Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Επισκόπηση τύπου 14/5/2012


Επισκόπηση τύπου 14/5/2012

Το αδιέξοδο στον σχηματισμό κυβέρνησης στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι όροι και οι προϋποθέσεις των κομμάτων για συνεργασία, η δυσχερής οικονομική κατάσταση στη χώρα και ο δρόμος προς νέες εκλογές είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στα χέρια του... 16% οι τύχες των Ελλήνων! - Η εφημερίδα γράφει ότι "Η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία. Αυτό αναφέρει με άρθρο του στον ιστότοπο iskra.gr ο Αλέκος Αλαβάνος, πολιτικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τρέμουν τη λαϊκή ετυμηγορία τα κόμματα του μνημονίου και οι ξένοι τοκογλύφοι - Η εφημερίδα τονίζει ότι "Πάμε ολοταχώς σε εκλογές. Τους παλιούς τους δοκιμάσαμε και απέτυχαν. Εφτασε η ώρα να δοκιμάσουμε τώρα και ένα νέο άνθρωπο. Ξεπέρασαν κάθε όριο και έφτασαν σε επίπεδο γελοιότητας οι εκβιασμοί του συστήματος προς τον Αλ.Τσίπρα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΔΡΑΜΑ όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες στη σύσκεψη:Συγκρούσεις και διάλογοι - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τελικά ο λευκός καπνός δεν βγήκε χθες από το Προεδρικό Μέγαρο. Αποτέλεσμα, τα γκρίζα σύννεφα να πυκνώνουν και η καταιγίδα να απειλεί να ξεσπάσει από ώρα σε ώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας στύλωσε για άλλη μια φορά τα πόδια και το ελληνικό δράμα θα συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιουνίου, που είναι η πιθανότερη ημέρα να στηθούν και πάλι οι κάλπες. ".

ΕΘΝΟΣ: ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές υψηλού ρίσκου - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η απειλή διεξαγωγής εκλογών διαφαίνεται καθαρά πλέον στον πολιτικό ορίζοντα. Ο Αλ.Τσίπρας αρνείται επίμονα τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό σχήμα, αλλά και την παροχή έστω ψήφου ανοχής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπένε Μπερίτ Η πιο σκοτεινή και επικίνδυνη μασονική "Υπερστοά" - Σύμφωνα με την εφημερίδα " είναι μια μασονική Υπερστοά όου και μπαίνουνε μέσα μόνο Εβραίοι το Γένος. Η επικίνδυνη, ανθελληνική, εβραιομασονία είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια τι είδους σατανικά έργα απεργάζεται σε βάρος του Εθνους ΜΑΣ!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αθλος Ελλήνων κόντρα στην πολιτική παρακμή - H εφημερίδα γράφει ότι "Πρωταθλητής Ευρώπης στο Μπάσκετ ο Ολυμπιακός. Πως μια ομάδα από τα πρόθυρα της διάλυσης έφτασε στην κορυφή με ήρωες τη νέα γενιά που δεν συμβιβάζεται με το εθνικό αδιέξοδο ".

ΕΣΤΙΑ: Ο εφιάλτης της δραχμής - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο διεθνής Τύπος και τα ξένα μέσα ενημερώσεως σχεδόν προεξοφλούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στην δραχμή. Μόνο εμείς δεν φαίνεται να έχουμε αντιληφθή ότιοι Ευρωπαίοι μας έχουν πλέον διαγράψει και ότι προγραμματίζουν την πορεία τους χωρίς το "πρόβλημα" της Ελλάδας".

ΤΑ ΝΕΑ: Σύρριζα στον γκρεμό! Τρέχουμε ολοταχώς προς νέες εκλογές - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολοταχώς προς νέες εκλογές οδηγείται η χώρα μετά την άκαρπη προσπάθεια των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια για τον σχηματισμό κυβέρνησης Αντ.Σαμαράς, Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης επέρριψαν την ευθύνη για το ναυάγιο στον ΣΥΡΙΖΑ".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το θρίλερ κορυφώνεται

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Παρατείνεται το αδιέξοδο με φόντο τις νέες εκλογές - Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε αδιέξοδο οδηγείται η οικονομία εξαιτίας της ρευστότητας που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό και της αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης ικανής να διαχειριστεί τα άμεσα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στον αέρα η χώρα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για θετική έκβαση, επαναλαμβάνεται σήμερα η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Κ.Παπούλιας θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια σε μια ύστατη προσπάθεια να θέσει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κυβερνητικό αδιέξοδο και ευρωπαϊκές απειλές - Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρατείνεται το πολιτικό αδιέξοδο και η Ελλάδα παραμένει μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, δίχως κυβέρνηση, επί ξυρού ακμής, ενώ την ίδια ώρα πυκνώνουν τα σύννεφα στον ευρωπαϊκό ορίζοντα της χώρας, με τις Βρυξέλλες και τους ισχυρούς εταίρους να στέλνουν απειλητικά μηνύματα για το άμεσο μέλλον και την τύχη της Ελλάδας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου