Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση τύπου 22/09/2010

Επισκόπηση τύπου 22/09/2010

Η ρύθμιση της περαίωσης, το αντίστοιχο σχέδιο νόμου και ο τρόπος που αυτό θα εφαρμοστεί για την τακτοποίηση των οφειλών, το Ασφαλιστικό, η κλήτευση από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να καταθέσει για την υπόθεση του Βατοπεδίου, η αποπομπή του ευρωβουλευτή Σκυλακάκη από τη Νέα Δημοκρατία, η αποκάλυψη για το κύκλωμα γιατρών που έκλεβαν και πωλούσαν ωάρια από αλλοδαπές γυναίκες, καθώς και οι αλλαγές που μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος στην εκτός σχεδίου δόμηση και τις δασικές εκτάσεις.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η βία μπήκε και στα Σχολεία. Χτυπήματα, εξευτελισμοί, ταπεινώσεις, ληστείες, εκβιασμοί, καταστροφές, τρομοκρατία". Η εφημερίδα γράφει ότι "χτυπήματα, εξευτελισμοί, ταπεινώσεις, ληστείες, εκβιασμοί, καταστροφές, τρομοκρατία... Κι όλα αυτά δεν "ξεπήδησαν" στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου από σκηνές ταινίας του Χόλιγουντ, αλλά ζουν και "βασιλεύουν" στις ελληνικές σχολικές τάξεις! Δηλαδή, "προθάλαμο" της εγκληματικότητας αποτελούν πλέον τα άλλοτε... στέκια της μάθησης;"
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παραδώστε την έδρα σας, κύριε Σκυλακάκη. Δεν είστε εκλεγμένος, αλλά διορισμένος από τη ΝΔ στην Ευρωβουλή". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την πόρτα της εξόδου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα έδειξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στον ευρωβουλευτή Θόδωρο Σκυλακάκη. Αφορμή στάθηκε η σαφέστατη διαφοροποίηση του κ. Σκυλακάκη από την οικονομική στρατηγική της Ρηγίλλης και τις προτάσεις Σαμαρά για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την απαλλαγή της από το μνημόνιο, η οποία δημιουργεί, αν μη τι άλλο, μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά τη χρονική συγκυρία που αυτή διατυπώθηκε".
Η ΑΥΓΗ: "Περαίωση: Χαράτσι στους μικρούς, δώρο στους φοροφυγάδες". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε πονοκέφαλο για τους μικρομεσαίους, για πολλούς μάλιστα σε χαράτσι, εξελίσσεται η περαίωση που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Αντίθετα προσφέρονται νέα μπόνους στις επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 20 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς θα μπορούν να κλείσουν τα βιβλία με μικρά ποσά φόρου".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Συμβόλαια με οίκους ανοχής και "πιάτσες τσιγγάνων" είχε ο γιατρός του ΙΑΣΩ και άλλοι επτά συνάδελφοί του". Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι μαύρες μπίζνες του συλληφθέντος για παράνομες αφαιρέσεις ωαρίων από γυναίκες (και ανήλικες) - ομήρους της βουλγαρικής μαφίας γιατρού του ΙΑΣΩ και άλλων επτά συναδέλφων του που αναζητούνται από την Ασφάλεια δεν εξαντλήθηκαν στα καταναγκαστικά χειρουργεία στα οποία υπέβαλλε τα θύματά του".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Άφεση φορο-αμαρτιών με 400 ως 1.000 ευρώ. Πώς θα κλείσετε βιβλία και χρέη με την Εφορία". Η εφημερίδα γράφει ότι "στο αυτόματο κλείσιμο 2,5 εκατ. εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και στη ρύθμιση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο που ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να στηρίξει τα έσοδα. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι και μεγάλες ΑΕ με ετήσιο τζίρο ως 20 εκατ. ευρώ μπορούν να διαγράψουν το φορολογικό τους παρελθόν καταβάλλοντας κατ' ελάχιστον από 400 ως 1.000 ευρώ για κάθε χρήση".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Περαίωση με όριο τα 20 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρύθμιση - σκούπα στην οποία μπορούν να ενταχθούν ακόμη και μεγάλες επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα (τζίρος) έως 20 εκατ. ευρώ, όπως και οι περιπτώσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της σημερινής διαβούλευσης με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς".
ΕΘΝΟΣ: "Πληρώστε σώστε και... καθαρίσατε! Πέντε κινήσεις εκτάκτου ανάγκης για ζεστό χρήμα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δύο ταχυτήτων η ρύθμιση για την περαίωση που παρουσίασε χθες το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύει ολόκληρη σήμερα, σε ειδικό ένθετο, το "Εθνος". Σύμφωνα με το σχέδιο, επιβαρύνονται μικρομεσαίοι και ειλικρινείς επιχειρήσεις και πέφτουν στα μαλακά οι μεγάλοι φοροφυγάδες. Παράλληλα, με ακόμη 4 κινήσεις το οικονομικό επιτελείο στοχεύει στην αύξηση των εσόδων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γιώργος... ονειρεύεται παγκόσμια κυβέρνηση! Δεν είναι θιασώτης της Παγκοσμιοποίησης αλλά τυφλό όργανό της ο Έλληνας Πρωθυπουργός και το αποκάλυψε από του βήματος του ΟΗΕ". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εάν είχε προσωπικό πρόβλημα ο Πρωθυπουργός θα λέγαμε ότι τον οδήγησε η θλίψη να εκστομίσει αυτά τα "περί παγκόσμιας κυβέρνησης" από βήματος του ΟΗΕ. Διότι έλεγαν οι αρχαίοι ότι "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη", αλλά ο Πρωθυπουργός ήταν στην αγνή χαρά".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οι ρυθμίσεις για την περαίωση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όπως προτείνονται από το υπουργείο Οικονομικών". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όχι μόνο στην περαίωση των ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος του 2009, αλλά και σε ρύθμιση για την εξόφληση των βεβαιωμένων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010 οφειλών προς το Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό εσόδων, το οποίο, κατά τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 700 εκατ. και 900 εκατ. ευρώ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τι απαντά ο Καραμανλής στη σκευωρία του ΠΑΣΟΚ. Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από Παπανδρέου - Καρατζαφέρη". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο κ. Καραμανλής θα επικεντρωθεί σε δύο κρίσιμα σημεία: πρώτον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε όσα είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι "δεν υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός" και δεύτερον, ότι μόλις διαπιστώθηκαν οι πραγματικές διαστάσεις "δόθηκε εντολή για ανάκληση των ανταλλαγών που πάγωσε στη συνέχεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κινδυνεύουν τα 4 στρέμματα. Προβλέπεται να χτίζονται πάνω από 6,8 και 20 εκτός σχεδίου". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαρωτικές αλλαγές έρχονται στην εκτός σχεδίου δόμηση, με πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στα 20 στρέμματα ορίζονται οι άδειες στην Αττική, 6 έως 8 στα νησιά και τις παράκτιες ζώνες. Το υπουργείο προαναγγέλλει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Επίσης, προβλέπεται ενεργειακή ταυτότητα και για τα εξοχικά που εξαιρούσε ο νόμος του 2007".
ΕΣΤΙΑ: "Όλη η αλήθεια για την φοροδιαφυγή. Κυριώτερη αιτία οι υψηλοί συντελεστές φόρου". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ακούμε διαρκώς τους πολιτικούς μας να μιλούν για την ανάγκη πατάξεως της φοροδιαφυγής. Εν τούτοις δεν ακούμε κανέναν να μιλάη για την υπ' αριθμόν ένα αιτία που είναι τόσο εκτεταμένη η φοροδιαφυγή στην χώρα μας. Δηλαδή την υψηλή φορολογία καθ' εαυτήν".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το Δημόσιο ανίκανο να απορροφήσει 26 δισ. ευρώ. Ανεκμετάλλευτα κονδύλια ΕΕ ενώ οι επιχειρήσεις στενάζουν". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση υπό το βάρος ενός αναγκαίου αλλά βίαιου προγράμματος μείωσης του ελλείμματος και οι επιχειρήσεις υποφέρουν εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, ένας πακτωλός 26 δισ. ευρώ από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Δ. ΚΠΣ) βρίσκεται μπλοκαρισμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Τα φάγαμε μαζί" τα λεφτά, λέει ο Θ. Πάγκαλος. Έρχεται δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων Οργανισμών του Δημοσίου". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου ανακοίνωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος προέβη στην εξωφρενική διαπίστωση ότι "τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί οι πολιτικοί με τους πολίτες!".
ΤΑ ΝΕΑ: "Δώστε και σώστε! Γενική έφοδος για έσοδα. Εφορία. Το τελικό σχέδιο σε διαβούλευση". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "φοροκυνηγητό σε τρία μέτωπα εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών για τα έσοδα του προϋπολογισμού. Ζητά από τις εφορίες να ασχοληθούν αποκλειστικά το επόμενο δίμηνο με τους ελέγχους ΦΠΑ και προωθεί άμεση αποστολή σημειωμάτων ΕΤΑΚ 2009 και ΦΜΑΠ 2010. Τέλος ζητά, ελάχιστο φόρο 400 έως 1.000 ευρώ ανά χρήση από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις για να κλείσουν τις εκκρεμείς τους υποθέσεις".
Η ΝΙΚΗ: "Περαίωση σταθμός για μια νέα αρχή. Πώς θα κλείσετε τους λογαριασμούς σας με την Εφορία". Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό την πίεση των "άδειων Ταμείων" , καθώς τα έσοδα υπολείπονται δραματικά των αρχικών στόχων, το υπουργείο Οικονομικών ανοίγει διάπλατα "παράθυρο" ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν υποβάλλει καν φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και ΦΠΑ, για να μπουν στη ρύθμιση οφειλών και ανέλεγκτων χρήσεων".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήρια αύριο. "Όλοι στους δρόμους" καλούν ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ -ΜΑΣ" Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να ξεσηκωθούν ενάντια στις ληστρικές αυξήσεις που προωθούν η κυβέρνηση κι οι συν-εταίροι της σε ρεύμα, πετρέλαιο και ΦΠΑ, συμμετέχοντας μαζικά και αποφασιστικά στα αυριανά συλλαλητήρια, κάλεσαν τα κοινά κλιμάκια ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ , ΟΓΕ και ΜΑΣ, που χτες και προχτές πραγματοποίησαν εξορμήσεις στα κεντρικά καταστήματα της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ , αντίστοιχα".
Η ΧΩΡΑ:"Αν είστε ζωντανός, περάστε να σας δούμε". "Ενημερωτικές" επιστολές ΙΚΑ προς συνταξιούχους". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν έχεις πεθάνει;" Απόδειξη! Αυτή είναι η καθόλα μακάβρια τακτική που φαίνεται ότι αναμένεται να ακολουθήσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία, προκειμένου να γίνει ένα...γενικό ξεκαθάρισμα με τις μαϊμού- συντάξεις. Οι συνταξιούχοι και μάλιστα όσοι γεννήθηκαν μέχρι το 1920, θα πρέπει με τη "δήλωση ζωής" που υποχρεούνται να κάνουν να αποδείξουν ότι είναι ζωντανοί και νομίμως εισπράττουν την σύνταξή τους".
City Press: "Μνημόσυνο για το μνημόνιο". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο ελληνικός λαός βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με τα αρνητικά αποτελέσματα της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου. Το βιοτικό επίπεδο των μη προνομιούχων πέφτει, ολόκληροι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας υποβαθμίζονται και το ποσοστό ανεργίας τραβάει την ανηφόρα. Οι σημερινές θυσίες δεν προετοιμάζουν τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, απλώς εγκλωβίζουν την Ελλάδα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, υπερχρέωσης, επιβολής νέων μέτρων και κοινωνικής αναταραχής".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Έτσι θα γίνει η περαίωση. Στο ταμείο 1,5 εκατ. φορολογούμενοι".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Τα πορτοφόλια των βουλευτών".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Περαίωση με άτοκα δάνεια. Να γίνει με τη συμμετοχή των τραπεζών".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Εξόφληση με 45 δόσεις ληξιπρόθεσμων χρεών. Σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ακριβή" ρύθμιση για την περαίωση των επιχειρήσεων που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με την εφορία και ελκυστική ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο προβλέπει το προσχέδιο που έδωσε για δημόσια διαβούλευση στους φορείς ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Περαίωση δύο ταχυτήτων. Σκληρή για συνεπείς, ήπια για φοροφυγάδες". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στην περαίωση, θα πρέπει να προκαταβάλουν μέχρι τις 12 Νοεμβρίου το 25% του φόρου που προκύπτει, ενώ καλούνται να εξοφλήσουν το υπόλοιπο ποσό έως 12 μηνιαίες δόσεις. Αν εξοφληθεί στο σύνολό του, παρέχεται έκπτωση 10%. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη φορολογικές υποθέσεις ύψους 36 δισ. ευρώ, ενώ σε 2,5 εκατ. ανέρχονται οι ανέλεγκτες υποθέσεις. Την ίδια στιγμή 1,3 εκατ. φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, ανέφερε στη Βουλή ο Γ. Παπακωνσταντίνου".
ΚΕΡΔΟΣ: "Αλμυρή" βγαίνει η περαίωση. Σε διαβούλευση με τους επιχειρηματικούς φορείς οι τελικές ρυθμίσεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "ικανοποιώντας τις πιέσεις της αγοράς για αύξηση του ορίου ένταξης στη ρύθμιση της περαίωσης το υπουργείο Οικονομικών υπερδιπλασίασε το αρχικό όριο των 9 εκατ. ευρώ στα 20 εκατ ευρώ, πλην όμως συνόδευσε την αλλαγή αυτή με τσουχτερά ποσά για το κλείσιμο κάθε χρήσης. Ο μαθηματικός τύπος της περαίωσης, σύμφωνα με το σχέδιο που δόθηκε χθες για διαβούλευση, καθίσταται ιδιαίτερα αλμυρός".
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πληρώστε 2 δισ. ευρώ και κλείστε τα βιβλία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιαίτερα "τσουχτερό" θα είναι για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις το "κλείσιμο" των φορολογικών εκκρεμοτήτων της δεκαετίας 2000-2009 καθώς το υπ. Οικονομικών προσδοκά έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο της περαίωσης που δημοσιοποιήθηκε χθες το όριο των ακαθαρίστων εσόδων με βάση τα οποία θα μπορεί μια επιχείρηση να ενταχθεί στη ρύθμιση τέθηκε στα 20 εκατ. ευρώ".
Από: ΑΝΑ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου