Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/11/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/11/2011

Οι διεργασίες του Υπουργού Οικονομικών και των συντεχνιών, αλλά και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην υιοθέτηση του νέου πακέτου μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην πλατφόρμα της Noble, όπως και οι απόψεις του κοινού κατά πόσον θα πρέπει να κοπούν τα επιδόματα σε δημόσιους λειτουργούς και τους κρατικούς αξιωματούχους, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'' τιτλοφορεί το κύριο της θέμα ''Στον αέρα οι προτάσεις Κ. Καζαμία'' και γράφει ότι ενώ τα περιθώρια για την κυπριακή οικονομία στενεύουν επικίνδυνα, οι προθέσεις του ΥΠΟΙΚ για μέτρα, μεταξύ των οποίων των πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα για δύο χρόνια, βρίσκονται στον αέρα. Αλλού αναφέρεται στην πρώτη φάση της διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Κερύνειας, κατά την ο Χρυσόστομος Κυκκώτης συγκέντρωσε την προτίμηση των Κερυνειωτών και στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Σύνοδος θα εκλέξει τον καλύτερο κληρικό.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Σε θέση μάχης'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι μια από τις δυσκολότερες εβδομάδες περιμένει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, που με επικεφαλής τον ΥΠΟΙΚ θα αναλάβει τον άχαρο ρόλο να πείσει τις συντεχνίες να αποδεχθούν το πάγωμα των μισθών των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και μειώσεις μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αλλού γράφει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης υποβάλλεται σήμερα σε εγχείρηση αφαίρεσης κακοήθους όγκου στο παχύ έντερο.

''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Να κοπούν τα επιδόματα'', δημοσιεύει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Rai Consultants, σύμφωνα με το οποίο το 88% της κοινής γνώμης τοποθετείται θετικά στο κόψιμο των επιδομάτων σε δημόσιους λειτουργούς και κρατικούς αξιωματούχους και το 11% τοποθετείται αρνητικά, ενώ 78% τέσσεται υπέρ εισαγωγής και περιουσιακών κριτηρίων για περικοπές επιδόματος τέκνου και φοιτητικού. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία προχωρεί σε δοκιμαστική εφαρμογή των συστημάτων εντοπισμού στα περιπολικά, αλλά και στο σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων (APNR).

Υπό τον τίτλο ''Ο Πρόεδρος στην πλατφόρμα'', η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο ''Αφροδίτη'', ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα στην πλατφόρμα ''Ομηρος'' όπου διεξάγονται οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι διαψεύδονται από την πραγματικότητα όσοι κατηγορούν την Κυβέρνηση για αναποφασιστικότητα και ότι δεν πήρε μέτρα για εξυγίανση της οικονομίας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου