Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/09/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/09/2010

Οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη και οι δηλώσεις του για το Κυπριακό, η ανάλυση του ΔΗΣΥ για το περιουσιακό, το ύψος των φορολογικών χρεών της Εκκλησίας, η έξαρση κλοπών και η ακρίβεια, οι αντιπαραθέσεις για την οικονομία και η απαγόρευση από φιλάθλους της ΑΕΛ της ζωντανής κάλυψης ποδοσφαιρικού παιχνιδιού στο Τσίρειο στάδιο κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.
Αλλα θέματα που προβάλλονται από τον ημερήσιο Τύπο σήμερα είναι η νομιμότητα αγοραπωλησιών περιουσιών που βρίσκονται στα κατεχόμενα μεταξύ Ε/κ, η απόφαση για απεργία από το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών καθώς και η εκτίμηση της αξίας του οικοπέδου που θα χρησιμοποιηθεί για το κοινό αναπτυξιακό έργο Κύπρου – Κατάρ.
Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο «Απογοήτευση και βολές από τη Ν. Υόρκη», γράφει ότι κατά την άφιξη του χθες στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το Κυπριακό, και όπως αναφέρει η εφημερίδα, είπε ότι «πόρρω απέχουμε από τη σωστή λύση», τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί τη λύση και ότι οι συνομιλίες οδηγούνται σε αδιέξοδο. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δηλώνει ότι ουδέποτε η Κυβέρνηση θεώρησε παράνομες τις αγοραπωλησίες κατεχόμενων περιουσιών μεταξύ Ε/κ.
Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο «Αφορολόγητα ψέματα του ΤΕΠ για Εκκλησία», γράφει ότι αντιφάσκουν όσα σήμερα υποστηρίζει ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργος Πούφος για το ακριβές ύψος της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας με τα λεγόμενα του ενώπιον στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου τον περασμένο Μάιο. Γράφει, επίσης, ότι νέα ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών αποφάσισαν να κατέλθουν σε 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο, «Ανασφάλεια – Ακρίβεια τσακίζουν τον Κύπριο πολίτη», γράφει ότι μέσα από δύο γκάλοπ που διενήργησε η εφημερίδα έφτασε στο συμπέρασμα ότι αυτά είναι τα δύο μεγάλα κακά που απασχολούν έντονα και τσακίζουν το σημερινό Κύπριο πολίτη. Γράφει, επίσης, ότι οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος επικρίνουν με δριμύτητα την Κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και προειδοποιούν ότι θα πάθουμε τα ίδια με την Ελλάδα ενώ στην αντίπερα όχθη η Κυβέρνηση «υπεραμύνεται της πολιτικής της».
Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο «ΔΗΣΥ: Πάσχουν οι προτάσεις», γράφει ότι η επιστολή Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο Χριστόφια για το περιουσιακό περιέχει παρατηρήσεις «σαρωτικά επιβαρυντικές» για την κυβερνητική πλευρά, για την τεχνοκρατική δομή των προτάσεων αλλά και επί της ουσίας, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα η ανάλυση μιλά για «αδόκιμους νομικά όρους, διατυπώσεις που επιδέχονται διπλής και λανθασμένης ερμηνείας, ασάφειες» και «αοριστία σε αναφορές» όπως «περιουσία» και «αναπτυγμένη περιουσία». Γράφει, επίσης, ότι παραδόθηκε χθες η εκτίμηση της κυπριακής πλευράς για το οικόπεδο έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον του οποίου η αξία εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο «Ενημέρωσε τους 5», γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέλυσε το τρίπτυχο των προτάσεών του στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε χθες στους αντιπροσώπους των 5 Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος έστειλε μηνύματα τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξεπουλήσει δικαιώματα των Ε/κ και των Τ/κ. Γράφει, επίσης, αναφερόμενη στην επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής Μάριου Καρογιάν στη Δαμασκό ότι οι σχέσεις Κύπρου – Συρίας είναι δυνατές και ότι «ξεκαθαρίζεται», όπως προσθέτει, ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με το Ισραήλ δεν είναι σε βάρος του αραβικού κόσμου.
Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο «Ποδοσφαιρόφιλοι εμποδίζουν τηλεοπτικό συνεργείο» γράφει ότι εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΛ εμπόδισαν τη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, εμποδίζοντας με τα αυτοκίνητα τους την είσοδο στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του συνδρομητικού καναλιού LTV. Γράφει, επίσης, ότι μέλισσες χρησιμοποιήθηκαν ως όπλο ενάντια στην Αστυνομία χθες κατά τη διάρκεια επιχείρησης για σύλληψη ύποπτων λαθροθηρών στο Μαθιάτη.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου