Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/09/2010

Η παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2011 χθες και το λάθος στον υπολογισμό των φορολογικών οφειλών της εκκλησίας προς το κράτος είναι τα δύο κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Γίνεται, επίσης, πρωτοσέλιδα αναφορά στις διαρροές του δικτύου υδατοπρομήθειας της Λευκωσίας, ενώ άλλα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες είναι η κόντρα για τις διαρροές εγγράφων στο Εθνικό Συμβούλιο, η εξάλειψη των λιστών αναμονής στις επεμβάσεις καρδιάς κ.ά.
Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Ενα...λάθος 170 εκατομμυρίων'' γράφει ότι κλείνει ξαφνικά το θέμα που δίχασε κράτος και εκκλησία και πως οι φορολογικές οφειλές της εκκλησίας είναι 170 χιλιάδες και ότι το κουβάρι του λάθους ξετύλιξε η έκθεση Χαριλάου του ελεγκτικού τμήματος της εκκλησίας της Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Επίτροπος Διοίκησης θεωρεί νόμιμες τις αγοραπωλησίες περιουσιών μεταξύ Ε/κ στα κατεχόμενα.
Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Ο Φόρος εξέθεσε κράτος και θεσμούς'' γράφει ότι το λάθος του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων για τις φορολογικές οφειλές έδωσε πλεονέκτημα στην εκκλησία και πως χρέωσαν φόρους 18 εκ ευρώ σε ναό με περιουσία 50 χιλιάδων ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα μαχαίρια βρίσκονται Προεδρικό - Οικολόγοι για τις διαρροές εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου.
Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''SOS από Σταυράκη'' γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2011 και είπε αλήθειες, λέγοντας πως το συνταξιοδοτικό αποτελεί ωρολογιακή βόμβα και πως προχώρησε σε προειδοποιήσεις για τις γκρίζες ζώνες της οικονομίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εξαλείφθηκαν οι λίστες αναμονής στην επεμβατική καρδιολογία.
Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Μας κλέβουν το νερό'' κάνει λόγο για καπέλο στους καταναλωτές από διαρροές και κλοπές στο σύστημα υδατοπρομήθειας της Λευκωσίας που φτάνει το 26%. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνεντεύξεις τριών Κυπρίων στρατιωτικών που συμμετείχαν σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό των ΗΕ και της ΕΕ, όπου συμμετέχει η Εθνική Φρουρά.
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Μονόδρομος η εξυγίανση'' αναφέρεται στην εξαγγελία του προϋπολογισμού σημειώνοντας ότι γίνονται σημαντικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες και πως παραμένουν αναλλοίωτες οι κοινωνικές παροχές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ κατέθεσαν τροπολογία ζητώντας συμπερίληψη κονδυλίου για τη ΔΕΑ στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Το κρατικό μισθολόγιο 'ωρολογιακή βόμβα''' γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού για το 2011 χθες, έκανε λόγο για δραματική αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20.000 τα τελευταία 20 χρόνια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι άνθρωποι στην Κύπρο δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας, κάνοντας αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, Ιωνά Νικολάου.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου