Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ομογενειακό δάνειο...και άλλες αλητείες.

Ομογενειακό ομόλογο... και άλλες αλητείες


Ο απόλυτος κυρίαρχος(?) της ελληνικής οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, στην προσπάθεια του να εξεύρει νέους πόρους, απευθύνθηκε στην ομογένεια, ανακοινώνοντας ότι προτίθεται να εκδώσει ομογενειακό ομόλογο, ώστε και οι Έλληνες της Διασποράς να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της Εθνικής οικονομίας. Σωστή σαν σκέψη θα μπορούσε να πει κάποιος.
Στο χωριό μου όμως λένε και το ότι έδωσες θα λάβεις και η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έδωσε τίποτα στους απόδημους Έλληνες, αλλά και η ελάχιστη παρουσία της ελληνικής διπλωματίας στο εξωτερικό(η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό και η προστασία των Ελλήνων του εξωτερικού) τείνει να γίνει ανέκδοτο, με τις κινήσεις του πρωθυπουργού και μέχρι πρότινος υπουργού Εξωτερικών.
Μετά την επιτυχή προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου με τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού, είπε να φέρει στα ίσα του και το Υπουργείο εξωτερικών μειώνοντας δραματικά τα έξοδα των Πρεσβειών και Προξενείων της Ελλάδας. Ακολουθώντας, βεβαίως-βεβαίως, την συνταγή της αναπτυξιακής πολιτικής που δουλεύει τα μάλα εις το εσωτερικό. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στο εναπομείναν προσωπικό, των όσων ανοιχτών διπλωματικών υπηρεσιών έχουν απομείνει στην υφήλιο, να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες για το ζην αφού το ευ ζην μοιάζει ως όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, μετά τις περικοπές που αποφάσισε η πολιτική ηγεσία μετά της βοηθείας του υπουργού οικονομικών.
Οι τελευταίες δε πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα αναπτυχθούν νέου τύπου προξενικές αρχές, με εθελοντές φιλέλληνες που θα χρησιμοποιούν τις οικίες τους ως προξενεία!!! Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε απόλυτη επιτυχία κατά την περίοδο 1821-1881.
Μετά τις επιτυχείς κινήσεις για την εξυπηρέτηση των αποδήμων και ταξιδευτών Ελλήνων, ο Μέγας Μάγιστρος Ραγκούσης, θεώρησε ότι πιο σημαντική είναι η ψήφος των μεταναστών, ώστε να γίνει ο πρώτος πράσινος νόμος της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Τώρα όσον αφορά την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, που τους ζητάμε να ενισχύσουν την Εθνική οικονομία με το ομογενειακό ομόλογο, θα πρέπει να γίνει ανοιχτή διαβούλευση στο διαδίκτυο, να μαζευτούν τουλάχιστον 20 φορές στο Υπουργείο Εσωτερικών και να αποφασίσουν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι οι απόδημοι να αποδεχτούν αυτό το μεγάλο ευεργέτημα.
Ποιο ευεργέτημα; Μα  αυτό για το οποίο καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την «αδυναμία» της Ελλάδας να επιτρέψει στους Έλληνες του Εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.  Το αυτονόητο δηλαδή που τόσο ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός ότι κάνει η κυβέρνηση του.
Ελπίζω μόνο να μην κάνουν το αυτονόητο και οι «ριγμένοι» απόδημοι....τον χαιρετισμό των πέντε δακτύλων που μεταμορφώνεται στον σηκωμένο μέσο.
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου