Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Επισκόπηση τύπου 18/5/2012


Επισκόπηση τύπου 18/5/2012

Οι επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, τα διλήμματα που θέτουν τα κόμματα αλλά και παράγοντες της ΕΕ, η νέα φορολογική δήλωση και η παγίδες που κρύβει και τα σενάρια για την επιστροφή στην δραχμή είναι μερικά θέματα που καταγράφονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η Ελλάδα εκτός Ευρώπης σημαίνει γενική κατάρρευση»!..-Η εφημερίδα γράφει ότι "το ξεκάθαρο δίλημμα των επικείμενων εκλογών έθεσε εκ νέου χθες ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. «Η μάχη αφορά αν η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη, όταν η Ευρώπη αλλάξει ή θα βρεθούμε έξω. Δύο δρόμοι υπάρχουν, ο πρώτος να αλλάξουμε τα πάντα εντός της Ευρώπης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Μετωπική σύγκρουση Σαμαρά – Τσίπρα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δίλημμα των εκλογών «παραμονή στο ευρώ ή απομόνωση και κατάρρευση» πρόταξε για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατήγγειλε ότι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και απηύθυνε κάλεσμα για πανστρατιά στις δυνάμεις του κεντροδεξιού χώρου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η πρώτη πίκρα - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρωθυπουργός άδειασε τον υπουργό Οικονομίας Γ. Ζαννιά που έκανε «ανακοινώσεις». Μαλλιά-κουβάρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με το «καλημέρα»! Μετά τις εκλογές τα ραβασάκια για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων".

ΕΘΝΟΣ: Ασανσέρ τα ποσοστά των κομμάτων - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε διελκυστίνδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η σκληρή αναμέτρηση για την πρώτη θέση στις προσεχείς εκλογές. Η δημοσκόπηση της MARC, που παρουσιάστηκε από τον Alpha, εμφανίζει νεοδημοκρατικό προβάδισμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει σχεδόν 4 μονάδες σε σύγκριση με το γκάλοπ της 9ης Μαΐου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το Σκοτεινό Σχέδιο «Μπουλγκράβια» για την Αυτονόμηση της Μακεδονίας!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέσα από τα άρθρα μας, που δημοσιεύουμε εδώ και καιρό προσπαθήσαμε να κάνουμε ευρύτερα γνωστά, χρησιμοποιώντας γλώσσα εκλαϊκευμένη, ορισμένα σχέδια παγκοσμίων δυνάμεων που εντάσσονται στη λογική της γεωπολιτικής ανάπλασης της περιοχής μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκληρό ντέρμπι με προβάδισμα Ν.Δ. - Η εφημερίδα γράφει ότι "σημαντική άνοδος της Ν.Δ. Οι διερευνητικές εντολές έφθειραν τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ατζέντα της κάλπης η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Συμπιέζονται τα εκτός Βουλής κόμματα, Οικολόγοι, Δημοκρατική Συμμαχία, ΛΑ.Ο.Σ., Δημιουργία Ξανά και Δράση. Πτώση για Καμμένο, Χρυσή Αυτή και ΚΚΕ".

ΕΣΤΙΑ: Πώς διαλύεται μία οικονομία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αφωνοι έχουν μείνει οι ξένοι παρατηρητές που βλέπουν την πορεία αυτοκαταστροφής στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μας. Ματαίως προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δεν σχημάτισαν Κυβέρνηση συνεργασίας τα κόμματα που εκφράζουν την στοιχειώδη λογική, αλλά με την στάση τους άνοιξαν τον δρόμο στα κόμματα του λαϊκισμού να οδηγήσουν την Ελλάδα σε βεβαία καταστροφή".

Η ΑΥΓΗ: Θρύψαλα η κινδυνολογία - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η μαύρη προπαγάνδα Σαμαρά και Βενιζέλου, που θέλει να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα για το ευρώ, ακυρώνεται από τις δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, όπως του προέδρου του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ αλλά και του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη ηγέτη Φ.Β. Σταϊενμάιερ, ο οποίος προειδοποιεί όσους μιλούν για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή; - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το δίλημμα των εκλογών «Ευρώπη ή απομόνωση» και «παραμονή στο ευρώ ή κατάρρευση» αποτελεί την κορωνίδα του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, όπως το διατύπωσε με σαφήνεια, χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κατάρρευση των εσόδων εξαιτίας της ακυβερνησίας - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και η ακυβερνησία, σε συνδυασμό με τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα και την ανησυχία για το μέλλον της χώρας, απειλούν με κατάρρευση τα έσοδα του προϋπολογισμού. Τα στοιχεία για τον Μάιο προκάλεσαν συναγερμό στην υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Βροχή... οι καταγγελίες για τις τράπεζες - H εφημερίδα γράφει ότι "τι ισχύει για προμήθειες και δάνεια, ποιοι είναι οι καταχρηστικοί όροι που πρέπει να προσφύγετε για τα παράπονά σας, αλλαγές στους όρους των συμβάσεων, οι παράνομες χρεώσεις και τα «ψιλά γράμματα»".

Ο ΛΟΓΟΣ: Στην «παγίδα» των τεκμηρίων και των αποδείξεων - Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην «παγίδα» των τεκμηρίων και των αποδείξεων αναμένεται να πέσουν εφέτος χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς μπορεί να δηλώνουν χαμηλό εισόδημα καλύπτοντας το αφορολόγητο με τις απαιτούμενες αποδείξεις, δεν λαμβάνουν όμως υπ΄όψιν τα τεκμήρια και το γεγονός ότι αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο οι αποδείξεις θα πρέπει να καλύπτουν το τεκμαρτό εισόδημα και όχι μόνο το δηλωθέν".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με «κεντροδεξιά» ή με «κεντροαριστερά» το τιμόνι θα στρίβει δεξιά - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όποιος διακηρύσσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτόματα καταργεί συνθήκες, το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να μη φέρει το θέμα στη Βουλή και για να πάει να διαπραγματεύεται στην ουσία ένα νέο μνηνόμιο, μια νέα δανειακή συνθήκη στα όργανα της ΕΕ. Λέει συνειδητά ψέματα".

TΑ ΝΕΑ: Ελλάς-Γαλλία (ξανά) συμμαχία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντυπωσιακή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας στην πρώτη του ομιλία ως υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας έκανε ο Πιερ Μοσκοβισί. «Η επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητά μας», τόνισε και επισήμανε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης»".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Αποκάλυψη για τα Media - Η εφημερίδα γράφει "οι ίδιοι οι πολίτες διαμορφώνουν το Χάρτη των Μίντια. Η «Π+13» σε συνεργασία με την Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρεία προχώρησε σε έρευνα της κοινής γνώμης σχετικά με τη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ραδιοφώνων, καναλιών, εφημερίδες και φυσικά δημοσιογράφων, απέναντι στο μνημόνιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Πολύ δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εξαιρετικά δαπανηρή θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, με το ακριβές κόστος να μην μπορεί να υπολογιστεί, υποστήριξε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ. Η διαπίστωση αυτή βασίστηκε σε τεχνική αξιολόγηση που διενήργησε το Ταμείο και η οποία απέδειξε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν πολύ ακριβή υπόθεση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κόλαση η επιστροφή στη δραχμή - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ΙΟΒΕ δηλώνει ότι υπάρχει άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής και διαπραγματευτικής συμπεριφοράς που μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική και λιγότερο οδυνηρή δημιοσιονομική προσαρμογή, με βασικές προϋποθέσεις όμως να τηρηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σύμφωνο με την Ευρώπη, για λόγους εθνικής αξιοπιστίας και ότι οι δανειστές θα δεχθούν να χορηγήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση".

ΚΕΡΔΟΣ: Αγωνία από τα άδεια ταμεία  - Η εφημερίδα γράφει ότι "έσοδα, δαπάνες και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελούν τον βασικό καμβά πάνω στον οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζαννιάς, έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα την άριστη γνώση της πραγματικότητας από τη μακρά θητεία του στο υπουργείο και ειδικά από την τελευταία του θέση ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καυτές» οι εκκρεμότητες στα χέρια της κυβέρνησης - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Παν. Πικραμμένος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι τα προβλήματα μιας χώρας δεν λύνονται μέσα σε ένα μήνα και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι «να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι ως τις επόμενες εκλογές»".

DEAL news: Μένουμε εκτός ευρώ - Η εφημερίδα γράφει ότι "από μία κλωστή κρέμεται πλέον η ομαλή εκπλήρωση των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους, εντός κι εκτός συνόρων. Κι αρκούσε, πριν από λίγα 24ωρα, μια απόφαση που θα προέβλεπε πλήρες «πάγωμα» της δόσης των 5,3 δισ. ευρώ από το τελευταίο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, για να οδηγήσει τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου