Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/5/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/5/2012

Το θέμα της φοροδιαφυγής, με την επιστολή του Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, αλλά και τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων είναι το κυρίαρχο θέμα στην πλειοψηφία των σημερινών εφημερίδων. Αναφέρονται επίσης σε υπέρογκα ποσά υπερωριών στο Γ.Ν. Λεμεσού, στις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, στις εξελίξεις στην οικονομία στην Κύπρο και στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, κ.ά.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Χωρίς όπλα κατά της φοροδιαφυγής”, αναφέρεται σε επιστολή του Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γεώργιου Πούφου προς τη Βουλή με αφορμή τη μη έγκριση τριών νομοθεσιών για αντιμετώπιση του προβλήματος, στην οποία επικρίνει και την Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έρχονται μέτρα στην οικονομία και κάνει λόγο σε μακρύ κατάλογο που βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου Χριστόφια από τον ΥΠΟΙΚ. Με τίτλο ”Με καράβι..θα πετάξει η Κυπριακή Προεδρία” γράφει επίσης ότι δημοσιοποιήθηκε χθες το λογότυπο της Προεδρίας που αρχίζει σε λιγότερο από δύο μήνες.

«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο «Με τη σέσουλα», αναφέρεται στις υπερωριακές αμοιβές και γράφει για μεγάλο φαγοπότι στο ακτινολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, βασιζόμενη σε επιστολή της Γενικής Ελέγκτριας προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανταλλάζουν επιστολές η εταιρεία Triple Five και οι Κυπριακές Αερογραμμές για το μετοχικό κεφάλαιο των ΚΑ. Αλλού αναφέρεται σε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του τέως αρχηγού της ΕΦ, Πέτρου Τσαλικίδη για την υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αγριο κυνήγι φοροφυγάδων», αναφέρει ότι επίμονοι φορολογικοί έλεγχοι που έγιναν μέχρι στιγμής σε γιατρούς, κλινικές, αγελαδοτρόφους, γαλακτοκομικές εταιρείες κ.α. από το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων έφεραν στα ταμεία 100 εκ ευρώ. Σε άλλο γράφει ότι με τρόμο ψάχνουν στη Δένεια για βόμβα – κατάλοιπο της τουρκικής εισβολής. Γράφει επίσης ότι αρχίζει η κατάθεση ονομάτων στις συναντήσεις του ενδιάμεσου χώρου και αυτό θα γίνει μετά τη συμφωνία επί της διακήρυξης αρχών, που αναμένεται να γίνει στη σημερινή συνάντηση των κομμάτων.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Απώλειες εκατομμυρίων», αναφέρεται στην επιστολή του Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γεώργιου Πούφου προς τη Βουλή για την καταψήφιση προνοιών σε σχετικά νομοσχέδια. Προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με το μήνυμα του Προέδρου Χριστόφια ότι η Κύπρος θα εργαστεί για μια καλύτερη Ευρώπη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια ότι ο φασισμός είναι κατάρα και καταγγέλλει οργανωμένη προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας και απόδοσης τιμών στους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail σημειώνει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Οι Ελληνες που αψηφούν δεν μετανιώνουν», ότι η πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα δεν φαίνεται πιθανή μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται οδηγό κινείται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα και αναφέρεται στο ότι το πρώτο selfdriven αυτοκίνητο της Google θα εμφανιστεί σύντομα στους δρόμους της Νεβάδα, στις ΗΠΑ. Γράφει επίσης ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού προκρίνει την πιο γρήγορη απόλυση από τις Κεντρικές Φυλακές του ισοβίτη Ανδρέα Αριστοδήμου, άλλως Γιουρούκη.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου