Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 07/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 07/09/2010

Το περιουσιακό, η αντιπαράθεση Κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, τα ψηλά επιτόκια των δανείων στην Κύπρο, οι παραιτήσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ και το θέμα της κλινικής στην οποία προσβλήθηκαν με γαστρεντερίτιδα τέσσερα βρέφη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αλλά θέματα που επίσης αναδεικνύονται είναι το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών και της Eurocypria, η πιθανή ανανέωση της παραμονής του Αλεξάντερ Ντάουνερ στην Κύπρο, η προπηλάκιση του Υπουργού Εσωτερικών καθώς και οι επικείμενες αλλαγές που αναμένεται να γίνουν εντός της Αστυνομίας.
Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο «Πρωταθλητές σε ακρίβεια – επιτόκια», γράφει ότι η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στα ψηλά επιτόκια, αναφέροντας ότι «το κόστος δανεισμού για τις κυπριακές επιχειρήσεις ανέρχεται στο 6%, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 3,33%». Γράφει, επίσης, ότι ''ανανεώνει το συμβόλαιο του ο Ντάουνερ'', αναφερόμενη σε πληροφορίες που θέλουν τη συνέχιση της παρουσίας του Ειδικού Συμβούλου του ΟΗΕ να είναι ''απαραίτητη'', και σημειώνοντας ότι αναμένονται ''καθοριστικές'' εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο «Τα παιδία παίζει σε περίοδο εξελίξεων», γράφει ότι καθώς τα Η.Ε. αναμένουν τις δύο ολοήμερες συναντήσεις Χριστόφια – Ερογλου «Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσσουν βαριούς χαρακτηρισμούς, τινάζοντας στον αέρα κάθε πιθανότητα κοινού χειρισμού των σοβαρών εξελίξεων». Γράφει, επίσης, ότι ο πρώτος ΓΔ της Τράπεζας Κύπρου Βάσος Σιαρλής και ο πρώην Υπουργός Εμπορίου Στέλιος Κοιλιάρης «φαίνεται να είναι επικρατέστεροι» για τη θέση του Προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ αναφέρει επίσης ότι ο νέος πρόεδρος θα κληθεί να αναλάβει «το δύσκολο έργο της απορρόφησης» της Eurocypria.
Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο «Σφοδρό Κατηγορώ κατά του Υπουργείου Παιδείας», γράφει ότι παραιτήθηκαν ο Πρόεδρος και ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, αναφέροντας ότι «οι παραιτηθέντες καταγγέλλουν ότι όλα τα προβλήματα βρίσκονται σε πλήρες τέλμα» . Γράφει, επίσης, ότι με οδηγίες του Υπουργού Υγείας γίνεται έρευνα για τυχόν ευθύνες της ιδιωτικής κλινικής στην Πάφο, όπου προσβλήθηκαν με το μικρόβιο της γαστρεντερίτιδας τέσσερα βρέφη.
Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο «Εμφυλιοπολεμικό το κλίμα», γράφει ότι Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με φόντο τις εκλογές ενώ προτάσσει πληροφορίες ότι «η απόφαση των δύο αντιμαχομένων πλευρών είναι σύγκρουση, χωρίς αναστολές» και προσθέτει: «φρούτα, κήποι, αυλικοί και κόλακες είναι μερικά από τα όσα στολίζουν την πολιτική αντιπαράθεση» Κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Γράφει, επίσης, ότι «σε τροχιά αλλαγών» μπαίνει η Αστυνομία αφού το τι θα γίνει με την ΚΥΠ είναι «θολό», ενώ, δύο τουλάχιστον Αστυνομικές Διευθύνσεις «αλλάζουν χέρια».
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο «Δύσκολη η μάχη για Περιουσιακό», γράφει ότι ανταλλάχθηκαν χθες και επίσημα μέσω των ΗΕ οι προτάσεις των δύο πλευρών ενώ οι προτάσεις της τ/κ πλευράς «εκτιμούνται πολύ αρνητικές». Η πρόταση της ε/κ πλευράς, σημειώνει, περιέχεται σε πολυσέλιδο έγγραφο και βασίζεται στις πάγιες θέσεις αρχών που δίνουν τον πρώτο λόγο στο νόμιμο ιδιοκτήτη. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δέχτηκε επίθεση από «τη λεγόμενη ομάδα πρωτοβουλίας Ορμήδειας» κατά την άφιξη και αναχώρησή του σε ξενοδοχείο όπου έγινε ευρεία σύσκεψη με τις τοπικές Αρχές Λάρνακας-Αμμοχώστου για το Διαμετακομιστικό Σταθμό Σκυβάλων, που θα γίνει στην Ορμήδεια.
Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο «Προειδοποίηση σε Κλινική για Συνθήκες Υγιεινής», γράφει ότι μία κλινική στην Πάφο στην οποία τέσσερα νεογέννητα προσβλήθηκαν με γαστρεντερίτιδα είχε προειδοποιηθεί από τον Απρίλιο ότι δεν πληρούσε τις βασικές προϋποθέσεις υγιεινής. Γράφει επίσης, υπό τον τίτλο «Αγρινά σκοτώνονται για 80 ευρώ το κιλό» ότι συνελήφθη την Κυριακή ένας 21χρονος αφού βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του τρία νεκρά αγρινά.
Από: KYΠE
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου