Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/5/2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/5/2012

Οι πληροφορίες περί μη αποδοχής από τον Μάκη Κεραυνό της πρότασης του ενδιάμεσου χώρου να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2013, το μνημόνιο που απέστειλε η Κυπριακή Δημοκρατία στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους αγνοούμενους, οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια για την οικονομία και οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ της ΑΗΚ Χάρη Θράσου, σύμφωνα με τις οποίες τέλος του χρόνου θα αφαιρεθεί το χαράτσι του 6,96% που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος είναι τα κύρια θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

«Κεραυνός… και καταιγίδα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας», που γράφει ότι ο Μάκης Κεραυνός απορρίπτει την πρόταση να είναι υποψήφιος Πρόεδρος του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές του 2013 και δεν συμφωνεί με τη διακήρυξη των κομμάτων του κέντρου. Σε άλλο θέμα από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα αναφέρεται σε χθεσινή δήλωση του Προέδρου Χριστόφια, σύμφωνα με την οποία το κράτος μετρά και το τελευταίο σεντ «γιατί θέλουμε να αποφύγουμε το μηχανισμό στήριξης που θα φέρει τον κόσμο σε δύσκολες συνθήκες». Γράφει, επίσης, ότι μνημόνιο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για τη μη ολοκλήρωση των ερευνών σχετικά με τη τύχη των Κυπρίων αγνοουμένων.

Η «Σημερινή» τιτλοφορεί το πρώτο της θέμα υπό τον τίτλο «Κεραυνός από Μάκη», και γράφει ότι ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Μάκης Κεραυνός δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου προσθέτοντας ότι στο ΑΚΕΛ κινούνται στον αστερισμό της αυτόνομης καθόδου. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι σημαντική για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα, μιας και θα διαφανεί αν μπορεί να επέλθει συμφωνία για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Αλλού αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής με την οποία το Ινστιτούτο εξηγεί τους λόγους που δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση της συνεργασίας του με τη ΔΕΑ στο Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Λειψάνων Αγνοουμένων και Πεσόντων.

Υπό τον τίτλο «Οχι από Μάκη με Κεραυνούς» στεγάζει το πρωτοσέλιδό του ο «Φιλελεύθερος» που γράφει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, απέρριψε πρόταση του ενδιάμεσου χώρου να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές αφήνοντας αιχμές. Αλλού, γράφει ότι πολυσέλιδο κατάλογο με όλες τις αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών που έγιναν στα σχολεία κατά το μήνα Φεβρουάριο, απέστειλε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή. Γράφει, επίσης, ότι τέλος του χρόνου θα αφαιρεθεί το χαράτσι του 6,96% που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ως απότοκο της φονικής έκρηξης στο Μαρί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ της ΑΗΚ Χάρη Θράσου.

«Μέτρα χωρίς παρενέργειες» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής» η οποία αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε και χθες ότι «το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας οφείλεται στην υπερβολική έκθεση των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα και στην ελληνική οικονομία». Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τις οποίες τα περιθώρια συνεργασίας του ΑΚΕΛ με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές είναι πάρα πολύ περιορισμένα. Γράφει ακόμη ότι ο Υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης διαβεβαιώνει ότι δεν θα μείνει αδιάθετο αγελαδινό γάλα και προσθέτει ότι το γάλα των αγελαδοτρόφων μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την παρασκευή τυριού όσο και για εγχώρια κατανάλωση και εξαγωγή.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου