Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/09/2010

Στην αποτροπή ληστείας από απλούς πολίτες στη Λεμεσό αναφέρεται σήμερα ο κυπριακός Τύπος. Αλλα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην Νέα Υόρκη, ο νέος μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και η οικονομική κατάσταση στην ΑΗΚ.
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μυστήριο με τον Mr. Billion» γράφει ότι άλμα 2,25% είχε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου και ότι ο νέος μεγαλομέτοχος δεν θέλει δημοσιότητα, είναι Ρώσος επιχειρηματίας χαμηλών τόνων με έδρα την Ελβετία και απέκτησε πρόσφατα σπίτι στη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι ακριβαίνουν τα σπίτια καθώς ανέβηκαν οι τιμές των υλικών οικοδομής.
Ο «Πολίτης» με τίτλο «Επιλέγουν αυξήσεις αντί για περικοπές» γράφει ότι η οικονομική κατάσταση της ΑΗΚ παραμένει άσχημη παρά την αύξηση 1,5% που επιβλήθηκε στις διατιμήσεις από 1/1/2010 και προσθέτει ότι τα χρέη της ΑΗΚ έχουν εκτοξευτεί στα 650 εκ. ευρώ και το αναπτυξιακό της πρόγραμμα απαιτεί πέραν των 2 δις για τα επόμενα χρόνια. Αλλού γράφει ότι ο ΔΗΣΥ άδειασε τους βουλευτές του και ότι δεν συμφωνεί στην κατάργηση των αδειών κυκλοφορίας.
«Η Σημερινή» με τίτλο «Πολίτες - παλικάρια» γράφει ότι πολίτες – παλικάρια που βρέθηκαν χθες συμπτωματικά έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη γωνία των Λεωφόρων Μακαρίου στη Μέσα Γειτονιά και Μακεδονίας στη Λεμεσό, όπου διαπραττόταν ληστεία, αντέδρασαν αυθόρμητα πήραν το νόμο στα χέρια τους και ανέλαβαν δράση με στόχο τη σύλληψη των δραστών. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί με το φυσικό αέριο.
«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Στο έλεος των ληστών» γράφει ότι την ώρα που η Αστυνομία και τράπεζες κάνουν μπαλάκι τις ευθύνες για τις «τρύπες» στην ασφάλεια των τραπεζικών καταστημάτων, αγανακτισμένοι πολίτες από το κλίμα που δημιουργείται με τις ολοένα αυξανόμενες ληστείες και κλοπές, αντέδρασαν και ανέλαβαν ρόλο αστυνομικών. Αλλού γράφει ότι επαφές ενημέρωσης αλλά και αποτροπής μεθοδεύσεων είναι οι συναντήσεις που έχουν στην Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Υπουργός Εξωτερικών.
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πείθουμε με το τρίπτυχο» γράφει ότι από τα λόγια στην πράξη θα ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να περάσει η Τουρκία προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για λύση στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι στο ελάχιστο συμφώνησαν για περιουσιακό και εποίκους κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης στο Λήδρα Πάλας τα ε/κ και τ/κ κόμματα, αφού συμφώνησαν ότι λύση περιουσιακού και ζητήματος πληθυσμού θα επιλυθεί στη βάση διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Οργισμένο πλήθος απέτρεψε ληστεία» γράφει ότι αρκετοί απλοί πολίτες και ένας συνταξιούχος αστυνομικός έδρασαν γρήγορα προς αποτροπή ληστείας σε τράπεζα στη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι ένα τρίχρονο πιθηκάκι ράτσας «βέλβετ» θα σταλεί από την Χλώρακα στο Αμστερνταμ για καλύτερη ζωή σε καταφύγιο, καθώς πρόσφατα είχε αρχίσει να επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου