Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/09/2010

Κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου, η νίκη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πέτυχε στο χθεσινό δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η κατάσταση που παρουσιάζεται στην ΥΚΑΝ, οι σημερινές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην Κύπρο και η αύξηση της ανεργίας στον τόπο μας.
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Νίκη Ερντογάν πέραν των προσδοκιών» γράφει ότι σημαντική νίκη, ελαφρώς πέραν των ποσοστών που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις, πέτυχε στο δημοψήφισμα για συνταγματικές αλλαγές, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που αποτελεί καίρια πολιτική νίκη για τον ίδιο. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι «έγγραφο ΔΗΣΥ για το περιουσιακό» θα καταθέσει το κόμμα και πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις σήμερα με Καρογιάν-Αναστασιάδη.
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Εισαγωγή κάνναβης από την Αστυνομία» γράφει ότι σε κατάσταση αποσύνθεσης με ορατό τον κίνδυνο διάλυσης βρίσκεται η ΥΚΑΝ, με ευθύνη του διοικητή της Φ. Βρόντου, καταγγέλλει με εμπιστευτική επιστολή του στον Αρχηγό Αστυνομίας, αξιωματικός της υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μετατεθεί. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στα 56,7 εκ. ευρώ ανήλθαν οι δαπάνες για ανεργιακό επίδομα τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου σε σχέση με 46.6 εκ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι εξαιτίας της αυξητικής τάσης της ανεργίας.
«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Κυριαρχία Ερντογάν στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας» γράφει ότι σε κυρίαρχο του πολιτικού παιγνιδιού αναδεικνύεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός μετά τα αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος ενώ ήττα για το δικαστικό και στρατιωτικό κατεστημένο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ορόσημο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Χριστόφιας την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο θέμα «Πήρε αυτό που ήθελε ο Ερντογάν» γράφει πως πήρε αυτό που ήθελε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα από το χθεσινό δημοψήφισμα στην Τουρκία εξασφαλίζοντας ένα αποτέλεσμα που τον ενισχύει στην σύγκρουση με το κεμαλικό κατεστημένο στην Αγκυρα αλλά την ίδια ώρα του δίνει και μια γερή βάση για τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο χρόνο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι «πειράματα με το πόσιμο νερό στην Πάφο» και πως «καταγγελίες-σοκ για την μεθοδολογία απολύμανσης».
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Νίκη Ερντογάν» γράφει ότι «ναι» κατά 58% είπαν οι Τούρκοι στις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές μέσα από το δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στην Τουρκία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ και την διεθνή κοινότητα να στηρίξουν τις προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια. Παράλληλα κάλεσε την Τουρκία να συμβάλει ουσιαστικά ώστε να υπάρξει πρόοδος.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου