Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/11/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/11/2011

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό που διεξήχθησαν στο Greentree στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή των ηγετών των δύο κοινοτήτων, του ΓΓ του ΟΗΕ και των συνεργατών τους, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δηλώσεις του Διευθυντή Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη για το φυσικό αέριο, οι διαστάσεις που λαμβάνει η υπόθεση του γυναικολόγου από τη Λάρνακα καθώς και η εξάρθρωση σπείρας που πωλούσε κλεμμένα αυτοκίνητα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σκληρό πόκερ για τη δήλωση» γράφει ότι έντονο είναι το παρασκήνιο για το τι θα αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ στη δήλωσή του σήμερα με την οποία θα ολοκληρώνει την τριμερή συνάντηση και προσθέτει ότι πιθανότερο σενάριο θα είναι ένας οδικός χάρτης που θα οδηγεί σε νέα συνάντηση του χρόνου με νέα διαδικασία στο πρότυπο της συνάντησης στο Greentree. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι η αστυνομία εκτιμά ότι έχει εξαρθρώσει σπείρα κλοπής οχημάτων που μετά πωλούνταν με αλλοίωση στα διακριτικά τους.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Ζητούν εξηγήσεις» γράφει ότι ολοκληρώθηκε τα χαράματα η τριμερής συνάντηση στο Greentree με τα κόμματα να εξαπολύουν επίθεση κατά του Προέδρου Χριστόφια ζητώντας εξηγήσεις για την αλλαγή στη διαδικασία της τριμερούς. Αλλού, γράφει ότι ο Διευθυντής Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου Σόλων Κασίνης έκανε λόγο για «μαγειρέματα» για τον β’ γύρο αδειοδοτήσεων, ενώ είπε ότι το οικόπεδο 12 «δεν είναι από τα πιο δυνατά», και ότι υπάρχουν καλύτερες προοπτικές σε άλλα οικόπεδα.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ψάχνουν σωσίβιο στον ΟΗΕ» γράφει ότι έντονο παρασκήνιο αλλά και ολονύκτιες συζητήσεις διεξάγονταν στο Λονγκ Αϊλαντ με στόχο να εξευρεθούν συγκλίσεις σε κάποιες πτυχές από τα τέσσερα κεφάλαια τα οποία συζητήθηκαν στο διήμερο των συναντήσεων για το Κυπριακό. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι υπέβαλε παραίτηση ο Διοικητής του Ναυτικού Γιώργος Πίτσιακκος και ότι νέα αναταραχή στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» προκάλεσε η απόφαση του ΓΕΕΦ να μεταθέσει τον Διοικητή.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Απορρίπτονται οι κινδυνολογίες» γράφει ότι Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ απέρριψαν χθες τις μεμψιμοιρίες και κινδυνολογίες περί έμμεσης ή συγκαλυμμένης επιδιαιτησίας περί εκπλήξεων ή παγίδων που επιφύλαξαν τα ΗΕ και κάλεσαν όλους να κρίνουν τη συνάντηση από το αποτέλεσμά της. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι σύντομα θα δημιουργηθεί πενταμελής επιτροπή για τους υδρογονάνθρακες που θα αποτελείται από Κύπριους και ξένους εμπειρογνώμονες που θα ασχολούνται με όλες τις πτυχές του θέματος.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Ντάουνερ: Θετική και δραστήρια συνάντηση» γράφει ότι οι συνομιλίες για επανένωση της Κύπρου στη Νέα Υόρκη εισήλθαν στην δεύτερη μέρα τους χθες, με αξιωματούχους του ΟΗΕ να χαρακτηρίζουν τις συνομιλίες παραγωγικές και θετικές. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση του γυναικολόγου στη Λάρνακα και γράφει ότι η αστυνομία εξετάζει ακόμη 36 υποθέσεις κατά του 56χρονου, ο οποίος κρατείται σε σχέση με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ασθενών του.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου