνιστική προπαγάνδα με εκτελεστή τον Εκο". Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα δίχτυα των Μασόνων ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας. Το κοιμητήριο της Πράγας ή Πώς ο Ουμπέρτο Εκο «αθωώνει» και «ξεπλένει» υπαρκτές και ανύπαρκτες Σιωνιστικές συνομωσίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στα πρόθυρα του κραχ Ισπανία και ευρωζώνη". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Ευρώπη μετά την επιδείνωση της κατάστασης στην Ισπανία, που έχει φέρει τη Μαδρίτη στα πρόθυρα του μηχανισμού διάσωσης για το σύνολο της οικονομίας".

ΕΣΤΙΑ: "Πλήρης σύγχυσις για τα φορολογικά". Η εφημερίδα τονίζει ότι "'αραγε σε ποιά χώρα ισχύουν τόσο υψηλοί συντελεστές φόρου από τόσο χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια; Σε καμμία. Αλλά παρ΄όλα αυτά επικρατεί τέτοια σύγχυσις στην κοινή γνώμη ώστε κάποιοι «ειδικοί» προτείνουν το χαράτσι της ΔΕΗ να επιβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια. Το αν είναι δίκαιο ή όχι το χαράτσι είναι άλλη ιστορία. Αλλά είναι φόρος περιουσίας και όχι φόρος εισοδήματος. Αυτό λίγοι το καταλαβαίνουν. Ισως διότι λίγοι δηλώνουν το πραγματικό τους εισόδημα ώστε να ξέρουν το ύψος της φορολογίας".

Η ΑΥΓΗ: "Σε κοινωνικό κραχ οδηγούν τη χώρα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "να μπει, επιτέλους, τέρμα στην ανεξέλεγκτη πορεία της χώρας προς τη χρεωκοπία και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας ζήτησε χθες ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Τα ΕΛ.ΠΕ. του Λάτση καθήλωσαν τα πολεμικά αεροπλάνα". Η εφημερίδα γράφει ότι "την αδυναμία των ΕΛ.ΠΕ. να διασφαλίσουν τις απαραίτητες προδιαγραφές στα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα μαχητικά μας αεροσκάφη καταδεικνύουν οι σημαντικές ελλείψεις που εντόπισαν τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας σε αιφνιδιαστικό ποιοτικό έλεγχο καυσίμων που έκαναν στις δεξαμενές των μαχητικών μας αεροσκαφών, σε όλες σχεδόν τις Πτέρυγες Μάχης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τεκμήρια: Πρόταση για κατάργηση και νέες αλλαγές στο σύστημα αποδείξεων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, η αντικατάσταση των τεκμηρίων από τις πραγματικές δαπάνες διαβίωσης, οι οποίες θα αποτυπώνονται στο πόθεν έσχες που θα συνοδεύει τη φορολογική δήλωση, ενώ δεν θα ισχύουν όλες οι αποδείξεις για το αφορολόγητο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πανικός στην Ευρωζώνη λόγω Ισπανίας". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πανικό προκαλεί στην Ευρωζώνη και τις αγορές η κλιμάκωση της ισπανικής κρίσης. Μετά τη Βαλένθια και άλλες αυτόνομες περιοχές της χώρας -πέντε σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο- ετοιμάζονται να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από την κυβέρνησης της Μαδρίτης. Ταυτόχρονα η ισπανική οικονομία εισήλθε και επισήμως σε ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ολα αυτά ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι είναι θέμα χρόνου η προσφυγή της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης".

Η ΝΙΚΗ: " 7.000 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν με απόλυση". Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται μέρα με τη μέρα και που η κάθε ελληνική οικογένεια δίνει μάχη για να επιβιώσει, ένας ακόμη και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας, φαίνεται πως πλήττεται ανεπανόρθωτα. Ο λόγος για την παιδεία, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να υφίσταται διαδοχικές υποβαθμίσεις, καθώς τα σενάρια για απολύσεις εκπαιδευτικών γίνονται ολοένα και πιο ρεαλιστικά".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ποιοί κατασκευάζουν σενάρια τρόμου για χρεοκοπία". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ερωτήματα δημιουργούνται από τα συντονισμένα «πυρά» που δέχεται η Ελλάδα. Η ιστορία ξεκίνησε με άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη το Σεπτέμβριο». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οι χαλυβουργοί συνεχίζουν με ενότητα και ταξική αλληλεγγύη". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι μαχητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης δίνουν δύναμη στον ηρωικό αγώνα των απεργών. Στο κενό κρατική βία - τρομοκρατία και δράση απεργοσπαστών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Περαίωση εξπρές για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλείσιμο των ανέλεγκτων υποθέσεων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με διαδικασίες εξπρές και συνοπτικούς ελέχους επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να δώσει ανάσα στα άδεια ταμεία του Δημοσίου, την ώρα που η τρόικα διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ανοίξει τις κάνουλες της χρηματοδότησης πριν από τον Σεπτέμβριο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "2.051 προσλήψεις στη Βόρεια Ελλάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Η αβεβαιότητα στην Ισπανία «βύθισε» τις διεθνείς αγορές". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«υποτροπή» της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη προκάλεσε χθες ο «ιός» της Ισπανίας, θέτοντας πλέον στο επίκεντρο και την Ιταλία. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις ηγετών κρατών και διεθνών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, ενισχύονται οι ανησυχίες ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα χρειαστεί πλήρες μνημόνιο, εγείροντας ερωτηματικά για τις «αντοχές» του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φλέγεται η Ευρωζώνη. Επικίνδυνη εξάπλωση της κρίσης χρέους με επίκεντρο την Ισπανία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταλύτης για ισχυρές αναταράξεις στις αγορές ήταν η εκτόξευση του κόστους δανεισμού της Ισπανίας, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε καθεστώς πλήρους Μνημονίου, κατά τα ελληνικά πρότυπα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εξετάσεις υπό ασφυκτική πίεση. Με τελεσίγραφα, προειδοποιήσεις και απειλές". Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα σε θολό τοπίο νέων διεθνών «τελεσιγράφων», διαψεύσεων και προειδοποιήσεων επιστρέφει η τρόικα, σε μία επίσκεψη που θα κρίνει τόσο την εκταμίευση της εκκρεμούσας δόσης του δανείου όσο και την πολυσυζητημένη επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Καταιγίδα» στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου". Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη δίνη της κρίσης χρέους παραδόθηκαν χθες οι αγορές, οι οποίες βρίσκονται στα πρόθυμα της κατάρρευσης, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η Μαδρίτη βαδίζει στα χνάρια της Ελλάδας και της Πορτογαλίας και είναι θέμα χρόνου να προσφύγει σε πλήρες πακέτο διάσωσης, ενώ τα σημάδια πυκνώνουν και για την Ιταλία".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου