Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/11/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/11/2011

Ο απόηχος της ανακοίνωσης της Noble Energy για τις εκτιμήσεις της για τα αποθέματα φυσικού αερίου στο οικόπεδο Αφροδίτη, η υπόσχεση που φέρεται να έδωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός ότι η χώρα του δεν θα ενοχλήσει την πλατφόρμα, αλλά και η εξουσιοδότηση από το Υπουργικό Συμβούλιο προς τη Διυπουργική Επιτροπή να ολοκληρώσει τη συζήτηση για το β’ γύρο αδειοδοτήσεων, είναι ορισμένα από τα κύρια θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Αλλα θέματα είναι η οικονομία, τα προβλήματα που δημιούργησε η αυθόρμητη στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Πάφου, αλλά και η σύλληψη του Προέδρου και του Διευθυντή της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων ως υπόπτων για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Noble Energy προκαλεί πολιτική έκρηξη» γράφει ότι προσπάθεια να διασκεδάσει την απογοήτευση που δημιούργησε η ανακοίνωση της Noble για εκτιμήσεις για τα αποθέματα στο οικόπεδο 12 ότι είναι πολύ μικρότερα από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί επιχείρησε χθες η Υπουργός Εμπορίου. Αλλού, η εφημερίδα γράφει για τη σύλληψη του Προέδρου και του Διευθυντή της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων ως υπόπτων για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υπόσχεση Ερντογάν» γράφει ότι κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ Στέφαν Φούλε ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν θα ενοχλήσουν την εξέδρα της Noble Energy στο οικόπεδο 12 έδωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Αλλού, γράφει για το ‘νομοσχέδιο – γροθιά’ στον τζόγο που προβλέπει αυστηρές ποινές σε παροχείς και παίκτες του παράνομου στοιχήματος.

«Ο Φιλελεύθερος» με θέμα «Εφορμούν για τα λαπόρτα» γράφει ότι μια ακόμα ροή χρημάτων στον κρατικό κορβανά που βρίσκεται σε αδράνεια επιχειρείται να ανοίξει με τη λήψη δραστικών μέτρων που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ότι υπάρχουν σχέδια για να μαζευτούν 126 εκατ. ευρώ ανείσπρακτα εντάλματα. Αλλού, γράφει ότι η προθεσμία της ΕΕ με βάση την οποία θα πρέπει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να αποφασίσουμε μόνιμα και δραστικά μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας είναι αμετάκλητη.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πράσινο φως για β’ γύρο» γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη Διυπουργική Επιτροπή να ολοκληρώσει τη συζήτηση για το β’ γύρο αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι συναντήσεις περίπου μια φορά την εβδομάδα, απευθείας ή και εκ του σύνεγγυς θα έχουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων μέχρι τον Γενάρη σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Εκατοντάδες έμειναν στο αεροδρόμιο Πάφου» γράφει ότι εκατοντάδες επιβάτες αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου χθες βράδυ, όταν υπάλληλοι της Swissport κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι τέθηκε χθες από τον Γάλλο Πρεσβευτή στη Λευκωσία, ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή ενός συγκροτήματος οικιών και καταστημάτων στη Λακατάμια. Το έργο θα κατασκευάσει η γαλλική εταιρεία Bouygues Batiment International.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου