Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Επισκόπηση τύπου 16/5/2012


Επισκόπηση τύπου 16/5/2012

Το ναυάγιο στις διεργασίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης, οι «συμβουλές» των εταίρων της ΕΕ για το πως να ψηφίσουν οι Έλληνες, η οικονομική κατάσταση της χώρας και η συνάντηση Ολαντ, Μέρκελ είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετά το οριστικό ναυάγιο... εκλογές - Η εφημερίδα γράφει ότι "με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα (του 16%!) νίκησε ο μικροκομματισμός, κόντρα στο εθνικό συμφέρον. Πλήρης ο εξευτελισμός του Πολιτικού Συστήματος. Η ακυβερνησία αποδιαλύει την Ελλάδα! Σήμερα ο σχηματισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκλογές δημοψήφισμα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "δημοψηφισματικό χαρακτήρα λαμβάνει η νέα εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα εξελιχθεί σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε δύο παρατάξεις, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και δύο κεντρικά πολιτικά πρόσωπα, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο γύρος του... θανάτου! - Η εφημερίδα γράφει ότι "και τώρα όλοι στον γύρο του... θανάτου. Επειτα από οκτώ ημέρες χωρίς αντίκρισμα, ο τόπος οδηγείται εκ νέου σε εκλογές που όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν μέσα σε ένα απίστευτο κλίμα πόλωσης. Η Ελλάδα επιστρέφει στον διχασμό που έκλεισε με δάκρυα, πόνο και αίμα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών".

ΕΘΝΟΣ: Εκλογές μέσα σε ναρκοπέδιο - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέσα στη δίνη της κρίσης η χώρα οδεύει προς τις εκλογές, μετά το ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Την επικίνδυνη πορεία σηματοδοτούν οι προειδοποιητικές βολές από Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Βερολίνο για έξοδο από το ευρώ [EUR=X]  , αν η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν χτύπημα στο Αιγαίο!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκμεταλλευόμενοι την ακυβερνησία στην Ελλάδα και την εσωτερική φαγωμάρα αναζητούν την «κατάλληλη στιγμή». Τα τρία σημεία πιθανής ανάφλεξης μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης. Δούρειος Ιππος τα δύο εκατομμύρια μουσουλμάνων λαθρομεταναστών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κάλπες ρίσκου και ιστορικής ευθύνης - Η εφημερίδα γράφει ότι "αρνητικός μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα. Ο Καμμένος πρότεινε κυβέρνηση «Καμμένου» ξεχνώντας το δικό του σχέδιο Β'. Σε τεντωμένο σκοινί οικονομία και επιχειρήσεις. Εως τις 20 Ιουνίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, παγώνουν επιστροφές φόρου και δημόσιες επενδύσεις".

ΕΣΤΙΑ: Τεράστιες ευθύνες για το ναυάγιο - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε οποιοδήποτε προηγμένο ευρωπαϊκό κράτος, το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου θα είχε οδηγήσει στον σχηματισμό Κυβερνήσεως. Στην Ελλάδα οδήγησε σε πολιτικό αδιέξοδο, σε ναυάγιο των διαβουλεύσεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Διενέργεια νέων εκλογών".

Η ΑΥΓΗ: Να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλ. Τσίπρας: Είναι η ώρα να ολοκληρωθεί το βήμα της 6ης Μαΐου με την περαιτέρω ενίσχυση της Αριστεράς και την οριστική καταδίκη των κομμάτων του Μνημονίου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ξανά εκλογές θέτουν το μικροκομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κοινή πεποίθηση είναι πως χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο, συγκρούστηκαν όχι μόνο τα πολιτικά επιχειρήματα, οι προτάσεις και οι θέσεις για την προοπτική και την πορεία της χώρας, αλλά και οι κομματικές ιδιοτέλειες, τα μικροκομματικά συμφέροντα, τα οποία τελικά επικράτησαν οδηγώντας τη χώρα και πάλι στις κάλπες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέες εκλογές, με τη χώρα στο «κόκκινο» - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε νέα εκλογική αναμέτρηση, με πιθανότερη ημερομηνία τη 17η Ιουνίου, οδηγείται η χώρα με τις αντοχές της -οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές- να βρίσκονται στο «κόκκινο» και τα σενάρια περί πιθανής εξόδου της από την Ευρωζώνη να πληθαίνουν επικίνδυνα".

Η ΝΙΚΗ: «Σηκώσαμε» από τις καταθέσεις 1 δισ. σε τρεις ημέρες - Η εφημερίδα γράφει ότι "η αδυναμία των πολιτικών αρχηγών να σχηματίσουν κυβέρνηση έκανε «νευρικούς» τους καταθέτες, που έσπευσαν ακόμα και στα ΑΤΜ για να βγάλουν τα χρήματά τους. Τρέχουν να αποδεσμεύσουν 18 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης προκειμένου να σταθεροποιηθεί το σύστημα και η λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ναυάγησε» η πολιτική συνεννόηση - Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ναυάγιο κατέληξε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Σήμερα το μεσημέρι στη 1, θα υπάρξει νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τώρα δώστε δύναμη στο ΚΚΕ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εκβιάζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά - Η εφημερίδα αναφέρει "δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες εκλογές: Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει στη λαϊκή διακυβέρνηση, που ο λαός θα κατακτήσει, που ο λαός θα αναδείξει, τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας".

TΑ ΝΕΑ: Το ξέσπασμα του Προέδρου - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Ο Κάρολος Παπούλιας ξέσπασε σε δραματικούς τόνους για τους κινδύνους που συνεπάγεται η ακυβερνησία - φωτογραφίζοντας τη στάση που κράτησαν τα κόμματα της Αριστεράς και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προς κάλπες υψηλού ρίσκου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Προσφυγή σε νέες εκλογές με «όμηρο» την οικονομία - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνθήκες αβεβαιότητας και αγωνίας για την τύχη της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί η προσφυγή σε νέες εκλογές μετά το «ναυάγιο» συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Η μεγάλη δοκιμασία. Σε οριακή κατάσταση η οικονομία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόβοι για κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. «Πάγωμα» όλων των οφειλών του Δημοσίου για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Πλήγμα στον τουρισμό".

ΚΕΡΔΟΣ: Πορεία σε τεντωμένο σχοινί - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κύβος ερρίφθη: Η χώρα οδεύει σε επαναληπτικές εκλογές -στις 10 ή στις 17 Ιουνίου- μετά το τελικό ναυάγιο και της χθεσινής σύσκεψης των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε, καθώς επικράτησαν μικροκομματικές λογικές τόσο κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών όσο και κατά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που συγκάλεσε ο κ. Κάρολος Παπούλιας με τους πολιτικούς αρχηγούς".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Νέα προσφυγή σε κάλπες ενώ η οικονομία βυθίζεται - H εφημερίδα τονίζει ότι "το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου ολοκληρώθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί απέτυχαν να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με αναπόδραστη συνέπεια η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Η νέα προσφυγή στις κάλπες πραγματοποιείται, καθώς η οικονομία παραπαίει σε βαθιά ύφεση, οι εταίροι μας δοκιμάζουν τις αντοχές παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και η εσωτερική αγορά βιώνει ολοένα και δυσμενέστερες συνθήκες λειτουργίας και προοπτικής επιβίωσης".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου