Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Επισκόπηση τύπου 23/5/2012


Επισκόπηση τύπου 23/5/2012

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο, η αιφνίδια συνάντηση Βενιζέλου Ολάντ, οι διεργασίες στα κόμματα και η άτυπη σύνοδος κορυφής της ΕΕ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αφελής και επικίνδυνος ο Αλ. Τσίπρας»! - Η εφημερίδα γράφει ότι "την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. προκάλεσε η επίθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον νέο Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, με προσβλητικά λόγια, και μάλιστα μέσα στο Παρίσι".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Προκλητική παρέμβαση του Ολαντ στα εσωτερικά της Ελλάδας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "βρόμικο παιχνίδι που συνιστά ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης αποτελεί η σπουδή του Γάλλου προέδρου κ. Ολάντ να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ λίγα 24ωρα πριν είχε απορρίψει την πρόταση για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα με την δικαιολογία ότι βλέπει μόνο αρχηγούς κρατών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εμφύλιο προβλέπει το Focus! - Η εφημερίδα γράφει ότι "τα πράγματα σοβαρεύουν για την Ελλάδα, άρα και για την Ευρώπη. Παράλυση και σιωπηρός πανικός επικρατούν στη χώρα. Η δυσοίωνη περιγραφή προέρχεται από ένα ακόμη κινδυνολογικό δημοσίευμα του περιοδικού «Focus», που στο νέο τεύχος του προαναγγέλλει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφύλιου πολέμου".

ΕΘΝΟΣ: Σήμα Ολαντ για βελτίωση του Μνημονίου - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την είσοδο του Μεγάρου των Ηλυσίων στο Παρίσι πέρασε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. Από τη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολαντ προέκυψαν βάσιμες ελπίδες για την ενίσχυση των ελληνικών θέσεων στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας έδωσε το στίγμα ότι συντάσσεται με την προσπάθεια για βελτίωση των όρων του Μνημονίου. Δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του σχετικά με την αποτελούμενη από έξι σημεία πρόταση για αναθεώρηση του αρχικού κειμένου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το λέει το κοράνι : οι Ελληνες και η ορθοδοξία θα νικήσουν! -
Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι που επιγράφεται, «αλ Ρουμ», δηλαδή οι Ρωμιοί, δηλαδή οι Ελληνες. Το κεφάλαιο αυτό, (που σκόπιμα οι μουσουλμάνοι συχνά αποφεύγουν να το σχολιάσουν), είναι το τριακοστό κεφάλαιο του Κορανίου, έχει ιδιαίτερη εσχατολογική σημασία και για πολλούς θεολόγους είναι προφητικό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκτός... ευρώ έβγαλαν τον Τσίπρα - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλιστών Ζ. Γκάμπριελ του διεμήνυσε: «αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις δεν θα το κάνει και η Γερμανία, με αποτέλεσμα τη διακοπή της χρηματοδότησης. Δεχόμαστε μόνο πιο ελαστικό Μνημόνιο".

ΕΣΤΙΑ: Ολα κρίνονται σε 25 ημέρες - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ουδέποτε κατά την 30ετία μετά την Μεταπολίτευση διεκυβεύοντο τόσα πολλά στις εκλογές. Αλλοτε επικρατούσε η Νέα Δημοκρατία και άλλοτε το ΠΑΣΟΚ. Ομως μετά την ραγδαία άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τίθενται εν κινδύνω η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, η επιβίωσις της οικονομίας και το ίδιο το αστικό καθεστώς".

Η ΑΥΓΗ: Το μέλλον της Ευρώπης περνάει από την Αριστερά - Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μέλλον της Ευρώπης περνάει από τη νίκη της Αριστεράς, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD Σ. Γκάμπριελ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι παγίδες των αποδείξεων που αυξάνουν το φόρο εισοδήματος - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παγίδα για τους φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα -ακόμη και για ανέργους- αποδεικνύονται οι αποδείξεις. Ολοι οι φορολογούμενοι, ακόμη και αυτοί που έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, θα πρέπει να δηλώνουν δαπάνη αποδείξεων, διότι κινδυνεύουν να φορολογηθούν με τσουχτερό φόρο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ευρώπη ομονοεί, αλλά μόνο για την Ελλάδα - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διχασμένη εξακολουθεί να είναι η Ευρωζώνη σε ό,τι αφορά την έκδοση ευρωομολόγου και αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ πρόκειται να θέσει το ζήτημα, αλλά είναι μάλλον απίθανο να πείσει τη Γερμανία που προβάλλει ως προαπαιτούμενο τη δημοσιονομική ένωση".

Η ΝΙΚΗ: Ξορκίζουν το πλαφόν στις καταθέσεις - Η εφημερίδα γράφει ότι "η συνεχιζόμενη «αιμορραγία» των τραπεζών δημιουργεί έντονο προβληματισμό σε τραπεζικά στελέχη που φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι το ενδεχόμενο για μαζική προσφυγή των καταθετών στα γκισέ προκειμένου να σηκώσουν τα λεφτά τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ποιοί συνταξιούχοι εξαιρούνται από το ΕΚΑΣ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η χορήγηση του ΕΚΑΣ θα διακοπεί για 11.021 συνταξιούχους έναντι 16.275 συνταξιούχων το 2011. Συγκεκριμένα, διακόπτεται η χορήγηση σε 9.684 συνταξιούχους για τους οποίους διαπιστώθηκε αδυναμία ταύτισης των στοιχείων τους μεταξύ των αρχείων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και εκείνων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Το ίδιο θα ισχύει και για 1.337 συνταξιούχους που δεν έχουν συμπεριλάβει στη δήλωση φορολογίας του 2012 ποσά συντάξεων που λαμβάνουν από φορείς του εξωτερικού".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ όρθιο και δυνατό να βγάλει ο λαός στις εκλογές - Η εφημερίδα αναφέρει "Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε τους φίλους του Κόμματος και τους ψηφοφόρους που δεν αισθάνονται ευχαριστημένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα και τους λέμε: Ο,τι παρατηρήσεις έχετε, πείτε τις μετά τη δεύτερη εκλογική μάχη. Πάρτε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, βγάλτε κάλους στα πόδια σας. Και το λέμε, ναι, με απαίτηση. Μπορούμε να αντεπιτεθούμε".

ΤΑ ΝΕΑ: Ψηφίζει Ελλάδα ο... «Ολαντ-ρέου» - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνάντηση μείζονος πολιτικής σημασίας για τις εξελίξεις στη χώρα μας και συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ενωση είχαν χθες στα Ηλύσια Πεδία οι Φρανσουά Ολαντ και Βαγγέλης Βενιζέλος, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στη ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Η οικονομία και το 2013 στην παγίδα της ύφεσης - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση και το 2013 προβλέπει στην εξαμηνιαία έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την έκθεση, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα καταγράψει μείωση 5,6% εφέτος και 1,3% το 2013".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ασπίδα» 18 δισ. ευρώ στις μεγάλες τράπεζες - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τονωτική ένεση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε ομόφωνα χθες τη σύμβαση. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των 18 δισ. ευρώ με τα οποία θα ενισχυθούν οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank  και Πειραιώς), στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση".

ΚΕΡΔΟΣ: Ο Προϋπολογισμός σώζεται από τη... στάση πληρωμών - Η εφημερίδα γράφει ότι "θυσία στον βωμό της προσπάθειας για τη μείωση του ελλείμματος γίνονται ιδιωτικός τομέας και ΠΔΕ, με την κυβέρνηση να κηρύττει ουσιαστικά μία έμμεση στάση πληρωμών στο εσωτερικό, αφήνοντας παράλληλα τα έργα να λιμνάζουν. Το θετικό της πολιτικής αυτής είναι ασφαλώς η βελτίωση του πρωτογενούς ελλείμματος σε βάρος ωστόσο της ανάπτυξης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ΟΟΣΑ: Πορεία σε ύφεση για το 2013 για την Ελλάδα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "εφαρμογή του μνημονίου ή χρεοκοπία είναι οι δύο δρόμοι που βλέπει για την Ελλάδα η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία περιλαμβάνονται προβλέψεις αρκετά πιο απαισιόδοξες από αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου