Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/11/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/11/2011

Το θέμα των επιδομάτων της δημόσιας υπηρεσίας, οι μετακινήσεις και αλλαγές στην ΚΥΠ και η στελέχωσής της και η ενδεχόμενη χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού από τα έσοδα από το φυσικό αέριο, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Golden Boys και σε μισθούς και σε επιδόματα», γράφει ότι έκπληκτος δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών από το εύρος και το ύψος των επιδομάτων που παραχωρούνται στην κρατική μηχανή. Προσθέτει ότι τα περισσότερα και μεγαλύτερα επιδόματα παραχωρούνται στα ‘golden boys’, δηλαδή στους κρατικούς αξιωματούχους ποτ απολαμβάνουν παράλληλα και βασιλικούς μισθούς. Αλλού, γράφει ότι σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι προσπάθειες της εταιρείας των Κυπριακών Αερογραμμών για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, καθώς το 2011 θα κλείσει με ζημιές 20 εκ. ευρώ.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Λίστα Προγραφών», γράφει στο κύριο της θέμα ότι «με σχέδιο του Προεδρικού, προωθείται η πλήρης ΑΚΕΛοποίηση της ΚΥΠ και η μετακίνηση στελεχών της, τα οποία δεν είναι αρεστά». Προσθέτει, ότι «θα μεθοδευθεί μετάθεση των στελεχών αυτών σε άλλες θέσεις και αντικατάσταση τους με άλλους που είναι φιλικοί προς τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ». Αλλού, γράφει για την παραίτηση του Ιταλού Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το διορισμό του Μάριο Πρόντι στο τιμόνι της ιταλικής Κυβέρνησης.

Ο «Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Χορηγός της λύσης το αέριο», γράφει στο κύριο του θέμα ότι τα ΗΕ θεωρούν πως το φυσικό αέριο μπορεί να λειτουργήσει ως χρηματοδότης μιας συμφωνίας στο Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ενημερώνοντας πρόσφατα το ΣΑ, ανέφερε πως η λύση μπορεί να προέλθει από τα αποτελέσματα της έρευνας για εξόρυξη φυσικού αερίου. Αλλού, γράφει ότι οι οικισμοί στέγασης εκτοπισθέντων βρίθουν πολεοδομικών παρατυπιών και πως σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή, 700 οικογένειες προσφύγων δεν μπορούν να πάρουν τίτλους ιδιοκτησίας.

«Τέρμα στα προνόμια», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή», που γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας ζήτησε και θα έχει σύντομα τον κατάλογο με τα 40 προνόμια ανώτερων στελεχών της Δημόσιας Υπηρεσίας, τα οποία θα επανεξεταστούν όλα εξ’ υπαρχής. Ανάμεσα στα επιδόματα είναι και τα επιδόματα καλής διαγωγής και αυξημένης ευθύνης. Αλλού, γράφει για τον στρατηγικό σχεδιασμό για το φυσικό αέριο, και πως οι αρμοδιότητες της Συμβουλευτικής Ομάδας που συνέστησε το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι σαφείς.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου