Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 15/5/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 15/5/2012

Την μη επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας από τον Δημήτρη Χριστόφια και το χθεσινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προβάλλουν πρωτοσέλιδα τα σημερινά φύλα. Αλλα θέματα είναι οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία με την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας και την έρευνα της Βουλής για τις Τράπεζες. Επίσης, οι εφημερίδες προβάλλουν η καταστροφή της βόμβας από την τουρκική εισβολή στη Δένεια, η καταστροφή τάφων στο κοιμητήριο Αγίων Ομολογητών κ.ά.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Πικρό το ποτήρι, κύριε Πρόεδρε…”, αναφέρεται στο διάγγελμα του Προέδρου Χριστόφια και γράφει για το ποια προτροπή έκανε στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ. Αλλού, γράφει για επιτυχή καταστροφή της βόμβας στη Δένεια, ενώ διερωτάται τί συμβαίνει με το οικόπεδο 12 της ΑΟΖ και γράφει για δυσαρέσκεια της Noble έναντι της Λευκωσίας.

«Τα ρίχνει στους….Κύκλωπες» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος που φιλοξενεί «Η Σημερινή», η οποία γράφει ότι για πρώτη φορά Πρόεδρος δεν διεκδικεί επανεκλογή και πως προσπάθησε να δώσει θετικό στίγμα στη διακυβέρνησή του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναθερμαίνεται το ”ειδύλλιο” ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ ενώ στη δημοσκόπηση που παρουσιάζει σήμερα γράφουν πως οι ψηφοφόροι του ενδιάμεσου χώρου θέλουν άλλο κοινό υποψήφιο απορρίπτοντας τους ηγέτες τους.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Έλυσε τα χέρια του ΑΚΕΛ», γράφει ότι η μη κάθοδος Χριστόφια στις Προεδρικές διαμορφώνει νέα δεδομένα και αναφέρεται σε υποδείξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το διάγγελμά του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τσούζει το κόστος για την αμνηστία και πως θα κοστίσουν μέχρι 1000 ευρώ τα έντυπα νομιμοποίησης των πολεοδομικών παρατυπιών. Αλλού, αναφέρεται στο κοιμητήριο των Αγίων Ομολογητών και γράφει ότι με χρήση εκσκαφέα έσπασαν πλάκες και σταυρούς.

«Στις επάλξεις» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος που προβάλλει η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας τηρεί την προεκλογική του δέσμευση και δεν επανεδιεκδικεί την Προεδρία. Αλλού, γράφει ότι η Βουλή αρχίζει έρευνα για τις Τράπεζες, αλλά και για τέσσερα σενάρια για την Λαϊκή Τράπεζα και πως τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου