Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/11/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/11/2011

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και την ανακοίνωση του ονόματος του νέου Πρωθυπουργού είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλεται, επίσης, η επίσκεψη του Υπουργού Αμυνας σε πολεμική φρεγάτα των ΗΠΑ στο Λιμάνι Λεμεσού, αλλά και οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή και τις διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές.

«Κυβέρνηση συνεργασίας και εκλογές» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας». Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά με τον Πρόεδρο Παπούλια και την απόφαση για σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Γράφει ακόμη ότι νέος Πρωθυπουργός φέρεται ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ αναφορά στο δημοσίευμα γίνεται και στις αντιδράσεις των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων αλλά και των Βρυξελλών. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις διεργασίες για τις δημοτικές και στις δηλώσεις Αναστασιάδη ότι, ενώ το ΔΗΚΟ κατηγορεί την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ, «συνεργάζεται μαζί τους, προσδοκώντας σε οφέλη στις προεδρικές».

Η «Σημερινή» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Φεύγει ο Παπανδρέου, Νέα Κυβέρνηση στην Ελλάδα». Αναφέρεται σε μαραθώνιες διαβουλεύσεις που έφεραν την κυβερνητική αλλαγή και στην ανακοίνωση σήμερα του νέου Πρωθυπουργού. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην επίσκεψη του Υπουργού Αμυνας σε φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στο Λιμάνι Λεμεσού και τις δηλώσεις που ακολούθησαν, και γράφει ότι ο Υπουργός αναχωρεί για το Παρίσι, ενώ επίκειται επίσκεψη και στο Ισραήλ.

«Διέξοδο μέσω της κάλπης» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος του «Φιλελευθέρου». Αναφέρεται στη συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας και εκλογές στην Ελλάδα που ακολούθησε τη συνάντηση του Προέδρου Παπούλια με Παπανδρέου και Σαμαρά. Σε άλλο δημοσίευμα ο «Φ» αναφέρεται στις φρουρές των πολιτικών προσώπων και γράφει ότι αναμένεται το θέμα να ξεκαθαρίσει αυτήν την εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης προσωπικού για κάλυψη των αναγκών στην Αστυνομία.

Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα γράφει «Τα βρήκαν Παπανδρέου και Σαμαράς». Αναφέρεται σε κατ’ αρχήν συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για κυβέρνηση συνεργασίας και τη συνάντηση που θα έχουν αργότερα σήμερα για να αποφασίσουν για το νέο πρόσωπο που θα ηγείται της νέας Κυβέρνησης. Αλλού αναφέρει ότι διατάχθηκε ποινική ανάκριση για τον “άγριο βασανισμό” εθνοφρουρού από αρχιλοχία και δύο ΕΠΥ επειδή, όπως γράφει το δημοσίευμα, ζωγράφισε πάνω σε ένα χαρτί ένα τριφύλλι. Φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας για το θέμα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου