Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/5/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/5/2012

Ο διορισμός των πέντε μελών του ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας, η χθεσινή συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για συζήτηση του ενδεχομένου συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές του 2013, οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια από την Αυστρία για το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης και η έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Υγείας αναφορικά με το θάνατο του 23χρονου Χαράλαμπου Χαραλάμπους είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η ”Αλήθεια”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κόβουν μισθούς δίνουν μετοχές» γράφει ότι σαν μια μικρογραφία του προβλήματος των τραπεζών, και ειδικά της Λαϊκής, μοιάζουν οι Κυπριακές Αερογραμμές. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έστειλε χθες το μήνυμα πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυπριακή οικονομία είναι διαχειρίσιμα νοουμένου ότι θα πρυτανεύσει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα. Γράφει, επίσης ότι ο Γιαννάκης Ομήρου ξεκαθάρισε στον Άντρο Κυπριανού ότι συζητά συνεργασία μόνο στη βάση της πολιτικής διακήρυξης του ενδιάμεσου χώρου.

Η Σημερινή” στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «‘Αχρωμάτιστους’ θέλει τους ‘πέντε’ η Βουλή» και γράφει ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έχει προειδοποιήσει τον Υπουργό Οικονομικών ότι οι πέντε που θα διοριστούν στο ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας πρέπει να είναι τεχνοκράτες, εγνωσμένου κύρους και χωρίς πολιτικούς χρωματισμούς. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της, η εφημερίδα γράφει ότι ελάχιστες έως μηδαμινές παραμένουν οι πιθανότητες προεκλογικής…συνοδοιπορίας για ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ. Γράφει, επίσης, ότι δικαίωση από το Ανώτατο Δικαστήριο βρήκε ο αρχιαστυφύλακας Παναγιώτης Αντωνίου.

Υπό τον τίτλο ”Σκοτεινό τούνελ τραπεζών ”, ”Ο Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα ότι σήμερα αναμένεται να δώσει το πράσινο φως η Βουλή στα πέντε νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας μετά από διαβούλευση που υπήρξε μεταξύ του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ζήτησε την εμπλοκή ψυχολόγων ώστε να παρεμβαίνουν με προγράμματα αποκατάστασης για όσους οδηγούς κρίνονται επικίνδυνοι. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι στη μέση έμεινε χθες η διαδικασία διόρθωσης και βαθμολόγησης των δοκιμίων του μαθήματος των Νέων Ελληνικών.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο «Υπεύθυνοι οι τραπεζίτες» γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας διεμήνυσε από την Αυστρία ότι αν δεν υπήρχε η έκθεση των τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, η Κύπρος δεν θα χρειαζόταν καμιά απολύτως βοήθεια από κανένα Μηχανισμό Στήριξης. Αλλού γράφει ότι την επίσημη συνεργασία της φοιτητικής οργάνωσης του ΔΗΣΥ, Πρωτοπορίας με το ακροδεξιό ΕΛΑΜ κατήγγειλε χθες ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος. Γράφει, επίσης, ότι στην επόμενη φάση εισέρχεται η διαδικασία για το β’ γύρο αδειοδότησης για τα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ μεθαύριο Πέμπτη.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», με τίτλο «Κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε το Μηχανισμό Στήριξης» γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε χθες ότι η Κύπρος προσπαθεί να αποφύγει την ένταξη της στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης λόγω της ανάγκης στήριξης του δεύτερου μεγαλύτερου δανειστή του νησιού. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Υγείας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με το θάνατο του 23χρονου Χαράλαμπου Χαραλάμπους, ο οποίος πέθανε ξαφνικά το Σάββατο λόγω ρήξης αορτικού τόξου. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες στην Υεμένη σκοτώνοντας τουλάχιστον 90 άτομα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου