Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 25/7/2012


Επισκόπηση τύπου 25/7/2012

Οι 21 πρώτες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων φορέων, οι συνομιλίες κυβερνητικών αξιωματούχων για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η ομιλία Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και η επίσκεψη Μπαρόζο στην Αθήνα είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ερχεται αύριο ο Μπαρόζο". Η εφημερίδα γράφει ότι "με ένα ταξίδι - εξπρές και τη διάθεση να αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή του στην τιτάνια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις καταφθάνει αύριο στην Αθήνα -πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια- ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μ. Μπαρόζο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μοιραίες μέρες για την Ελλάδα προβλέπουν οι Γερμανοί...". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η γερμανική έκδοση των Financial Times κάνει λόγο για μοιραίες μέρες για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας στον υπότιτλό της: «Η ανακούφιση μετά τις εκλογές στην Αθήνα κράτησε μόνο λίγο. Η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι και πάλι εντελώς ανοιχτή»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η Ρεπούση ξαναχτυπά". Η εφημερίδα γράφει ότι "η γνωστή για τις προκλητικές και εθνικά απαράδεκτες θέσεις της περί «συνωστισμού» στη Σμύρνη κατά την εθνική καταστροφή του 1922 Μαρία Ρεπούση ξαναχτυπά.
Αυτή τη φορά, με την ιδιότητα της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς μάλιστα, θέλει να καταργήσει και τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό στα σχολεία!".

ΕΘΝΟΣ: "Πρώτο κύμα με 21 λουκέτα στο Δημόσιο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την κατάργηση ή τη συγχώνευση 21 φορέων ξεκινά η περιστολή του δημόσιου τομέα. Το μόνιμο προσωπικό μετατάσσεται, ενώ οι συμβάσεις των εκτάκτων δεν ανανεώνονται. Η κυβέρνηση θα καταθέσει εντός του Αυγούστου στη Βουλή τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πινακίδα Ιδαλιου Κωδικας Νταβίντσι και ο Πράσινος Καβαλάρης της Αποκάλυψης! Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ιερό αυτό προφητικό κείμενο του Ελληνισμού διεισδύει στα άδυτα του Βατικανού, των Illuminati και ενδεχομένως αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Νταν Μπράουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Πάρτε μέτρα, κινδυνεύετε». Το μήνυμα της ξαφνικής επίσκεψης Μπαρόζο στην Αθήνα". Η εφημερίδα γράφει ότι "επιτάχυνση των ενεργειών, ώστε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων να επανέλθει στις ράγες, έρχεται να ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο".

ΕΣΤΙΑ: "Τιμητικές αναφορές σε δύο Ελληνες". Η εφημερίδα επισημαίνει "τιμητικές αναφορές σε δύο Ελληνες, τον Νικόλα Τομπάζη επικεφαλή σχεδιαστή του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari από Ισπανό πρωταθλητή και τον Ηλία Γυφτόπουλο πρωτοπόρο της εποχής του στην θερμοδυναμική από κορυφαίο πανεπιστήμιο".

Η ΑΥΓΗ: "Κρεμασμένοι από την τρόικα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "«και παραπάνω από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» δήλωσε αποφασισμένος να υλοποιήσει ο Αντ. Σαμαράς για να φανεί «αξιόπιστος» έναντι της τρόικας.
Ο Μπαρόζο αύριο στην Αθήνα για να ζητήσει επιτάχυνση του Μνημονίου, ενώ καθημερινά όλο και περισσότεροι διεθνείς παράγοντες εκτιμούν ότι το πρόγραμμα «δεν βγαίνει»".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Χρυσά ενοίκια σε «ημετέρους» πληρώνει το κράτος". Η εφημερίδα γράφει ότι "εκτός από τα golden boys, έχουμε και τα χρυσά ενοίκια.
Το ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει να πληρώνει 180 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε «ημετέρους» για μισθώματα, την ώρα που χιλιάδες κτίρια του κράτους μένουν αναξιοποίητα ή στα χέρια διάφορων χαμογιών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Εγκλωβισμένοι ιδιοκτήτες λόγω έλλειψης δασικών χαρτών". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αδυναμία της Πολιτείας να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην κατάρτιση των δασικών χαρτών κρατά ομήρους χιλιάδες ιδιοκτήτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα που έχουν καταβάλει για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου τους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διαπραγμάτευση σε βαρύ κλίμα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε βαρύ κλίμα που δηλητηριάζεται από τις διαρροές Ευρωπαίων αξιωματούχων για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και από την κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, η τρόικα ξεκίνησε από χθες την αξιολόγηση εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ αύριο έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουελ Μπαρόζο και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τι θα αξίζουν τα λεφτά μας εάν φύγουμε από το ευρώ". Η εφημερίδα γράφει "ποια θα είναι η ισοτιμία της νέας δραχμής με το ευρώ, σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο. Πόσο διάστημα χρειάζεται για τη μετάβαση από το σημερινό στο νέο νόμισμα. Αλήθειας και ψέματα για τη στάση πληρωμών με αφορμή το ομόλογο που λήγει μέσα στον Αύγουστο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Τέλος εποχής» για 21 οργανισμούς". Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η λίστα με τις πρώτες καταργήσεις/συγχωνεύσεις οργανισμών στο Δημόσιο.
Στο πρώτο «κύμα» των «λουκέτων» και των συγχωνεύσεων στο Δημόσιο περιλαμβάνονται 21 φορείς ή ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 213 νομικά πρόσωπα ανά την επικράτεια".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επείγοντα ζητήματα για την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων και θα επιμείνει στην έγκαιρη συζήτησή της στη Βουλή ώστε ολοκληρωμένα θα θέσουμε τις θέσεις του Κόμματός μας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η λιτότητα καίει την Ευρώπη". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα μυστήριο στο οποίο εμπλέκονται τρεις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι η χθεσινή δεν ήταν η τελευταία δραματική ημέρα που έζησε η Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Το μυστήριο «έσκασε» στο τρίγωνο που ορίζεται από τη Μαδρίτη, τη Ρώμη και το Παρίσι και αφορά ένα υποτιθέμενο κοινό ανακοινωθέν".

City Press: "Στο ανώτερο μέλλον η επαναδιαπραγμάτευση". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Α. Σαμαράς: Προηγούνται η εφαρμογή των συμφωνηθέντων και οι διαρθρωτικές αλλαγές. ΣΥΡΙΖΑ: Τη... Δευτέρα Παρουσία η βελτίωση των όρων του νέου μνημονίου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στόχος της κυβέρνησης η αξιοπιστία της χώρας". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με στόχο να αναστραφεί το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της ώστε να τεθούν οι βάσεις για την επαναδιαπραγμάτευση και να ξεκινήσει η αναπτυξιακή πορεία, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η χώρα θα κερδίσει το στοίχημα του ευρώ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε ο Αντ. Σαμαράς. Μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ. τόνισε ότι πρώτιστος στόχος είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις, ώστε οι διαπραγματεύσεις για επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής να γίνουν από καλύτερη θέση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στο μικροσκόπιο της τρόικας μισθοί και δημόσιοι οργανισμοί". Η εφημερίδα γράφει ότι "το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας έκανε φύλλο και φτερό κάθε πηγή εσόδων του προϋπολογισμού, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξακριβώσει τι ακριβώς έχει αποδώσει μέχρι σήμερα η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τι η περίφημη εξαγγελία για ουσιαστικές περικοπές στις ΔΕΚΟ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο για την ανάκαμψη και αναθεώρηση του μνημονίου". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το χρονοδιάγραμμα ενεργειών της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την κρίση και τις προϋποθέσεις που θέτει για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αποσαφήνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου