Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση τύπου 20/09/2010

Επισκόπηση τύπου 20/09/2010

Οι απαντήσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην καθιερωμένη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που έδωσε χθες στη Θεσσαλονίκη και με την οποία ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση, οι πληροφορίες για τον τρόπο που θα γίνει η περαίωση και ποιους θα περιλαμβάνει, ο έλεγχος μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων 200.000 ύποπτων συντάξεων, καθώς και οι συμβάσεις για τα έργα στους πέντε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας.  
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τέλος στα ψέματα του ΠΑΣΟΚ έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς. Και με την τεκμηριωμένη με στοιχεία συνέντευξή του στη ΔΕΘ". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μετωπική σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ συλλογικά προχώρησε χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς. Κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για "πολιτική εξαπάτηση" ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην αρχική αντιμνημονιακή του θέση για την οποία δήλωσε ότι "δυστυχώς δικαιώθηκε" καίτοι τον κατηγορούσαν για "κινδυνολογία" επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει πλήρες και εφαρμόσιμο σχέδιο γρήγορης εξόδου από το Μνημόνιο".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ξεσκέπασε τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του απέδειξε ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το δημόσιο χρέος γιγαντώθηκε από το 1981 μέχρι το 1989, όπου και εκτοξεύθηκε στο 110% του ΑΕΠ. Το ΠΑΣΟΚ αύξησε με "δημιουργική λογιστική" το έλλειμμα στο 13,6%. Από τα 80 δισ. που δανείστηκε η ΝΔ την περίοδο 2004-08, τα 70 πήγαν για υποχρεώσεις κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Έως το Μάιο υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αξιόπιστη πρόταση Σαμαρά για να ξεφύγει η χώρα από τις δαγκάνες της τρόικας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "με διπλή στόχευση ανέβηκε ο Αντ. Σαμαράς στην παρθενική εμφάνισή του στην ΔΕΘ: να αποδομήσει την εικόνα του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο σκέλος της Οικονομίας με αιχμή την αντιμνημονιακή πολιτική και να αναδείξει την "εναλλακτική" πρόταση της ΝΔ για την έξοδο από τους ασφυκτικούς όρους του μνημονίου".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μείωση φόρων για επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα. Οι 7 άξονες της ΝΔ για την έξοδο από την ύφεση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την κρίση και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι το Μνημόνιο οδηγεί σε χειρότερη κρίση και δεν βοηθά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου αφενός να υπάρξουν επενδύσεις και αφετέρου να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων".
ΕΘΝΟΣ: "Τεστ αλήθειας για 200.000 ύποπτες συντάξεις. Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας όλα τα ασφαλιστικά ταμεία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δισκέτες με τα στοιχεία των συνταξιούχων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας. Με βάση τον αριθμό μητρώου (ΑΜΚΑ) θα γίνουν διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι εισπράττουν παράνομες συντάξεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Για λίγα ευρώ δίνουμε την... υφαλοκρηπίδα. Ο Παπανδρέου με το αριστερό χέρι παίρνει δάνεια από το ΔΝΤ και με το δεξί υπογράφει εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δεν τα γράφουμε εμείς, αλλά ξένοι δημοσιογράφοι που έχουν καταλάβει τι γίνεται με την Ελλάδα, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Η Ελλάδα παίρνει βοήθεια, αλλά παραχωρεί τμήμα της εθνικής της κυριαρχίας. Η ΕΕ και το ΔΝΤ παρεμβαίνουν σε υποθέσεις των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Φωτιά και τσεκούρι" η ομιλία Σαμαρά για ΠΑΣΟΚ - Γιώργο. Αποκάλυψε τα επτά μεγάλα ψέματα του Παπανδρέου για να πάρει τις εκλογές". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα επτά ψέματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που σηματοδοτούν την εποχή της παρακμής, που πρέπει να ξεπεράσει η χώρα, αποδόμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς, μιλώντας, το Σάββατο, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ, ενώ παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του που περιλαμβάνει επτά αλήθειες που μπορούν να οδηγήσουν τον τόπο στην έξοδο από την ύφεση και την επιτήρηση, στη νέα εποχή, στην εποχή της ανάπτυξης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρεαλιστικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Καθαρές προτάσεις από τον Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα νέο οικονομικό μοντέλο στο οποίο κυριαρχούν οι μειώσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είναι πλέον ευκρινείς οι διαφορές της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική. Ο Γιώργος Παπανδρέου, βραχυκυκλωμένος από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε υπογράφοντας το μνημόνιο, επιμένει σε μία πολιτική αύξησης των φόρων".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τρέχουν τα διόδια, κολλάνε τα έργα! Θα τα πληρώσουμε χρυσάφι". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ελλιπείς μελέτες προκαλούν προσφυγές και αλλαγές στα έργα και στους 5 κεντρικούς αυτοκινητόδρομους της χώρας. Το κόστος των πρόσθετων εργασιών ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και φορτώνεται αποκλειστικά στο Δημόσιο, με τους πολίτες να συμμετέχουν στο 100% της δαπάνης. Αν είχαν εκπονηθεί από την αρχή σωστά -κατά το Συμβ. Επικρατείας- οι μελέτες, η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού θα ήταν μόνον 33%".
ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάς βυθίζεται οι πολιτικοί ερίζουν. Όλοι συνυπεύθυνοι για την παρούσα κρίση". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα η χώρα βυθίζεται. και σε τέτοιες συνθήκες χρειάζεται απαραιτήτως πολιτική συναίνεσις. Είναι παράλογο να ερίζουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί για το αν έπρεπε να καταφύγουμε ή όχι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι ως να διεπληκτίζοντο οι αξιωματικοί του βυθιζόμενου πλοίου για το αν έπρεπε ή όχι να δεχθούν την βοήθεια του ναυαγοσωστικού".
ΤΑ ΝΕΑ: "Περαίωση σε 24 μηνιαίες δόσεις με προκαταβολή 20-25%. Εφορία: Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομίας". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "με προκαταβολή το 20-25% του οφειλόμενου ποσού και την εξόφληση σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους όσοι υπαχθούν στην περαίωση, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Δυνατότητα περαίωσης θα έχουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, εξαιρουμένων των 1.000 μεγαλύτερων από αυτές".
Η ΧΩΡΑ: "Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου". Καταπέλτης ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με λόγο πειστικό και έμπλεο επιχειρημάτων, με σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, με αποφασιστικότητα και όραμα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον και εμπνέει όλους τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες, ο Αντώνης Σαμαράς έπεισε από τη Θεσσαλονίκη, ακόμα και τους ορκισμένους αμφισβητίες του ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ηγέτη που θα την οδηγήσει σύντομα στη διακυβέρνηση του τόπου".
City Press: "Σαμαράς στη ΔΕΘ: Σκληρή κριτική σε Γ. Παπανδρέου - μνημόνιο". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η κυβέρνηση μπορούσε να αποφύγει τη δέσμευση της οικονομικής πολιτικής της". Προτάσεις για ταχύτερη έξοδο από την κρίση. "Ο κ. Καραμανλής θα εξηγήσει το παρελθόν, εγώ θα οργανώσω το μέλλον".
Metro: "Φορολογική αμνηστία δίνει η κυβέρνηση". Η εφημερίδα τονίζει ότι "εντός της εβδομάδας προωθείται στη Βουλή η σχετική υπουργική απόφαση. Αφορά τις χρήσεις 2000-2009. Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία για επιχειρήσεις με τζίρο εργασιών πάνω από 9 εκατ. ευρώ".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Βαριά η σκιά του... πρώην. Δέσμιος του παρελθόντος ο Σαμαράς στη ΔΕΘ".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο "κόκκινο" δάνεια εταιρειών ύψους 40 δισ. Μάχη δίνουν οι τραπεζίτες για να ελέγξουν την έκταση των επισφαλειών". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονο προβληματισμό προκαλεί σε θεσμικούς, τραπεζικούς και οικονομικούς παράγοντες, η σημαντική αύξηση των προβληματικών επιχειρηματικών δανείων. Η εικόνα για το α' εξάμηνο του 2010 ενισχύει τον προβληματισμό, αφού οι επισφάλειες συνολικά εκτιμάται ότι έφθασαν στο 8,7% ή 22,6 δισ. ευρώ".
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέες περικοπές δαπανών 1,4 δισ. ευρώ ζητεί η τρόικα. Διαφωνεί σε φορολογικές επιβαρύνσεις επιχειρήσεων - φυσικών προσώπων". Η εφημερίδα τονίζει ότι "έλλειμμα στο 7% από 7,6% του ΑΕΠ που προβλέπει το αναθεωρημένο μνημόνιο και επιτάχυνση του προγράμματος για την εξυγίανση του Δημοσίου, ζητούν για το 2011 οι ελεγκτές της τρόικας, με επιπλέον μέτρα τα οποία θα αφορούν στις δημόσιες δαπάνες και όχι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις".
Από: ΑΝΑ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου