Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/09/2010

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για το ενδεχόμενο επιβολής νέων φορολογιών, το λάθος που φέρεται να έγινε όσον αφορά την φορολογία της Εκκλησίας, η επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Κύπρο, οι κακόβουλες επιθέσεις στην Ορμήδεια, και ο αυτοτραυματισμός άντρα που συνελήφθηκε ως ύποπτος για βιασμό Ρωσίας, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.
Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εξηγήσεις ζητά η κοινή γνώμη», αναφέρει πως ουδείς από την Κυβέρνηση εξήγησε χθες τι ακριβώς συμβαίνει με τη φορολογία της Εκκλησίας και το «λάθος» των 170 εκατομμυρίων. Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνα. Αλλού γράφει πως δυο διευθυντές και ένας υπάλληλος εταιρείας περισυλλογής και επεξεργασίας ιατρικών αποβλήτων συνελήφθηκαν χθες από την Αστυνομία για αδικήματα που αφορούν την απόσπαση χρημάτων από το κράτος μετά από παραποιήσεις εγγράφων.
Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χέρι και σε επιδόματα υπουργών – βουλευτών» πως το συντάξιμο όλων των επιδομάτων βουλευτών, Υπουργών, γενικών διευθυντών Υπουργείων, κρατικών αξιωματούχων και του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται στο τραπέζι για να συζητηθεί, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών. Αλλού αναφέρει πως την απαρχή έντονων πιέσεων προς τη Λευκωσία σηματοδοτεί η συμπερίληψη της αναφοράς στη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ – ΝΑΤΟ στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε χθες στις Βρυξέλλες.
«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Θύμα ο Κ. Παπακώστας της ‘αναβάθμισης’ του ΔΗΚΟ» αναφέρει πως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της, ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας δυσφορεί εξαιτίας της αναπτυσσόμενης φημολογίας ότι το Υπουργείο του παραχωρείται στο ΔΗΚΟ. Αλλού γράφει πως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αποκαλύπτει ότι τα επιτόκια και η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι δυο παράγοντες που συμβάλλουν στην ακρίβεια πολύ περισσότερο από τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά, όπως το γάλα.
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τους έζωσαν μαύρα φίδια» γράφει πως σαν ναρκοπέδιο που μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές είναι αυτές τις μέρες ολόκληρη η Ορμήδεια. Χτες δυο κακόβουλες επιθέσεις εναντίον του κοινοτάρχη και του κοινοτικού γραμματέα αποδίδονται σε αυτή τη διένεξη και οι φόβοι ότι η αντιπαράθεση πήρε ανεξέλεγκτη μορφή είναι πια χειροπιαστοί. Αλλού αναφέρει πως Αστυνομία και ιατροδικαστές ερίζουν για το κατά πόσον θα έπρεπε να γίνει νεκροψία ή όχι στη σορό Βρετανού που ήταν φορέας του AIDS.
Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «400 επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Μεντβέντεφ» αναφέρει πως μερικές εκατοντάδες προσωπικότητες, ανάμεσά τους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού κι άλλους, αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο συνοδεύοντας το Ρώσο Πρόεδρο κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο στις 7-8 Οκτωβρίου. Αλλού γράφει πως προσπάθεια για προώθηση του ελεύθερου ανταγωνισμού μέσα από νομοσχέδιο θα καταβάλει η Βουλή.
Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Ετοιμαστείτε για νέες αυξήσεις στους φόρους» αναφέρει πως αύξηση της φορολογίας για τις εταιρείες και τράπεζες στην Κύπρο, καθώς και αυξήσεις στις τιμές των καπνικών προϊόντων και των αλκοολούχων μπορεί να περιληφθεί σε πακέτο μέτρων ώστε να καλυφθεί ένα έλλειμμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ και να διατηρηθεί το έλλειμμα για το 2011 εντός των ορίων που τέθηκαν από την ΕΕ, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή Σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, με θέμα τη χάραξη κοινής γραμμής στα εκάστοτε προκύπτοντα προβλήματα, που επηρεάζουν και απασχολούν τον ευαίσθητο χώρο της περιοχής.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» με κύριο τίτλο «Η συγκατοίκηση καλά κρατεί…» αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν προχωρούν προς τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου. Αλλού γράφει πως με τη συμμετοχή εκατόν σχεδόν δήμων από όλες τις ηπείρους, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Κύπρο το συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης των Πόλεων «Αγγελιαφόροι της Ειρήνης», ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Μόρφου.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κακοποίηση στο σπίτι βουλευτή αλλοδαπών οικιακών βοηθών!» πως νεαρή οικιακή βοηθός κατέφυγε σε αρμόδια υπηρεσία κλαίγοντας και με τα σημάδια της κακοποίησης εμφανή στο σώμα της και κατάγγειλε τη γυναίκα βουλευτή ότι την κακοποίησε επανειλημμένα. Αλλού κάνει λόγο για άκρως ανησυχητικά φαινόμενα στρατιωτικών προετοιμασιών ομάδων εθνικιστών-σοβινιστών.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι», με κύριο τίτλο «Ο Χριστόφιας τσιμεντώνει το σχέδιο Ανάν, όπως υποσχέθηκε …» αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αντέγραψε τις πρόνοιες του σχεδίου Ανάν για το περιουσιακό και τις μετέτρεψε σε πρόταση της ε/κ πλευράς. Αλλού γράφει πως κύκλωμα ωθεί φοιτητές από Ελλάδα και Κύπρο να νοικιάζουν διαμερίσματα στα κατεχόμενα.
Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα The Cyprus Weekly με κύριο τίτλο «Εφιάλτης βιασμού» αναφέρει πως ένας άντρας που είναι ύποπτος ότι κρατούσε αιχμάλωτη την πρώην σύντροφό του για δυο μέρες και την βίασε επανειλημμένα, νοσηλεύεται το νοσοκομείο μετά που αυτοτραυματίστηκε κτυπώντας το κεφάλι του σε έδρανο κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο. Αλλού αναφέρει πως η οργάνωση BirdLife Cyprus καλεί τις αρχές να ξεκινήσουν μια εκστρατεία κατά των εστιατορίων που σερβίρουν αμπελοπούλια παράνομα.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου