Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/09/2010

Ο πιθανός ανασχηματισμός της Κυβέρνησης μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια από τη Νέα Υόρκη, το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2011, οι διαφωνίες μεταξύ της ΠΑΣΥΔΥ και του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη, η θέση του ΑΚΕΛ ότι υπάρχει η ελάχιστη κοινή πολιτική βάση για ενότητα, η πρόσφατη αποτυχημένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ, και ο θάνατος αιτητή ασύλου στη Λευκωσία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.
Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Ανασχηματισμός μετά τη Νέα Υόρκη'', γράφει ότι νέα προσπάθεια για ενίσχυση των σχέσεών τους επιχειρούν το Προεδρικό και το ΔΗΚΟ, στο πλαίσιο της οποίας συζητείται και ο ανασχηματισμός του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος όμως παραπέμπεται για μετά την επιστροφή του Προέδρου Χριστόφια από τη Νέα Υόρκη. Γράφει, επίσης, ότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέσω της Γραμματείας της, επιχειρεί να βάλει φρένο στις διεκδικήσεις των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.
Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Η ΥΚΑΝότητά τους... ενεπλάκη σε τροχαίο'', γράφει ότι με αστείες δικαιολογίες επιχείρησε χθες η Αστυνομία να συγκαλύψει το ρεσιτάλ ανικανότητας της ΥΚΑΝ, η οποία έχασε μέσα από τα χέρια της 12 κιλά ναρκωτικών και τον έμπορο που τα παρέλαβε. Γράφει, επίσης, ότι ο νέος Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου αποσκοπεί στη δημοκρατική σχέση κλήρου και λαού, περιορίζοντας το δικαίωμα ψήφου στις αρχιεπισκοπικές εκλογές και θεσμοθετώντας την ταλαιπωρία του διπλού διαζυγίου.
Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Μποϊκοτάρει η ΠΑΣΥΔΥ το Χαρίλαο Σταυράκη'', γράφει ότι σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται η ΠΑΣΥΔΥ με τον Υπουργό Οικονομικών, λόγω του συντάξιμου των επιδομάτων των κρατικών αξιωματούχων για έξοδα παραστάσεως, τα οποία, όπως είπε ο κ. Σταυράκης, θα αποκοπούν, και προσθέτει ότι η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισε να μποϊκοτάρει τη σημερινή σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Οικονομικών στο γραφείο του. Γράφει, επίσης, ότι διχάζουν το ΔΗΚΟ οι διεργασίες αναβάθμισης της κυβερνητικής συνεργασίας.
Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Προς αναζήτηση 150 εκατ. ευρώ'', γράφει ότι με τρύπα 150 εκ. ευρώ εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2011. Γράφει, επίσης, ότι δεν έριξαν κανένα φως τα αποτελέσματα της νεκροτομής που έγινε στις σορούς του 48χρονου Κύπριου επιχειρηματία Κώστα Πιερίδη και της 16χρονης κόρης του, Μάργκαρετ, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στο μικρό χωριό Σίπολ Χέτινγχαμ, στο Εσσεξ της Αγγλίας, το Σάββατο το πρωί.
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Υπάρχει βάση ενότητας'', γράφει ότι υπάρχει η ελάχιστη κοινή πολιτική βάση για να υπάρξει ενότητα και αυτή τη βάση συγκροτούν οι διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε ομιλία του στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν λύσεις από έξω και να πει η ε/κ πλευρά ότι τις δέχεται, και ζήτησε από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη.
Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Αιτητής ασύλου πεθαίνει ύστερα από αποκοπή επιδόματος'', γράφει ότι ένας 41χρονος διαβητικός αιτητής ασύλου από το Κονγκό πέθανε χθες στη Λευκωσία, στο δωμάτιο στο οποίο διέμενε, και προσθέτει ότι πριν λίγους μήνες του είχε τερματιστεί η παροχή επιδόματος, πράγμα που του στέρησε ζωτικά γεύματα. Γράφει, επίσης, ότι 78% των μοτοσικλετιστών που έχασαν τη ζωή τους από τις αρχές του 2010 δεν έφεραν προστατευτικό κράνος, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες η Αστυνομία.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου