Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 26/7/2012


Επισκόπηση τύπου 26/7/2012

Το πακέτο των νέων μέτρων που οριστικοποιείται σήμερα στη σύσκεψη των τριών αρχηγών, η ενημέρωση της τρόικας από τον Γιάννη Στουρνάρη, η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μανουέλ Μπαρόζο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι τρεις κρίσιμες συναντήσεις του Αντ. Σαμαρά". - Η εφημερίδα γράφει ότι "τρεις καθοριστικής σημασίας συναντήσεις μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο θα πραγματοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταρχήν σήμερα, για τις 2 μ.μ. είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ το απόγευμα στις 5.30 θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, προς τιμήν του οποίου στη συνέχεια θα παραθέσει δείπνο. Τέλος, αύριο στις 11 π.μ. ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Τρόικας, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι στη χώρα μας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ερχονται 190.000 νέα λουκέτα με κίνδυνο να χαθούν 260.000 θέσεις εργασίας". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να βάλουν «λουκέτο» το επόμενο δωδεκάμηνο βρίσκονται περίπου 190.000 επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το ίδιο διάστημα να χαθούν σχεδόν 260.000 θέσεις απασχόλησης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πιο κάτω οι συντάξεις. Πίκρα! 2.000 ευρώ το πλαφόν για όλους". - Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες περικοπές στις συντάξεις, με την επιβολή πλαφόν στα 2.000 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να πάει και χαμηλότερα, είναι ένα από τα μέτρα που μελετά το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να πετύχει την περικοπή δαπανών ύψους 5 δισ. ευρώ αντί των 4 δισ. ευρώ, που ήταν ο αρχικός στόχος για τη διετία 2013 και 2014".

ΕΘΝΟΣ: "Καταιγίδα μέτρων μέχρι τον Σεπτέμβρη". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταιγιστικού χαρακτήρα μέτρα αποφασίζονται σήμερα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Αποτελούν την προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Το κύριο μέρος των περικοπών αφορά μειώσεις στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Παναγία θα σώσει και πάλι το γένος των Ελλήνων!". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "προστατεύει το γένος των ελληνορθόδοξων Ελλήνων. Οι ταγοί της Εκκλησίας μας να εγκαταλείψουν το κοσμικό φρόνημα και να στραφούν στο μοναχισμό, τη νήψη και την προσευχή¨".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στην πρέσα οι συντάξεις. Στα χέρια της τρόικας σήμερα το πακέτο με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ". - Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί πλαφόν στις συντάξεις που μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 1.800 ευρώ, ενώ δεδομένο είναι το ψαλίδι σε κοινωνικά επιδόματα, εφάπαξ, μισθούς ΔΕΚΟ".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάς μπορεί να απογειωθή". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό και δημοσιονομικό. Αν μπορούσε να επιλυθή το πολιτικό πρόβλημα ώστε να αποκατασταθή το κλίμα εμπιστοσύνης, η οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψη πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύεται".

Η ΑΥΓΗ: "Αλμα στο κενό από την κυβερνητική τρόικα". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε σκοτεινά μονοπάτια οδηγεί τη χώρα η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς όχι μόνο αρνείται να εγκαταλείψει μια πολιτική συνταγή που έχει αποδειχθεί βλαπτική, αλλά, για τους δικούς της λόγους, αυξάνει και τις δόσεις".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια: Σχέδιο-ανάσα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η βασική πρόταση που εξετάζεται αφορά στη μείωση των καταβολών για τα δάνεια στο ένα τρίτο της τρέχουσας δόσης, και μάλιστα με το υπόλοιπο ποσό να κεφαλαιοποιείται άτοκα. Για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει αποδεδειγμένα να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Ανώτατη σύνταξη 1.500 ευρώ. Τέλος το εφάπαξ". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ, προνοιακών παροχών αλλά και μερισμάτων των δημοσίων υπαλλήλων από το μετοχικό ταμείο προβλέπονται στη λίστα των περικοπών που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση έναντι των δανειστών μας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Περικοπές 5,1 δισ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από τις συντάξεις, τα εφάπαξ και τα κοινωνικά επιδόματα θα εξοικονομηθούν τα 5,1 από τα 11,6 δισ. ευρώ των πρόσθετων μέτρων για τη διετία 2013-2014. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών εξετάζουν την επιβολή πλαφον στο συνολικό ποσό συντάξεων που λαμβάνει ένας συνταξιούχος στα 2.200-2.400 ευρώ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τι κρύβει η σακούλα θρησκευτικής οργάνωσης". - Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους της Εκκλησίας και φέτος η δράση της οργάνωσης «Ελληνική Ιεραποστολική Ενωση», η οποία κυριολεκτικά αλωνίζει ανενόχλητη τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη τη χώρα μοιράζοντας σε πόλεις και χωριά την Καινή Διαθήκη συνοδεύοντάς την όμως με αμφιβόλου αξιοπιστίας έντυπο υλικό".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μετεξεταστέοι για τον Σεπτέμβριο...". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα θα διεξαχθεί τελικά σε τρεις αντί για δύο φάσεις. Η τρόικα αφού ολοκληρώσει τις επαφές της αυτή και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες και θα ολοκληρώσει τον έλεγχο και την αξιολόγηση στις αρχές Σεπτεμβρίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοκληρωτικό κυβερνητικό χτύπημα σε συντάξεις - επιδόματα - εφάπαξ - υγεία". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ολοκληρωτικό χτύπημα σε συντάξεις, προνοιακά επιδόματα και εφάπαξ αποφάσισε η συγκυβέρνηση, ανεβάζοντας τις περικοπές, που αναλογούν στο υπουργείο Εργασίας, στο ποσό των 5 δισ. που πρόσθετα θα επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια την επόμενη διετία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Προτάσεις σοκ για συντάξεις και επιδόματα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαρύ λογαριασμό περικοπών σε συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα. Τον κατάλογο των προτεινόμενων μέτρων έγραφε και έσβηνε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το οικονομικό επιτελείο".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Και χαμένοι και δαρμένοι". Η εφημερίδα γράφει ότι "δια ροπάλου η εφαρμογή των απαιτήσεων της τρόικας. Η συγκυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση με την κοινωνία και ετοιμάζεται για ξεπούλημα, απολύσεις και μειώσεις μισθών - συντάξεων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Τυφλός-μαϊμού στη φάκα του ΣΔΟΕ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στο «κόκκινο» είναι 190.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνθήκες ασφυξίας βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του στην εξαμηνιαία έρευνα της εταιρίας Marc για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ. Η κατάσταση θεωρείται μη αναστρέψιμη, αφού 190.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο» και 67.000 από αυτές αναμένεται να κλείσουν το επόμενο 12μηνο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οδυνηρό πακέτο. Δραστικές περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και στις δαπάνες για Υγεία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οδυνηρό «πακέτο» μέτρων, με νέο μεγαλύτερο «μαχαίρι» σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα αλλά και αποδοχές στο Δημόσιο παρουσιάζει σήμερα στην τρόικα η κυβέρνηση. Νωρίς το πρωί ο υπουργός Οικονομικών θα κάνει τις πρώτες κρίσιμες επαφές με τους επικεφαλής της τρόικας ενώ στη συνέχεια το νέο σκληρό πακέτο των 11,5 θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών οι οποίοι καλούνται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ισπανική θύελλα στην Ευρώπη". Η εφημερίδα γράφει ότι "με το «πιστόλι» των αγορών στον... κρόταφο βρίσκεται η Ισπανία, καθώς το κόστος δανεισμού της ανεβαίνει σε νέα ύψη. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών κ. Λουίς ντε Γκίντος, σε μαραθώνιο ανά τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προσπαθεί εναγωνίως να αποτρέψει την υπαγωγή της χώρας σε πλήρες πακέτο ευρωδιάσωσης. Η κορύφωση του ισπανικού δράματος βρίσκει ξανά την ευρωπαϊκή ηγεσία διχασμένη και αδύναμη να προχωρήσει σε ριζικές πρωτοβουλίες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Ημέρα κρίσης» ενώπιον των ελεγκτών της τρόικας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ημέρα της κρίσης για την ελληνική οικονομία η σημερινή, καθώς παραδίδεται στην τρόικα το σχέδιο των αιματηρών περικοπών, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013-2014, το οποίο θα πυροδοτήσει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για την εξειδίκευση των μέτρων, καθώς και κύμα αντιδράσεων από τους θιγόμενους".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου