Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Επισκόπηση τύπου 24/5/2012


Επισκόπηση τύπου 24/5/2012

Η άτυπη σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες, η επιθυμία που εξέφρασαν τα κράτη-μέλη να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και παράλληλα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τα σενάρια προετοιμασίας της ΕΕ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απίστευτα επιδόματα παραμένουν στο Δημόσιο!!!

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε καιρούς χαλεπούς για τη χώρα μας, με την κρίση να έχει γονατίσει σχεδόν κάθε νοικοκυριό και τους ανέργους να σχηματίζουν στρατιές έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ κάποιοι επιμένουν στην άφρονα επιδοματική πολιτική".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ολοταχώς για αυτοδυναμία πάει ο ΣΥΡΙΖΑ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πλειοψηφικό ρεύμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για το ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακόπτεται και το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε χθες ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ένας από τους πλέον σοβαρούς εκφραστές του φιλελευθερισμού στην Ελλάδα, αλλά και άριστος γνώστης των ζητημάτων πολιτικής επικοινωνίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρελές μίζες για τους πυραύλους TOR-M1- Η εφημερίδα γράφει ότι "η συνήθεια του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου να κρατάει «τεφτέρια» για τις οικονομικές και άλλες δραστηριότητές του έχει καταστήσει το αρχείο του πραγματικό θησαυρό για τους δύο ειδικούς ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων".

ΕΘΝΟΣ: Εβγαλαν τα μαχαίρια στο δείπνο - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετωπική σύγκρουση Ολάντ-Μέρκελ για την ανάπτυξη και το ευρωομόλογο χαρακτήρισε το δείπνο των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Εμειναν ανοιχτοί λογαριασμοί για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Τούρκοι «στρατηγοί»... μελετούν τον γέροντα Παΐσιο και ψάχνουν την «Ομάδα Εψιλον»!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "γέροντας Παΐσιος και «Ομάδα Εψιλον». Δύο θέματα πολύ, πάρα πολύ «καυτά» που στην Ελλάδα προκαλούν πολλές και αντιφατικές συζητήσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρώτο ρήγμα στο τείχος της Μέρκελ - Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ευρωπαίοι ηγέτες υποσχέθηκαν πρόσθετα μέτρα για την ανάπτυξη με τη χρήση όλων των κοινοτικών εργαλείων, αλλά ζήτησαν την τήρηση των δεσμεύσεων. Φρανσουά Ολαντ: «Καθυστέρησαν τα μέτρα για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, αλλά θα το κάνουμε τώρα»".

ΕΣΤΙΑ: Ο φόβος μπορεί να σώση. Πού θα κριθούν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου - Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι ανάγκη ο φόβος να επικρατήση του θυμού και των φρούδων ελπίδων που εντέχνως καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας. Ενας φόβος που στηρίζεται σε απολύτως βάσιμα δεδομένα. Αν συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τί διακυβεύεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και ποιάς εκτάσεως καταστροφή μπορεί να επέλθη, τότε ενδέχεται να σκεφθούν διπλά την επιλογή τους. Ο φόβος μπορεί τελικά να σώση τον τόπο. Είναι η μόνη ελπίδα".

Η ΑΥΓΗ: Κι όμως, ξηλώνονται οι αντεργατικοί νόμοι - Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρώτο βήμα για την ακύρωση των μνημονιακών νόμων το πάγωμα της μετενέργειας μέχρι τις εκλογές, που προωθεί ο υπουργός Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτης, ο οποίος αύριο συναντάται με τους κοινωνικούς εταίρους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: GREXIT. Σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την επόμενη μέρα κάνουν ήδη αξιωματούχοι των ευρωπαϊκών Οργάνων, ζητώντας από τα κράτη-μέλη να ετοιμάσουν τρόπους αντιμετώπισης ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ε.Ε. στηρίζει, αλλά ετοιμάζει σχέδιο Β - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ίδια στιγμή που η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τη στήριξή τους προς την Ελλάδα υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στέλνουν και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως επεξεργάζονται ήδη το σχέδιο Β, που αφορά την έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Προετοιμάζονται για το κανόνι που έρχεται...- Η εφημερίδα γράφει ότι "οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει εντός ευρώ, όμως την ίδια ώρα έχουν ζητήσει να ετοιμαστούν οι κυβερνήσεις για πιθανή αποχώρηση με όποιο κόστος".

Ο ΛΟΓΟΣ: Διάλογος για μετενέργεια και μείωση 22% ...των κατώτατων μισθών - Σύμφωνα με την εφημερίδα "την άμεση σύγκληση των Επιτροπών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης "ώστε να υπάρξει διαβούλευση σε εθνικό θεσμικό επίπεδο και συμφωνίες δεσμευτικές από εργαζόμενους, εργοδότες και Κράτος" αντιπροτείνει η ΓΣΕΕ απαντώντας στην πρόταση για διάλογο με τους εργοδοτικούς φορείς που υπέβαλε ο ΣΕΒ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τώρα δυνατό ΚΚΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πρέπει να ξενασκεφτούν, ιδιαίτερα οι εργατοϋπάλληλοι, τι θα σημάνει αν στην επόμενη Βουλή είναι αποδυναμωμένο το ΚΚΕ, κάτω από ένα ρεύμα που θα ξεφουσκώσει, ως προς αυτά που υπόσχεται. Επομένως, στις επόμενες εκλογές έχει πολύ μεγάλη σημασία να ψηφίσουν το ΚΚΕ όσοι δεν το ψήφισαν κάτω από το «θέλω το ΚΚΕ μέσα σε μια κυβέρνηση, θέλω μια αριστερή κυβέρνηση»".

ΤΑ ΝΕΑ: Ραντεβού τον Ιούνιο για ευρωομόλογα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ραντεβού τον Ιούνιο έδωσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες για να συζητήσουν ξανά το θέμα της ανάπτυξης και της έκδοσης ευρωομολόγων, ενώ συμφωνήθηκε η έκδοση «ομολόγων έργων». Οι εταίροι ζήτησαν με μια φωνή την εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας μας και υποσχέθηκαν ότι σε αυτή την περίπτωση θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην Αθήνα, όπως ανέφεραν οι κ. κ. Ρομπαϊ, Μπαρόζο και Ολάντ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα - Η εφημερίδα γράφει ότι "δεξιός γάμος με κουμπάρους τρόικα και διαπλοκή. Ο γάμος συμφέροντος μεταξύ της Ν.Δ. και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σε κλίμα αμηχανίας για τα συνεργαζόμενα μέρη, δεν προϊδεάζει για βίο ανθόσπαρτο. Οι λόγοι είναι πολλοί, με πρώτο και αυτονόητο την αμοιβαία καχυποψία -έως έχθρα- μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το ΣΔΟΕ ψάχνει τους πολιτικούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Συνέχιση της στήριξης με τήρηση δεσμεύσεων - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον ταχύ σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, που θα αναλάβει την ευθύνη του προγράμματος προσαρμογής και θα διαθέτει επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, αναμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι από την Ελλάδα. Αυτό επισημαίνεται στην κοινή δήλωση μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ασκήσεις επί χάρτου για έξοδο από το ευρώ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται οι παρασκηνιακές προετοιμασίες στους κόλπους της Ε.Ε. για την περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Παρά τις διαψεύσεις από το ελληνικό υπουργείο Οικονομιών αλλά και τη χαλαρή αποστασιοποίηση από το Γάλλο πρόεδρο, ξένα μέσα, επικαλούμενα πηγές από την Ευρωζώνη, επιμένουν πως το θέμα έχει τεθεί και επισήμως. Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας δηλώνει πως το κόστος θα είναι μεν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο".

ΚΕΡΔΟΣ: Εντείνονται τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη - Η εφημερίδα γράφει ότι "πανευρωπαϊκό θρίλερ, με ερωτήματα, αντιφάσεις και διαψεύσεις άνοιξαν χθες πληροφορίες, που εμφανίζουν την Ευρώπη να έχει ήδη δρομολογήσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Θα στηριχθεί η ανάπτυξη αν τηρηθούν οι συμφωνίες - Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπόσχεση στην Ελλάδα πως θα στηρίξουν με όλα τα διαθέσιμα κοινοτικά εργαλεία την προσπάθεια εξόδου της οικονομίας από τη βαθιά ύφεση, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έδωσαν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου