Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/7/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/7/2012

Οι προετοιμασίες σε Προεδρικό και Κεντρική Τράπεζα για καθορισμό της διαπραγματευτικής γραμμής ενόψει της νέας καθόδου της Τρόικα στην Κύπρο τη Δευτέρα, η πρόταση Αναστασιάδη για «Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας», η αναμενόμενη σήμερα επικύρωση του προεδρικού υποψηφίου Σταύρου Μαλά από το παγκύπριο συνέδριο του ΑΚΕΛ, οι σχεδιαζόμενες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων στην Κύπρο, καθώς και οι χθεσινές εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου το Σάββατο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας» αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη από την Ιρλανδία, για ένωση δυνάμεων πολιτικών κομμάτων-κοινωνίας, ώστε να αντιμετωπιστούν από μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, τα μεγάλα θέματα, με πρώτο αυτό της οικονομίας. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε σπατάλες στο ΓΝ Λευκωσίας, καθώς ενώ υπάρχουν άδεια δωμάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, το Υπουργείο πληρώνει για ασθενείς σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Εξάλλου, γράφει ότι τέθηκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία για παράβαση του ορίου αλκοόλης και ταχύτητας.

«Μακελειό προετοίμαζαν εδώ τρομοκράτες», γράφει «Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα, προσθέτοντας ότι οι κυπριακές Αρχές εξασφάλισαν πληροφορίες για την πρόθεση καμικάζι να ανατινάξουν λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Επίσης, η εφημερίδα κάνει λόγο για καλά νέα στον τουρισμό, με την αύξηση τον Ιούνιο να ανέρχεται στο 9,7%. Ακόμη, γράφει για μεγάλο πλήγμα στην κτηνοτροφία, λόγω ιού που μόλυνε τα πρόβατα.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Μισθοί, Συντάξεις, ΑΤΑ» γράφει για τα «τρία καυτά ζητήματα, που φοβάται η Κυβέρνηση από την Τρόικα», ενώ αναφέρει ότι ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων, καθορίστηκαν την Παρασκευή, σε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό, οι κατευθυντήριες γραμμές, τόσο για τα δημόσια οικονομικά, όσο και για τις τράπεζες. Επίσης, γράφει ότι το ΑΚΕΛ επικυρώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, με υψηλά, όπως αναμένονται, ποσοστά από τους 1.200 συνέδρους της παγκύπρια συνδιάσκεψης. Αλλού, η εφημερίδα κάνει λόγο για 25 σημεία διέλευσης λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, τις οποίες εντόπισε η Αστυνομία.

«Καθόρισαν στρατηγική» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Χαραυγή», η οποία γράφει ότι Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συντονισμό ενόψει της καθόδου του κλιμακίου της Τρόικα την ερχόμενη Δευτέρα. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι η Πολιτεία τίμησε κατά τη χθεσινή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής τους πεσόντες, με μνημόσυνο στη Φανερωμένη, στο οποίο παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης, γράφει ότι οι οδοί Λήδρας και Ονασαγόρου αλλάζουν όψη, με τη νέα πολιτική υπαίθριας εστίασης που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Μαίνονται οι μάχες στη Δαμασκό», γράφει στο κύριό της θέμα για συνέχιση των μαχών στους δρόμους της πρωτεύουσας της Συρίας, μεταξύ στρατού και ανταρτών, με τους τελευταίους να προελαύνουν σημαντικά μετά και τη βομβιστική επίθεση της Τετάρτης εναντίον υψηλόβαθμων του καθεστώτος. Ακόμη, αναφέρεται σε καμπάνια του ΚΟΤ, για ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού. Αλλού, η εφημερίδα προβάλλει την χθεσινή επίθεση στο Ντένβερ των ΗΠΑ, κατά την οποία ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 12 άτομα σε κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου