Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Επισκόπηση τύπου 8/5/2012


Επισκόπηση τύπου 8/5/2012

Η επιστροφή της εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά, οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, οι απειλές από την Ευρώπη και το ΔΝΤ για έξοδο από την ευρωζώνη και την χρεοκοπία της Ελλάδας, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κάντε κυβέρνηση!..-Η εφημερίδα γράφει ότι "άρχισε τις διερευνητικές εντολές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... Χωρίς αποτέλεσμα οι επαφές του Αντ.Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σήμερα στον Κ.Παπούλια ο Αλ.Τσίπρας, ακολουθεί ο Ευ.Βενιζέλος".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Καθαρές λύσεις με εκλογές στις 17 Ιουνίου - Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τσίπρας:να μην τολμήσουν να αρχίσουν τους εκβιασμούς η τρόικα και οι εκφραστές της στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Λύση Μαρκεζίνη - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θα σχηματιστεί κυβέρνηση ή θα γίνουν νέες εκλογές; Ποιό από τα δύο ενδεχόμενα θα ήταν το καλύτερο για τον τόπο; Αυτό είναι πλέον το ερώτημα που πλανάται μετά την έναρξη της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών".

ΕΘΝΟΣ: Μηνύματα για κυβέρνηση με την Αριστερά - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ιδέα σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα υποδειχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται το ΠΑΣΟΚ Ο πρόεδρός του Ευ.Βενιζέλος ανέπτυξε χθες την πρότασή του στον Α.Σαμαρά. Εντός των αμέσως προσεχών ωρών το ίδιο θα κάνει και με τον Αλ.Τσίπρα, ο οποίος παραλαμβάνει τη διερευνητική εντολή για την διαμόρφωση κυβερνητικού σχήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντίχριστου - Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι διεθνείς κλεπτοκράτες της Τριμερούς Επιτροπής καταστρώνουν τα σατανικά τους σχέδια. Οι συναντήσεις σε Τόκιο, Σικάγο (σύνοδος ΝΑΤΟ), Βιρτζίνια (Λέσχη Μπίλντερμπεργκ) είναι μέρος του σχεδίου για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδυνηρή επιλογή η νέα προσφυγή στις κάλπες - Η εφημερίδα γράφει ότι "αδύναμα τα κόμματα να διαβάσουν το μήνυμα των εκλογών. Ναυάγησε η πρώτη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας λόγω της παρελκυστικής τακτικής Βενιζέλου και της άρνησης Τσίπρα-Κουβέλη ".

ΕΣΤΙΑ: Πολιτικός τραγέλαφος - Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν γνωρίζουμε κατά πόσον η διαδικασία των διερευνητικών εντολών που προβλέπει το Σύνταγμα, διευκολύνει ή δυσχεραίνει την εξεύρεση πολιτικής λύσεως. Στο παρελθόν, τις δύο φορές που χρειάσθηκε να ενεργοποιηθή η διαδικασία αυτή εξευρέθη μεταβατική μόνον λύσις".

Η ΑΥΓΗ: Να μην αλλοιωθεί η εντολή του λαού - Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα σήμερα η διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σαμαράς, Βενιζέλος και ΣΕΒ στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να εξουδετερώσουν τη λαϊκή ετυμηγορία κατά του Μνημονίου και να στήσουν μεταμφιεσμένη κυβέρνηση της τρόικας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πυρετός διαβουλεύσεων με το βλέμμα στις κάλπες - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον Αλέξη Τσίπρα η εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης. Το ζητούμενο μετά τις εκλογές είναι ο σχηματισμός ισχυρής και αξιόπιστης κυβέρνησης εθνικού σκοπού. Αλλά η πρώτη μέρα των διερευνητικών επαφών κάθε άλλο παρά προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και πλέον είναι απόλυτα ορατός ο κίνδυνος επανάληψης των εκλογών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ακαρπη η εντολή στον κ.Σαμαρά - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "άκαρπη απέβη η διερευνητική εντολή που έλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επιτείνοντας την αίσθηση ακυβερνησίας που ανέκυψε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης σε ένα μήνα περίπου. ".

Η ΝΙΚΗ: Πρωθυπουργός ο Κουβέλης με ανοχή από τον Σαμαρά - H εφημερίδα γράφει ότι "Ανοιξε η πόρτα της συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ. και ΠΑΣΟΚ. Γιατί η ΝΔ τρέμει νέες εκλογές τον Ιούνιο και είναι έτοιμη να αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόταση. Η πρόταση των κινήσεων στον Αλέξη Τσίπρα, που φέρνει πιο κοντά τις δυνάμεις της Αριστεράς".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ορατή μια νέα εκλογική αναμέτρηση - Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η πρώτη ημέρα της διαβούλευσης της διερευνητικής εντολής που δόθηκε στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς οι επαφές που είχε με τα υπόλοιπα κόμματα εκτός της Χρυσής Αυγής, απέβησαν άκαρπες ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το ΚΚΕ καθοριστική δυνάμη για το λαϊκό κίνημα διεκδίκησης-αντεπίθεσης - H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "το εκλογικό αποτέλεσμα ενισχύει την τάση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, δε συνιστά ανατροπή πολιτικής. Να συναντήσει τη λαϊκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα με τη μαζική οργάνωση και πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, παντού. Καμιά αναμονή μπροστά σ`αυτές τις διεργασίες".

ΤΑ ΝΕΑ: Καυτή πατάτα οι διερευνητικές - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μόλις έξι ώρες κράτησε στα χέρια του τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς. Επειτα από συναντήσεις ή τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος. Σήμερα η εντολή περνάει στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σκοπεύει να εξαντλήσει τον προβλεπόμενο χρόνο προτού την παραδώσει στον Βαγγέλη Βενιζέλο ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ωρα ευθύνης για την Αριστερά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Παρατείνεται η αβεβαιότητα για σχηματισμό κυβέρνησης - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«μετέωρο» παραμένει το βήμα για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μετά το «ναυάγιο» των διαβουλεύσεων της πρώτης διερευνητικής εντολής που πήρε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τρομάζει η ακυβερνησία. «Ναυάγησε» η προσπάθεια Σαμαρά - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Αντ. Σαμαράς μέσα σε λίγες ώρες κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης". Τον αποκλεισμό ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. από κυβερνητικό σχήμα επιλέγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εμμέσως προκρίνει νέα προσφυγή στις κάλπες. Σήμερα το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

ΚΕΡΔΟΣ: Ο εφιάλτης της ακυβερνησίας καταβαραθρώνει τις μετοχές - Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αγορές και το ΧΑ θέλουν κυβέρνηση. Αντιμέτωπες με τον εφιάλτη είναι οι αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, που κρατάει η περιπέτεια του μνημονίου, η χώρα δεν έχει βρεθεί πιο κοντά στη χρεοκοπία και την ολοκληρωτική κατάρρευσή της".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η Ευρώπη περιμένει λύση και επιμένει στη σύμβαση - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε κατάσταση «συναγερμού» βρήκε τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων η επόμενη μέρα των ελληνικών εκλογών. Οι Βρυξέλλες αποφεύγουν αντιδράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αλλά, όπως προκύπτει από την επίσημη αντίδραση της Κομισιόν θα δώσουν χρόνο στις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να αναζητήσουν λύση για την άρση του αδιεξόδου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου