Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 15/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 15/09/2010

Η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η κατάσταση που επικρατεί στην ΥΚΑΝ μετά τις πρόσφατες αποτυχημένες επιχειρήσεις της Υπηρεσίας, η χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα τα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση και η σύλληψη του ιερέα του κοιμητηρίου Κωνσταντίνου και Ελένης, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Και τέταρτο Υπουργείο στο ΔΗΚΟ», γράφει ότι η προσπάθεια του Προέδρου Χριστόφια να ενισχύσει τον Μάριο Καρογιάν στον εσωτερικό ανταγωνισμό του ΔΗΚΟ γίνεται εμφανής πλέον, μετά την πρόθεση του να δώσει και τέταρτο υπουργό στο κόμμα, στον προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο ανασχηματισμό. Σε άλλο της θέμα κάνει λόγο για έντονη ανησυχία του Υπουργού Οικονομικών για τον κίνδυνο υποβάθμισης της κυπριακής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Η ΠΑΣΥΔΥ καρφώνει υπουργούς – βουλευτές», γράφει ότι το χρονικό της αύξησης των επιδομάτων για έξοδα παραστάσεως των βουλευτών και του Προέδρου της Βουλής, αποκαλύπτει ο Γλαύκος Χατζηπέτρου, Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, καταδεικνύοντας ως ανορθολογική μια πρακτική της Δημοκρατίας που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια. Γράφει, επίσης, ότι σε νέες περιπέτειες ενεπλάκη ο 35χρονος ιερέας του κοιμητηρίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Παναγιώτης Τριανταφύλλου.
«Η Σημερινή», με τίτλο «Ξηλώνει την ΥΚΑΝ ο Αρχηγός της Αστυνομίας», γράφει ότι υπό διάλυση βρίσκεται η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν έχει άλλη διέξοδο από το να ξηλώσει την Υπηρεσία και στην ουσία να κτίσει καινούργια. Αλλού φιλοξενεί φωτογραφία από την αίθουσα αναχώρησης επιβατών του αεροδρομίου Λευκωσίας όπως αυτή είναι σήμερα 36 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, κάνοντας λόγο για ερείπια και συντρίμμια που αντίκρισαν χτες οι δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο.
«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Στήνουν σκηνικό πιέσεων», γράφει ότι η απειλή για επιβολή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο και ο κίνδυνος λήψης μιας απόφασης από το Συμβούλιο της Ευρώπης, που θα έβαζε οριστικό τέλος στη συζήτηση περιουσιακών δικαιωμάτων Ε/κ στα κατεχόμενα, θα παραμείνουν ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τη Λευκωσία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σημαδεμένα είναι τα έγγραφα που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των κομμάτων για να ελέγξει τις διαρροές, την ίδια ώρα που στο Εθνικό Συμβούλιο αναζητούν την ενότητα.
Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Ολες οι δυνάμεις για τη λύση», γράφει ότι την επιμονή του ΑΚΕΛ να στηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθεια του για αναζήτηση λύσης, η οποία και πρέπει να ενταθεί παρά τα αποθαρρυντικά δεδομένα που δίνει μέχρι στιγμής η τουρκική στάση, ανέδειξε χθες στο Εθνικό Συμβούλιο ο ΓΓ του Κόμματος. Γράφει, επίσης, ότι ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ άσκησαν έντονη κριτική για την καθυστέρηση στην έγκριση των νομοσχεδίων για φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο «Η έλλειψη νερού είναι υπόθεση του παρελθόντος», γράφει ότι οι ελλείψεις, οι περικοπές και οι εισαγωγές νερού είναι κάτι που η κυπριακή κοινωνία δεν πρόκειται να βιώσει ξανά, αφού το νησί δεν εξαρτάται πλέον από τη βροχή για κάλυψη των αναγκών του, όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Γεωργίας. Γράφει, επίσης, ότι ο τραγουδιστής George Michael καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση 8 εβδομάδων, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια κάνναβης, όταν προσέκρουσε με το αυτοκίνητο του σε κατάστημα στο Βόρειο Λονδίνο, τον Ιούλιο.
Τέλος η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα “Financial Mirror”, υπό τον τίτλο «Δημοσιονομικό έλλειμμα 5,4% προβλέπεται στον προϋπολογισμό για το 2011», γράφει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός της Κύπρου για το 2011 αναμένεται να προκαλέσει ένα έλλειμμα της τάξης του 5,4% του ΑΕΠ, αν και βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για περιορισμό του ελλείμματος στο 4,5% όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών. Γράφει, επίσης, ότι οι τραπεζίτες και οι λογιστές είναι αυτοί που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας κατά τους τελευταίους μήνες.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου