Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/5/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/5/2012

H προειδοποίηση προς τη Λευκωσία της ομάδας κρατών κατά της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης σε σχέση με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, οι εξελίξεις στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ο διορισμός από τον ΥΠΟΙΚ και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των πέντε νέων μελών του ΔΣ της Λαϊκής καθώς και το ενδιαφέρον εταιρειών και τραπεζών για επένδυση στο τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου είναι από τους βασικούς τίτλους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

«Crash Test για διαφθορά» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας», που γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει τη Βουλή ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου πρέπει να συμμορφωθούμε με τις συστάσεις της Ομάδας κρατών κατά της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης που προειδοποιεί ότι λόγω αδιαφάνειας στη χρηματοδότηση των κομμάτων, υπάρχει διαφθορά. Σε άλλο θέμα, η «Α» αναφέρεται στο θάνατο του 23χρονου από τη Δένεια, λίγες ώρες μετά που επισκέφθηκε τις Πρώτες Βοήθειες και ενώ μεταφερόταν με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική καθώς τη νεκροτομή που έγινε και κατέδειξε ρήξη αορτικού τόξου. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στις συστάσεις της Γενικής Ελέγκτριας για κατάργηση των σχολικών εφορειών.

Η «Σημερινή» τιτλοφορεί το πρώτο της θέμα υπό τον τίτλο «Τελευταία ευκαιρία οι εκλογές της 17ης Ιουνίου» και αναφέρεται στις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα από Ευρωπαίους εταίρους με επίκεντρο την παραμονή ή όχι στο ευρώ. Σε άλλο θέμα η «Σ» αναφέρεται στο φονικό σεισμό στην Ιταλία που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50. Αλλού αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις απευθείας συνομιλίες ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου επίσης για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού.

Υπό τον τίτλο «Πρώτη παρέμβαση στη Λαϊκή» στεγάζει το πρωτοσέλιδό του ο «Φιλελεύθερος» που γράφει ότι σήμερα ο Βάσος Σιαρλή και ο Πανίκος Δημητριάδης διορίζουν τα πέντε νέα μέλη στο ΔΣ της τράπεζας και στη συνέχεια θα ενημερώσουν την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπως προνοεί και η νομοθεσία. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι σε προσφυγικούς συνοικισμούς βασιλεύει η αυθαιρεσία με παράνομες κατασκευές και καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων όπως καταδεικνύει και έκθεση της επιτρόπου Διοικήσεως ύστερα από παράπονο πρόσφυγα στη Λεμεσό. Αλλού ο «Φ» κάνει αναφορά στις διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο για τις προεδρικές και γράφει ότι οι σχέσεις των κομμάτων βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

«Κολοσσοί και για το τερματικό» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής» η οποία αναφέρει ότι δύο εταιρείες και δύο τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επένδυση των 10 δις ευρώ που θα χρειαστεί το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου. Αλλού η «Χ» αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ με αφορμή τις προεδρικές εκλογές και στις δηλώσεις Καρογιάν εναντίον όσων προσπαθούν να πλήξουν την ευρύτερη συνεργασία. Σε άλλο θέμα προβάλλει την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην Αυστρία όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της χώρας και αναμένεται να υπογραφεί Πρωτόκολλο και επιπρόσθετο Πρωτόκολλο για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου