Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/09/2010

Οι σκέψεις των Ηνωμένων Εθνών να επανέλθουν στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης στο Κυπριακό, οι τουρκικές προτάσεις για το περιουσιακό, οι μισθοί υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κράτους, οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, και οι επιδοτήσεις που θα δοθούν στους αγρότες, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.
Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Πανάκριβοι αξιωματούχοι'', γράφει ότι η λιτότητα δεν άγγιξε τους μεγάλους μισθούς, παρά τη σοβαρότητα της οικονομικής κρίσης, η οποία επέφερε την επιτήρηση της κυπριακής οικονομίας από την ΕΕ, και ότι οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας λαμβάνουν τους ψηλότερους μισθούς από το κράτος, σχεδόν όσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γράφει, επίσης, ότι επικρατεί αίσθημα ανασφάλειας στον κόσμο από την κατακόρυφη αύξηση των ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών.
Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Ζητούν ρεαλισμό στο δικαίωμα επιστροφής'', γράφει ότι κάθε ικμάδα διαπραγματευτικής δύναμης θα πρέπει να επιστρατεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αν θέλει να βελτιώσει το τουρκικό πακέτο προτάσεων στο περιουσιακό, σε ό,τι αφορά την επανεγκατάσταση Ελληνοκυπρίων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρίστου Χριστοφίδη ότι οι τ/κ προτάσεις για το περιουσιακό δεν αποτελούν βάση συζήτησης.
Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Πήραν... φωτιά οι τιμές των καυσίμων'', γράφει ότι, μετά τις πρόσφατες αυξήσεις στην τιμή βασικών ειδών διατροφής και τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, άλλο ένα γερό κτύπημα δέχονται οι καταναλωτές, αφού από χθες καλούνται να επωμιστούν το κόστος νέων αυξήσεων στα καύσιμα. Γράφει, επίσης, ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε χθες από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν τον τερματισμό των έξωθεν μη παραγωγικών παρεμβάσεων στο Κυπριακό.
Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Στροφή στη Διακυβέρνηση'', γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη σκέφτονται σοβαρά μετά το περιουσιακό να επανέλθουν στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης. Γράφει, επίσης, ότι τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη καταστροφή παραλιών της Ορόκλινης και των Περβολιών κρούει ο βουλευτής Λάρνακας Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους και αναφέρεται σε αυθαίρετη τοποθέτηση ογκόλιθων στις παραλίες, που καταστρέφει τη θαλάσσια ζωή.
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Αλλα 95 εκ. ευρώ στους αγρότες'', γράφει ότι χρηματικό ποσό ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβάλει η Κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2010 στον αγροτικό κόσμο, μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών βάσει του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, και ένα ποσό γύρω στα 13.390.000 ευρώ υπολογίζεται να καταβληθεί στους αγρότες στις αρχές Ιανουαρίου 2011. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου