Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 9/11/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 9/11/2011

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αλλα θέματα αφορούν τις Δημοτικές Εκλογές, τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατφόρμα Ομηρος, τη συνέχεια της συζήτησης των προϋπολογισμών, την αύξηση των επιδομάτων κ.ά.

Υπό τον τίτλο «Πάγωμα μισθών για τρία χρόνια» η εφημερίδα «Αλήθεια» κάνει λόγο στο κύριο της θέμα για επείγοντα μέτρα τα οποία μελετά η κυβέρνηση και σε τρίτο πακέτο μέτρων μετά τις διαδοχικές υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κοινότητα της Κακοπετριάς επιθυμεί την δημιουργία καζίνο στην περιοχή Αγίου Νικολάου Στέγης και έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στην κυβέρνηση.

«Παίζουν με τη φωτιά» είναι ο κύριος τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «η Σημερινή» που γράφει ότι ”κόλλησαν” στ’ όνομα του Πρωθυπουργού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και πως με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χτυπά κόκκινο ο υδράργυρος για τις Δημοτικές εκλογές γράφοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Λάζαρου Σαββίδη στο Στρόβολο και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για τις δηλώσεις εναντίον του Κ. Γιωρκάτζη.

Υπό τον τίτλο «Σε βαθιά νερά επιτήρησης» ο «Φιλελεύθερος» γράφει για αυστηρή προειδοποίηση Κομισιόν που προβλέπει έλλειμμα 4.8% και ζητά μέτρα και πως οι Βρυξέλλες δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έγινε σύσκεψη στην πλατφόρμα Ομηρος όπου βρέθηκαν χθες ανώτατα στελέχη της Noble από τις ΗΠΑ, την Κύπρο και το Ισραήλ, με σκοπό τον προγραμματισμό των τελικών εργασιών.

Υπό τον τίτλο «Νέα εμπλοκή» η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα πως σε πολιτικό θρίλερ εξελίχθηκαν οι διεργασίες για αναζήτηση του επικεφαλής του νέου κυβερνητικού σχήματος και πως ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από το μεσημέρι οι υπουργοί να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα 2/3 του προϋπολογισμού της δικαστικής υπηρεσίας δίδεται σε μισθούς δικαστών και προσωπικού.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «O Μπερλουσκόνι λέει ότι θα παραιτηθεί από Πρωθυπουργός» αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ιταλία και γράφει ότι αυτή η κίνηση έρχεται καθώς έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή και ενώ στην Ελλάδα ακόμα αντιπαρατίθενται για τον νέο Πρωθυπουργό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί είπε στον Αμερικανό ομόλογό του πως ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου είναι ψεύτης.

Τέλος η εβδομαδιαία αγγλόφωνη οικονομική εφημερίδα “Financial Mirror” υπό τον τίτλο «Μπορεί ο νέος Πρωθυπουργός να βάλει τέλος στο χάος στην Ελλάδα» γράφει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί κλείνουν προς τον Λουκά Παπαδήμο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έχουν δοθεί 247.5 εκατομμύρια ευρώ για δημόσια βοηθήματα και πως ο αριθμός των ληπτών αυξάνεται λόγω γήρανσης του πληθυσμού.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου