Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Επισκόπηση τύπου 17/5/2012


Επισκόπηση τύπου 17/5/2012

Ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο, οι προσπάθειες της ένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης, οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών και η προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κυβέρνηση Πικραμμένου αποφάσισαν οι Αρχηγοί! - Η εφημερίδα γράφει ότι "κυβέρνηση «Πικραμμένου» έβγαλε το μεσημεριανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όπου δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν ούτε για το ποιο πολιτικό πρόσωπο θα οδηγούσε τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ισχυρό προβάδισμα στον Τσίπρα δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις - Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεγαλύτερη δυναμική μέρα με τη μέρα αναπτύσσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που τους καθιστά -εκ των πραγμάτων- πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γελάει ο... κάθε πικραμένος - Η εφημερίδα γράφει ότι "εάν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά για τη χώρα, θα μπορούσε να γελάσει και ο κάθε πικραμένος με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες".

ΕΘΝΟΣ: Πικραμένος για τις εκλογές ο κόσμος - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης συναντούν οι χειρισμοί των πολιτικών αρχηγών, που οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές. Σε έρευνα της MARC για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, to 67,7% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας. Οι πολίτες εκφράζουν σκεπτικισμό για τις λύσεις που επιλέχθηκαν. Τις αποδίδουν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο γέροντας Διονύσιος για τους «εξωγήινους» και τον Αντίχριστο - Σύμφωνα με την εφημερίδα "«όταν δείτε διαστημόπλοια και "εξωγήινους" να έρχονται στην γη, μιλήστε τους πρώτα εσείς για τον κύριον Ιησούν Χριστόν και την Αγίαν Τριάδαν και δείτε τις αντιδράσεις τους. Τότε μόνο θα καταλάβετε τις προθέσεις τους»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πυρετός διεργασιών για ενιαία Κεντροδεξιά - Η εφημερίδα γράφει ότι "επαφές του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, κινητικότητα και προς την πλευρά του Γιώργου Καρατζαφέρη. Πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας για παραμονή στο ευρώ, γενναίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου".

ΕΣΤΙΑ: Χαριστική βολή στην οικονομία - H εφημερίδα τονίζει ότι "προτού οι πολιτικοί αρχηγοί ρίξουν τον κύβο των νέων εκλογών, όφειλαν να έχουν λάβει υπ΄όψιν τρία κριτήρια προκειμένου να αποφευχθή η επερχόμενη καταστροφή της οικονομίας. Πρώτον, τα δημοσιονομικά. Δεύτερον, η ύφεσις. Τρίτον, η ανεργία".

Η ΑΥΓΗ: Στο κενό η σπέκουλα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς όρια σπέκουλα εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, των αποταμιευτών αλλά και του ευρώ, προκειμένου να χειραγωγηθεί η ψήφος των πολιτών, προς όφελος των μνημονιακών δυνάμεων και, ιδιαιτέρως σε αυτή τη φάση, της Ν.Δ.".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Να ενώσουμε την κοινωνική βάση της μεγάλης Κεντροδεξιάς - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ηγεσία της Ν.Δ. οφείλει στον κόσμο της παράταξης να προβεί πρωτίστως σε αυτό το κάλεσμα στη βάση. Αυτό προέχει και όχι τα πρόσωπα. Να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους απλούς ανθρώπους που πονάνε αυτήν την παράταξη και που θέλουν να είναι κύριοι στον τόπο τους...".

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτικά παιχνίδια μέχρι τέλους - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από πολιτικά «παίγνια» και τακτικισμούς με το βλέμμα στραμμένο προς τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, με πρωταγωνιστές κατά κύριο λόγο τους κ. Αλέξη Τσίπρα και Παναγιώτη Καμμένο, χαρακτηρίστηκαν οι διασκέψεις των πολιτικών αρχηγών, χθες και προχθές, στο Προεδρικό Μέγαρο, που οδήγησαν στην απόφαση για υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Τι θα γίνουν τα δάνεια αν επιστρέψουμε στη δραχμή - Η εφημερίδα γράφει ότι "η υποτίμηση της δραχμής κατά 60% θα εκτινάξει τον πληθωρισμό, θα κάνει απαγορευτικά τα επιτόκια για τους δανειολήπτες, που σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών θα καταστήσει αδύνατη την αποπληρωμή του δανείου".

Ο ΛΟΓΟΣ: Με Πικραμμένο οδεύουμε σε εκλογές -  Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε θα γίνουν οι νέες εκλογές, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΑΤΟ: Εχθρός στο δικαίωμα των λαών να επιλέγουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η συνεπής πάλη για αποδέσμευση και η αποκάλυψη πλατιά στο λαό του ρόλου του ΝΑΤΟ και των άμεσων κινδύνων εμπλοκής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, τελικά σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πρέπει να μπουν στην ημερήσια διάταξη".

ΤΑ ΝΕΑ: Κάτσε καλά, Αλέξη! - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βολές και υπαινιγμούς από τους πολιτικούς αρχηγούς -αλλά και αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ- προκάλεσε η πρόταση Τσίπρα να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης. Με επικείμενη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Λούκα Κατσέλη συσχέτισε την πρόταση ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση και από τον Χάρη Καστανίδη".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Ασφαιροι οι εκβιαστές - Η εφημερίδα γράφει ότι "όλες τις ημέρες των διαπραγματεύσεων ένα μολυσματικό νέφος εκβιασμών πλανιόταν στην πολιτική ατμόσφαιρα της χώρας με στόχο την ανασύσταση του καταρρεύσαντος στην κάλπη μνημονιακού μετώπου. Οι εκβιασμοί αυτοί συνεχίζονται εντεινόμενοι και περιβεβλημένοι με μια δηλητηριώδη καταστροφολογία. Ομως η χώρα έχει γυρίσει σελίδα κι αυτό δεν βεβαιώνεται μόνο από το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τόσο από τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις εκλογές όσο και από αυτήν της Pulse RC, την πρώτη προεκλογική, που δημοσιεύουμε σήμερα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προς κάλπες υψηλού ρίσκου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Κλιμακώνει τις πιέσεις η ΕΚΤ για την ανακεφαλαιποίηση. - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κλιμακώνει την πίεση για επίσπευση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μεταβάλλοντας προσωρινά τον τρόπο χρηματοδότησης, αλλά ταυτοχρόνως παρέχει στήριξη μέσω της ενίσχυσης των ρευστών διαθεσίμων της Τραπέζης της Ελλάδος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Καταιγίδα προειδοποιήσεων. Ε.Ε. προς Ελλάδα: Αποφασίστε τι θέλετε. - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την προσοχή στραμμένη στις κάλπες της 17ης Ιουνίου και ανοικτή τη συζήτηση περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η Ε.Ε., με «καταιγίδα» δηλώσεων, απηύθυνε χθες σαφείς προειδοποιήσεις προς την Αθήνα ότι προτίθεται να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα εντός του ευρώ, ακόμη και με πρόσθετα αναπτυξιακά μέτρα, με απαράβατο όμως όρο την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο".

ΚΕΡΔΟΣ: Σαράντα ημέρες στον πάγο μπαίνει η ελληνική οικονομία. - Η εφημερίδα γράφει ότι "στον «πάγο» μπαίνει η ελληνική οικονομία, τουλάχιστον για τις επόμενες σαράντα ημέρες, μετά την απόφαση για τη διεξαγωγή νέων εκλογών, που σταματά κάθε είδους υπουργική απόφαση, κανονιστική πράξη, ακόμη και ώριμες προς ολοκλήρωση αποκρατικοποιήσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ευρωπαϊκός Αρμαγεδδών μια ελληνική αποχώρηση. - Η εφημερίδα τονίζει ότι "για «Αρμαγεδδώνα με καταστροφικό κόστος», σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής, Τσαρλς Νταλάρα, την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κλιμακώνουν τις πιέσεις προς την Αθήνα".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου