Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Επισκόπηση τύπου 4/5/2012


Επισκόπηση τύπου 4/5/2012

Η επόμενη μέρα των εκλογών και οι ενδεχόμενες κινήσεις των κομμάτων, οι τελευταίες προτάσεις των κομμάτων, οι αντιδράσεις των εταίρων στις προεκλογικές εξαγγελίες και τα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυτοδύναμη πλειοψηφία ή προσφυγή σε νέες εκλογές - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ισχυρή εντολή «για να τα αλλάξουμε όλα», προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το σκοτεινό τούνελ της ύφεσης, ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς και απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ μιλώντας χθες στο Ζάππειο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πρόσω ολοταχώς - Η εφημερίδα γράφει ότι "έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς τράβηξε πρόσω ολοταχώς για μια ισχυρή κυβέρνηση".

ΕΘΝΟΣ: Οχι σε ψήφο τιμωρίας της πατρίδας και των πολιτών - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ζητεί καθαρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση. Με συνέντευξή του αναπτύσσει τα διλήμματα που προβάλλουν στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Απορρίπτει την ψήφο τιμωρίας, που «μετατρέπεται σε ψήφο αυτοτιμωρίας της πατρίδας και των ίδιων των πολιτών»".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δημήτρης Καζάκης: Υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο για νοθεία στις εκλογές - Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν και φοβάται το ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές, εκφράζει την αισιοδοξία του τόσο για το κόμμα του όσο και για την ενδυνάμωση του ποσοστού των λαϊκών δυνάμεων, ώστε να επέλθη η απελευθέρωση της Ελλάδος από τις κατοχικές δυνάμεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Υπάρχει ελπίδα για το αύριο της Ελλάδας». Μήνυμα Σαμαρά για ισχυρή κυβέρνηση μεγάλων αλλαγών - Η εφημερίδα γράφει ότι "άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων από τον πρόεδρο της Ν.Δ. για να στηρίξουν το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, θα αγωνιστώ για τον καθένα σας»".

ΕΣΤΙΑ: Διαχρονικός πολιτικός εμπαιγμός - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η δημαγωγία δεν έχει όρια. Ο,τι έλεγε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ προ 30ετίας, επαναλαμβάνεται τώρα από τους «αντιμνημονιακούς». Διακηρύσσουν την απαλλαγή από τον ξένο έλεγχο και μιλούν για δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να αναπτυχθή αυτοδύναμα, χωρίς καμμία εξάρτηση".

H ΑΥΓΗ: Λαός - Αριστερά για τη νέα Ελλάδα - Η εφημερίδα γράφει "εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς από τον λαό της Αθήνας. Ενώνεται ο λαός με την Αριστερά για να σταματήσουν την καταστροφή, για να ανοίξουν τις μεγάλες λεωφόρους της δημοκρατίας, της εθνικής αξιοπρεπείας και της δικαιοσύνης. Κάλεσμα Τσίπρα προς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής διαδρομής, να συσπειρωθούν για την ανατροπή του Μνημονίου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δεν συγκυβερνώ με ΠΑΣΟΚ και διαπλοκή δεν συμφέρει το λαό - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ισχυρή εντολή για να τα αλλάξει όλα ζήτησε, άλλη μια φορά, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόλμησε και πέτυχε να γεμίσει τον τεράστιο ανοιχτό χώρο του Ζαππείου, μιλώντας σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, η οποία, όπως είπε, τον καθιστά βέβαιο πια, ότι την Κυριακή οι Ελληνες θα ψηφίσουν για να αλλάξει η Ελλάδα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σαμαράς και Βενιζέλος εναντίον «μικρών» - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με σφοδρές επιθέσεις προς τους όμορους πολιτικούς χώρους των κομμάτων τους ολοκληρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, αναδεικνύοντας ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα διαμορφωθούν στις εκλογές της Κυριακής κυρίως από τη δυναμική που θα καταγράψουν τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Πώς θα γίνει το «κούρεμα» υπερχρεωμένων νοικοκυριών - Η εφημερίδα γράφει "«πράσινο φως» στη ρύθμιση των δανείων με πολλούς... αστερίσκους και περιορισμούς από την τρόικα".

O ΛΟΓΟΣ: «Στο κόκκινο» τα δάνεια...- Σύμφωνα με την εφημερίδα "την υποχώρησή τους συνέχισε το Μάρτιο η τραπεζική χρηματοδότηση προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα, περιοριζόμενη κατά -4% σε ετήσια βάση, με τον ιδιαίτερα μικρό αριθμό νέων δανείων να συνοδεύεται από αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Αντε και καλούς (πολιτικούς) απογόνους...- Η εφημερίδα γράφει ότι "η πιο δύσκολη εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών έφερε και την πιο περίεργη πολιτική συμπάθεια: αυτή μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πως προέκυψε αυτή η πολιτική αλληλοσυμπάθεια. Υπάρχει μόνο ένας πολιτικός παράγοντας που μπορεί να δώσει εξήγηση: Το Μνημόνιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη αντίβαρο στη θύελλα που έρχεται - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην κάλπη δεν κρίνεται η ριζική αλλαγή, αλλά αν μέσα στο κίνημα θα υπάρχει ένα αντίβαρο ισχυρό και σταθερό, χωρίς παλινωδίες, που θα δώσει δύναμη στο λαό. Και τέτοια δύναμη, και πάλης, και ελπίδας, είναι το ΚΚΕ".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: Πετάξτε τους στο... χρονοντούλαπο. Οι πειρατές της πολιτικής. Οι λαθρεπιβάτες της εξουσίας. - Η εφημερίδα γράφει "μια ανάσα πριν τις κάλπες και ο πολίτης, δικαιολογημένα θυμωμένος, ανασφαλής, αμφίθυμος, αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Κρίσιμο. Είναι η πιο δραματική και συνάμα σημαντική εκλογική αναμέτρηση στη μεταπολιτευτική μας διαδρομή. Πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, γιατί παρά τα μεγάλα του λάθη ως παράταξη δεν φυγομάχησε. Ηταν εκεί. Το ίδιο και ο σημερινός τους ηγέτης, Ευάγγελος Βενιζέλος".

ΤΑ ΝΕΑ: Κραυγές και ψίθυροι. Ομηροι των φημών οι ψηφοφόροι - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύγχυση προκαλούν στο εκλογικό σώμα λίγο προτού ανοίξουν οι κάλπες, διαρροές στοιχείων δήθεν «κρυφών δημοσκοπήσεων» που εμφανίζονται σωρηδόν στο Διαδίκτυο. Επίσης άλλες «κρυφές δημοσκοπήσεις» - με αντιφατικά αποτελέσματα - κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, μεγαλώνοντας τη σύγχυση".

City Press: Στην τελική ευθεία για την κάλπη - Η εφημερίδα τονίζει "τι πρέπει να γνωρίζεται για τις εκλογές. Διεθνές ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα".

PRESS Time: Ομηροι για χέρια των συμφερόντων - Η εφημερίδα γράφει "λίγες ώρες πριν ο πολίτης ψηφίσει στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολιτευτικής περιόδου, συνειδητοποιεί ότι πολλά -τα κυριότερα μάλιστα- θέματα έχουν ήδη κριθεί ερήμην του".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στην κόψη του ξυραφιού. Το βλέμμα στραμμένο στους αναποφάσιστους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: ΟΧΙ σε Διαπλοκή, Νταβατζήδες...- Η εφημερίδα γράφει "όχι σε Διαπλοκή, Νταβατζήδες... εραστές της Δραχμής και Υπερδανεισμένους Εκδότες και Επιχειρηματίες που θέλουν να κουρέψουν τα χρέη τους! Οχι στην ακυβερνησία που επιδιώκουν ξένα συμφέροντα για να υφαρπάξουν τα φιλέτα του κράτους".

ΕΞΠΡΕΣ: Προσπάθεια απεμπλοκής των αποκρατικοποιήσεων - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μια προσπάθεια «απεμπλοκής» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δρομολογεί 9 διαγωνισμούς για το δεύτερο τρίμηνο του 2012".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κάλπη για ευρώ ή δραχμή - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι Ελληνες αποφασίζουν την Κυριακή για το στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας. Είναι η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση από το ΄74, καθώς το πραγματικό δίλημμα που τίθεται στους ψηφοφόρους αφορά την παραμονή ή την έξοδό μας από το ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: Κίνδυνοι και διλήμματα στις εκλογές της Κυριακής - Η εφημερίδα γράφει ότι "τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, τα διλήμματα των αγορών φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ αυτά των εκλογέων, καθώς τα σενάρια της επόμενης μέρας, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, ξεκινούν από την παράταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής και φτάνουν μέχρι και την έξοδο από το ευρώ!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Παρεμβάσεις των αγορών με σενάρια καταστροφής - Η εφημερίδα τονίζει ότι "με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν οι αγορές τις ελληνικές εκλογές, καθώς θεωρούν ότι θα μπορούσαν να... ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου για δυσάρεστες εξελίξεις στην Ευρωζώνη και ειδικά στην περιφέρεια".

Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: Πολιτική ανατροπή σε ναρκοπέδιο - Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "μία νέα πολιτική εποχή για τη χώρα απεικονίζουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που συνεχίζονται μέχρι την παραμονή των εκλογών. Το μνημόνιο έχει διαμορφώσει ένα ισχυρό ρεύμα τιμωρητικής ψήφου, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αλλάξει τον χάρτη στο Κοινοβούλιο, με θεαματική αποδυνάμωση του δικομματισμού και ενίσχυση των αντιμνημονιακών κομμάτων".

DEALnews: Τα 7 «μυστικά» της επόμενης μέρας - Η εφημερίδα γράφει "τα σενάρια της συγκυβέρνησης και οι κίνδυνοι. Η «λίστα» Παπαδήμου και τα επερχόμενα νέα μέτρα. Ο ρόλος των ξένων. Η προειδοποίηση ότι «οι θέσεις του Ολάντ δεν μας αφορούν» και η διερευνητική αποστολή της Τρόικας υπό τον Τόμσεν".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου