Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 16/7/2102


Επισκόπηση τύπου 16/7/2102

Η σημερινή σύσκεψη των υπουργών υπό τον Στουρνάρα, το ειδικό τέλος ακινήτων που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύγκρουση με εργατοπατέρες και Αντιπολίτευση". Η εφημερίδα γράφει ότι "αποφασισμένη να «σηκώσει το γάντι» των προκλήσεων και να συγκρουστεί μετωπικά με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά και τους συνδικαλιστές -ακόμα και τους «γαλάζιους»- που αντιδρούν στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις εμφανίζεται η κυβέρνηση".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Συμμορία εκβιαστών πίσω από ομάδα συνεργατών του Reuters". Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκτελούν συμβόλαια με στημένα δημοσιεύματα για να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σφαγή επιδομάτων". Η εφημερίδα γράφει "περίπου δύο δισ. ευρώ από τα κοινωνικά επιδόματα ετοιμάζεται να κόψει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των συνολικών περικοπών των 12 δισ. που απαιτούν οι δανειστές μας με βάση το δεύτερο Μνημόνιο".

ΕΘΝΟΣ: "Κατασχέσεις για το χαράτσι στα ακίνητα. Στα τέλη Ιουλίου και μέσω της ΔΕΗ έρχεται το ειδικό τέλος". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα ταχυδρομηθούν στο τέλος Ιουλίου ενσωματώνεται η πρώτη δόση για το χαράτσι στα ακίνητα. Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν προβλέπεται. Ομως, η Εφορία διαθέτει τα μέσα για κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Χτυπάνε την Συρία οι Σιωνιστές για... να μας φέρουνε τον Αντιχριστο!!!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "εδώ και πάνω από ένα χρόνο οι Σιωνιστές εξαπολύουνε ανελέητη επίθεση εναντίον της ηρωικής Συρίας και του λαού της".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι διακοπές θύμα του Μνημονίου". Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα «καυτό» καλοκαίρι στα αστικά κέντρα ή το πολύ στα εξοχικά συγγενών και φίλων για λίγες όμως ημέρες θα περάσουν φέτος οι Ελληνες. Επτά στους δέκα δηλώνουν πως δεν θα πάνε διακοπές, κάτι που φάνηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στη δεύτερη έξοδο των αδειούχων του Ιουλίου".

ΕΣΤΙΑ: "Η μεγάλη ευκαιρία του Α. Σαμαρά". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν πεισθούν οι πολίτες ότι «πιάσαμε πάτο» και ότι «δεν πάει παρακάτω» μπορεί να δημιουργηθούν θετικές προοπτικές και να επανενεργοποιηθή η παραγωγική διαδικασία. Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της κυβερνήσεως Σαμαρά. Στο χέρι της είναι να την αξιοποιήση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις: Ολες οι αλλαγές σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι ασφαλισμένοι που θα επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2012, καθώς ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος επιφέρει μια σειρά αλλαγών τόσο στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όσο και στις προϋποθέσεις".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Στόχος των Τούρκων δώδεκα ελληνικά λιμάνια". Η εφημερίδα γράφει ότι "πολύ μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον έχουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες για τα ελληνικά λιμάνια! Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται σε επιχειρηματικούς κύκλους, οι Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν στο «στόχαστρό» τους όχι ένα ή δύο, αλλά δώδεκα ελληνικά λιμάνια!".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα χαμένα δισ. της ανάπτυξης". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η χώρα μας έλαβε πακτωλό δισεκατομμυρίων για μεγάλα έργα υποδομής και για την κοινή αγροτική πολιτική κατά την εφαρμογή των τριών Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης. Μεγάλο μέρος τους αντί να διατεθεί στην ανάπτυξη... ανέπτυξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς »λίγων και εκλεκτών»".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Εργα κολλημένα λόγω... λάθους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σχέδιο για μείωση φόρου στα μερίσματα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ριζικές ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων με στόχο αυτό να καταστεί απλό, σταθερό και αναπτυξιακό, προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα μέτρα πέραν των 11,5 δισ. φέρνουν ύφεση και τρόικα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2013, επιπλέον των περικοπών δαπανών, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, θα υποχρεωθεί να λάβει η κυβέρνηση λόγω του δημοσιονομικού κενού που προκαλεί η βαθύτερη ύφεση, αν δεν παραταθεί ο χρόνος προσαρμογής της οικονομίας, ενώ από τις περικοπές δεν μένουν αλώβητα μισθοί και συντάξεις".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου