Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 06/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 06/09/2010

Το Κυπριακό και το κεφάλαιο του περιουσιακού, τα τέσσερα βρέφη που γεννήθηκαν σε ιδιωτική κλινική της Πάφου και μολύνθηκαν με σαλμονέλα, η απάντηση Κυβέρνησης στο ΔΝΤ ότι δεν καταργεί την ΑΤΑ, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αυτή την εβδομάδα, το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο Κυπριακών αεροπορικών εταιρειών και η χθεσινή επίσκεψη Τ/κ στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα με την ευκαιρία του Ραμαζανιού, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Νεογέννητα με σαλμονέλα» γράφει ότι τέσσερα βρέφη που γεννήθηκαν σε ιδιωτική κλινική της Πάφου μολύνθηκαν με σαλμονέλα και μεταφέρθηκαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως 358 Τ/κ επισκέφθηκαν χθες το τέμενος Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα για να γιορτάσουν την ιερότερη ημέρα του χρόνου για το Ισλάμ, τρεις ημέρες πριν το Ραμαζάνι.
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Χρυσώνουν δημάρχους των κατεχόμενων δήμων» γράφει πως έως και 60% του μισθού του βουλευτή, περιλαμβανομένου του επιδόματος παραστάσεως, θα λαμβάνουν στο εξής οι δήμαρχοι των κατεχόμενων δήμων, σύμφωνα με πρόταση που οι ίδιοι και η Ενωση Δήμων κατέθεσαν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ζητά από τον Πρόεδρο να αποστραφεί από τους κόλακες που τον υμνούν. Νέο φρούτο από Αναστασιάδη, η απάντηση Στέφανου Στεφάνου.
«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Ανοιγμα προς κέντρο από τον Νίκο Αναστασιάδη» αναφέρεται σε συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στην εφημερίδα, όπου αναφέρει πως «ο ΔΗΣΥ έχει περισσότερες ιδεολογικές συγγένειες με τις δυνάμεις του κέντρου παρά με το ΑΚΕΛ». Επίσης γράφει ότι βάνδαλοι αμαύρωσαν την μνήμη του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα Κυριάκου Καραολή, αφού αφόδευσαν γύρω από την προτομή του που βρίσκεται έξω από το πρώτο και δεύτερο δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς.
«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Παιχνίδι με αποζημιώσεις» γράφει πως τα Ηνωμένα Εθνη εκτιμούν ότι θα υπάρξει κίνηση της τουρκικής πλευράς στο περιουσιακό μέσω των αποζημιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΗΕ θεωρούν πως η Αγκυρα δια του Ερογλου από την στιγμή που επιμένει στις επιλογές ανταλλαγής και αποζημιώσεων, θα παρουσιαστεί πιο «γενναιόδωρη». Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την βαλίτσα ανά χείρας παίρνουν 101 χιλιάδες μαθητές που από αυτή την βδομάδα θα κατακλύσουν 471 σχολικές μονάδες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Νεογνά με σαλμονέλα» αναφέρεται στα τέσσερα βρέφη που γεννήθηκαν σε ιδιωτική κλινική της Πάφου και μολύνθηκαν με σαλμονέλα και σημειώνει πως το μικρόβιο πιθανόν να προήλθε από κάποιον εκ των εργαζομένων στην κλινική, αν και τίποτα δεν θα επιβεβαιωθεί πριν την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων αργότερα σήμερα. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως «δεν είναι απλή η συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών» (Κυπριακών Αερογραμμών και Γιουροσίπρια) και ότι «η Κυβέρνηση αξιολογεί όλα τα δεδομένα ώστε οι αποφάσεις να είναι προς το δημόσιο συμφέρον και όφελος».
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου