Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση τύπου 01/10/2010

Επισκόπηση τύπου 01/10/2010

Το νέο ενιαίο μισθολόγιο και το "ψαλίδισμα" των υπέρογκων επιδομάτων, στο οποίο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, οι αυξήσεις του ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για μειώσεις σε πολλά προϊόντα της αγοράς, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου, οι αλλαγές στον τραπεζικό χάρτη της χώρας με τη δημιουργία ενός κεντρικού τραπεζικού πυλώνα, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, οι αλλαγές στην Παιδεία, τόσο σε πανεπιστήμια όσο και σε ΤΕΙ, καθώς και η συγκατάθεση του πρωθυπουργού για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δείχνει και τον Σημίτη η έρευνα. Και άλλη Εξεταστική "οραματίζεται" ο Γ. Παπανδρέου για την Οικονομία". Η εφημερίδα γράφει ότι "στα ύψη θέλει η κυβέρνηση να ανεβάσει το πολιτικό "θερμόμετρο", όπως άφησε να εννοηθεί χθες ο Γ. Παπανδρέου, δηλώνοντας σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο Μαξίμου ότι πριν από το 2011 θα συσταθεί στη Βουλή η προαναγγελθείσα από το κόμμα του Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μετεγγραφές εξπρές για 10.000 φοιτητές. Τι αλλάζει από φέτος με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας προς τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέο σύστημα μετεγγραφών εφαρμόζεται φέτος και η -ηλεκτρονική- υποβολή των αιτήσεων αρχίζει την προσεχή Δευτέρα. Με διαδικασία - εξπρές περισσότεροι από 10.000 φοιτητές και σπουδαστές θα αλλάξουν τόπο σπουδών. Μπορεί, ωστόσο, να δηλώσουν Αττική και να βρεθούν στη... Χαλκίδα, βάσει του... ιδιότυπου συστήματος ομαδοποίησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που ακολουθήθηκε".
Η ΑΥΓΗ: "Νέο τσεκούρι στους μισθούς Δημοσίου. Μισθούς ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο προανήγγειλαν Ραγκούσης - Παπακωνσταντίνου στη χθεσινή συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νέο γύρο άγριων περικοπών στους μισθούς του Δημοσίου, με στόχο να εξοικονομηθούν άλλα 2,5 δισ. ευρώ το 2011, προωθεί η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές του Μνημονίου. Κατά τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο, οι υπουργοί προϊδέασαν για το ύψος των νέων μισθών σημειώνοντας ότι το 2008 ο μέσος μισθός στον δημόσιο τομέα ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη σέντρα βγάζει ο Γιώργος τον Σημίτη. Ο πρώην Πρωθυπουργός θα λογοδοτήσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία για την μεγάλη απάτη με τα swaps που έστησε με την Goldman Sachs για να κρύβει το δημόσιο χρέος". Η εφημερίδα τονίζει ότι "έρχεται καταιγίδα νέων αποκαλύψεων για το μεγάλο κόλπο με την πολυεθνική της τοκογλυφίας Goldman Sachs που αφορούσε στο ξέπλυμα του ελληνικού δημοσίου χρέους με τα βρώμικα swaps. Η αναφορά Παπανδρέου -ευθεία και όχι υπαινικτική, όπως σε παλαιότερες απαντήσεις του- για τη βεβαιότητα ελέγχου και των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών οίκων που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση ξεπλύματος του ελληνικού χρέους προκειμένου η Ελλάδα να καλύψει τα κριτήρια ένταξής της στην ΟΝΕ προεξοφλεί και τη λογοδοσία Σημίτη στην Εξεταστική για την Οικονομία".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ενιαίο μισθολόγιο πολλών ταχυτήτων. Σύνδεση μισθών με παραγωγικότητα στο Δημόσιο". Η εφημερίδα γράφει ότι "η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, οι μισθολογικές διαφοροποιήσεις κατά κλάδο εργαζομένων και η επέκταση του νέου συστήματος και στους συνταξιούχους αποτελούν τις βασικές ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, από το οποίο όμως κατά πάσα πιθανότητα θα εξαιρεθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι. Τις αρχές του νέου μισθολογίου παρουσίασαν χθες στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κκ Ι. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου αντιστοίχως".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στο κόκκινο 400.000 μικρομεσαίοι. Προειδοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ για χιλιάδες λουκέτα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος ζήτησε από την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη να υπάρξει μια ρύθμιση. Ειδικότερα, ο κ. Ασημακόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή 400.000 μικρομεσαίοι χρωστούν, από αυτούς οι 130.000 έχουν βάλει λουκέτο και οι 250.000 αδυνατούν να πληρώσουν".
ΕΘΝΟΣ: "Βγάζουν το... καπέλο από 100 προϊόντα. Σχέδιο Χρυσοχοϊδη για ξεφούσκωμα τιμών στην αγορά". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο... ξεφούσκωμα των τιμών σε 100 τουλάχιστον προϊόντα που καθημερινά επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στοχεύει το σχέδιο του Μιχ. Χρυσοχοϊδη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εθνοκτόνος η Διαμαντοπούλου. Αφαίρεσε από βιβλία της Ε΄και ΣΤ' Δημοτικού βασικά γεωγραφικά εθνικά στοιχεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αν δεν είναι καραμπινάτη παγκοσμιοποιητική ενέργεια και εθνοκτόνος αυτή η απάλειψη από τα βιβλία του Δημοτικού με παρέμβαση της ίδιας της υπουργού Παιδείας τότε τι είναι; Πριν να είναι αργά, ελπίζουμε ότι η Αντιπολίτευση, η Πνευματική ηγεσία του Τόπου, η Εκπαιδευτική Κοινότητα πρέπει να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν από τον Πρωθυπουργό (αν θα βρίσκεται στην Ελλάδα) να την στείλει στο σπιτάκι της να πλύνει πιάτα και να μαγειρεύει κανένα Ιμάμ μπαϊλντι στον σύζυγό της".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Παπανδρέου: Ξέρω τα μέτρα πονάνε, αλλά μας... αρέσουν. Θα αναζητήσει ευθύνες και στον Σημίτη για τα χάλια της Οικονομίας". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκπληκτική ομολογία ότι στις ΗΠΑ του είπαν πως δεν θα εφάρμοζαν ποτέ τα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή του. Τις ευθύνες για τον Σημίτη θα τις αναζητήσει μέσα από την Εξεταστική για την Οικονομία που θα στήσει για να ενοχοποιήσει τη ΝΔ. Αρνήθηκε να επεκταθεί η έρευνα και στη δεκαετία του 1980 για να μην αναδειχθούν οι ευθύνες του Ανδρέα Παπανδρέου. "Άδειασε" τους συμβούλους του Παπαδήμο και Σκιόπα για τον δανεισμό από τις αγορές μέσα στο 2011 και τη μερική αναδιάρθρωση του χρέους, αντίστοιχα. Απειλεί για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, με την προειδοποίηση ότι δεν θα αρέσει στο... εξωτερικό το "μαύρο" στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψήνουν" μειώσεις έως 40% στο Δημόσιο. Με άλλοθι το ενιαίο μισθολόγιο". Η εφημερίδα γράφει ότι "αμοιβές εργαζομένων ιδιωτικού τομέα για 768.000 υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου οραματίζεται η... σοσιαλιστική κυβέρνηση των κκ Γ. Παπακωνσταντίνου και Ι. Ραγκούση. Στόχος των συναρμοδίων υπουργείων είναι η μείωση των αποδοχών μεγάλου αριθμού εργαζομένων στο Δημόσιο έως και 40%".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μείωση αποδοχών σε όλο το Δημόσιο. Νέες περικοπές στα επιδόματα με το Ενιαίο Μισθολόγιο". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση έδωσε χθες το έναυσμα για το ενιαίο μισθολόγιο 750.000 δημοσίων υπαλλήλων, που θα ισχύσει από το 2011. Μετά τις περικοπές 1,6 δισ. ευρώ στη διετία 2010-2011, στο πλαίσιο του Μνημονίου, ανοίγει η συζήτηση για το μείζον θέμα. Στο στόχαστρο μπαίνουν όλα τα επιδόματα, καθώς καλύπτουν το 38% του μισθολογικού κόστους".
ΕΣΤΙΑ: "Έσβησε η μηχανή της οικονομίας. Ανυπολόγιστη η ζημιά από τις κινητοποιήσεις". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η οικονομία λειτουργεί όπως μία μηχανή. Αρκεί να χαλάση ένα "γρανάζι" για να παύση να λειτουργή ολόκληρη. Θυμίζουμε ότι μία από τις προεκλογικές ρήσεις του σημερινού Πρωθυπουργού ήταν το "θα βάλουμε ξανά τη μηχανή μπροστά". Αντ' αυτού όμως, αυτό που συνέβη κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο από της ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι ότι η μηχανή της οικονομίας έσβησε".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ψαλίδι στα επιδόματα. Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση με το ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ψαλίδισμα των υπέρογκων επιδομάτων και της συνολικής μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου, η οποία το 2009 απορρόφησε τέσσερα στα δέκα ευρώ των καθαρών εσόδων του κράτους, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Χθες, οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχαν την πρώτη συνάντηση για το θέμα με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και από τα ερωτήματα που έθεσαν καθίσταται σαφές ότι στόχος είναι να μειωθούν οι αμοιβές τουλάχιστον για τους νεοεισερχόμενους δημοσίους υπαλλήλους".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Συγκατάθεση Παπανδρέου για εξεταστική. Ναι στην διεύρυνση από το 2000". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τη συγκατάθεσή του στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα διερευνήσει και υποθέσεις πριν από το 2004, ώστε να διερευνηθεί και η ανάμιξη της τράπεζας Goldman Sachs, γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια εφ΄ όλης της ύλης συνομιλίας του με τους διαπιστευμένους συντάκτες, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ".
ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο: Έρχεται και νέο μαχαίρι μισθών" Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραστικές περικοπές στις μισθολογικές δαπάνες για τους δημοσίους υπαλλήλους φέρνει η καθιέρωση του νέου, ενιαίου μισθολογίου. Με το νέο καθεστώς θα δοθεί τέλος στις τεράστιες ανισότητες από την ανεξέλεγκτη καταβολή επιδομάτων μεταξύ εργαζομένων ίδιων προσόντων, τα οποία ανέρχονται ακόμη και στα 1.400 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών ενόψει της διαμόρφωσης του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο επιβάλλεται και από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης βάσει του Μνημονίου".
Η ΝΙΚΗ: "Μπαίνει μαχαίρι σε 8 επιδόματα. Επιπλέον 2.500 ευρώ το χρόνο χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι". Η εφημερίδα γράφει ότι "από κόσκινο θα περάσουν με το νέο ενιαίο μισθολόγιο μισθοί και επιδόματα στο δημόσιο τομέα . Η καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών στη Δημόσια Διοίκηση, φέρνει περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από τις αρχές του χρόνου θα περικοπούν πληθώρα επιδομάτων ή θα συγχωνευθούν με στόχο την εξοικονόμηση 2 με 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία βεβαίως θα απωλέσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι από το 2010 και μέχρι το 2014 έχουν μπει στη ...λαιμητόμο".
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Οργή για τους λογιστές της κυβέρνησης. Νέα αύξηση ΦΠΑ, από τα λάδια έως τα...προφυλακτικά". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η λογιστική πολιτική της κυβέρνησης αρχίζει και δημιουργεί κύματα οργής σε μια κοινωνία που τώρα αρχίζει να βλέπει το χειρότερο πρόσωπο της κρίσης. Χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο καθημερινό κόστος της δραστηριότητάς τους".
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Νόμος είναι...τα παλιά μας τα παπούτσια! Αυτό απάντησαν ουσιαστικά τα νοσοκομεία των επωνύμων". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο χώρος της Υγείας είναι ο χώρος που η διαφθορά προκαλεί τεράστια πληγή στην οικονομία της χώρας και το φαγοπότι ξεπερνά κάθε όριο. Τη θέση αυτή έχουν δεχθεί τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, όσο και ο νυν πρωθυπουργός , Γιώργος Παπανδρέου".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συμβούλιο της Ευρώπης: Θέλουν στο "γύψο" τους λαούς και την αντιμονοπωλιακή δράση". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ψήφισμα που προωθείται για έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 5 του Οκτώβρη, για την καταπολέμηση του "εξτρεμισμού", σηματοδοτεί μια νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους λαούς, πέντε χρόνια μετά τη διακίνηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου και μεσούσης της οικονομικής κρίσης".
Η ΧΩΡΑ: "Βάζουν ΦΠΑ 23% στα σουβλάκια, τις τυρόπιτες, και στις πίτσες!" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επικαλούμενη τώρα και τα θέματα υγείας, όπως αυτό το της παχυσαρκίας, η κυβέρνηση βάζει...φόρο και στο σουβλάκι. Όλα τα παχυντικά φαγητά μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, ο υφυπουργός Υγείας , Τροφίμων και Άθλησης κ. Χρ. Αηδόνης με την ανάληψη των νέων του αρμοδιοτήτων ετοιμάζει νομοσχέδιο, ευθυγραμμισμένο σε κοινοτικές οδηγίες για τη "συστηματική και βάσει σχεδίου" καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στην Ελλάδα".
City Press: "Εκτός ελέγχου η ευρωπαϊκή κρίση". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μέχρι το τέλος του 2010 θα επιδιωχθεί να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ".
Metro: "Ανατροπές στον τραπεζικό χάρτη". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πράσινο φως για τη δημιουργία του νέου τραπεζικού τοπίου στην Ελλάδα "άναψε" χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προαναγγέλλοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός κεντρικού κρατικού τραπεζικού πυλώνα".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Χλιδάτη ζωή και πιστολίδια. Αναμένονται νέες συλλήψεις". ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέο μοντέλο διοίκησης στον δήμο. Ο Κώστας Γκιουλέκας παρουσίασε το πρόγραμμά του για τη Θεσσαλονίκη".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Το νέο μισθολόγιο φέρνει μείωση μισθών και συντάξεων στο δημόσιο."
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Δριμεία "επίθεση" ΔΝΤ κατά οίκων αξιολόγησης". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ευθεία "επίθεση" κατά των οίκων αξιολόγησης εξαπολύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην εξαμηνιαία έκθεσή του Financial Stability Report υποστηρίζοντας ότι οι οργανισμοί συνέβαλαν τα μέγιστα στη χρηματοπιστωτική κρίση. Το ΔΝΤ καλεί τις κυβερνήσεις να καταργήσουν κανονισμούς ή νόμους που συνδέουν άμεσα τις πωλήσεις ή αγορές χρεογράφων με τις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προχωρήστε σε deals. Γ. Παπανδρέου προς τραπεζίτες. Ισχυρό σήμα για ανακατατάξεις στην τραπεζική αγορά από τον πρωθυπουργό". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός. Διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, έστειλε νέο μήνυμα στις τράπεζες για συγχωνεύσεις και προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία έως το τέλος του έτους. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο έρευνας του ρόλου διεθνών επενδυτικών οίκων".
ΚΕΡΔΟΣ: "Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για τραπεζικές ανακατατάξεις. Γιατί η Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά ΑΤΕ και ΤΤ". Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλάζει άρδην το τοπίο στις τράπεζες, μετά την ξαφνική απόσυρση της προσφοράς της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της κρατικής συμμετοχής στην ATEbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αφορμή τη δίμηνη και πλέον "σιωπή" της κυβέρνησης. Με την εκπνοή του Σεπτεμβρίου, φουντώνουν τα σενάρια για νέες ανακατατάξεις και αναθερμαίνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον".
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανατροπές ενισχύσεων με το νέο Αναπτυξιακό. Στο τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος ο νόμος". Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα τέλη Οκτωβρίου, και με σημαντικές ανατροπές στο καθεστώς των ενισχύσεων, αναμένεται η δημοσιοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου. Χθες, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε ότι ο Αναπτυξιακός θα περιορίζει δραστικά τις επιδοτήσεις, αλλά θα δίνει έμφαση στις εξωστρεφείς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις".
Από: ANA
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου