Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 2/11/2011


Επισκόπηση τύπου 2/11/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετράνε ώρες η κυβέρνηση και ο Γ.Α.Π.! - Η εφημερίδα γράφει ότι "καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην κυβέρνηση στον απόηχο της ανακοίνωσης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό, η οποία προκάλεσε κατακραυγή εντός και εκτός των συνόρων της χώρας και παράλληλα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Δισεκατομμύρια κονόμησαν οι διεθνείς κερδοσκόποι από την απόφαση του Γιωργάκη για δημοψήφισμα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "άρπαξαν μέσα σε μία μέρα μυθικά ποσά, όσοι είχαν παίξει στα παράγωγα την πτώση του ευρώ και ποντάρισαν στην κατρακύλα του Χρηματιστηρίου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δωσίλογος εν καιρώ ειρήνης! - Η εφημερίδα γράφει ότι "δωσίλογος σε καιρό ειρήνης, που επιμένει να παριστάνει τον πρωθυπουργό! Βλέπει παντού «άνομα συμφέροντα» και φαντάσματα".

ΕΘΝΟΣ: Σε νευρική κρίση κυβέρνηση και χώρα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θύελλα στο πολιτικό σκηνικό συνεχίζει να προκαλεί η πρωτοβουλία Παπανδρέου για δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία των Βρυξελλών για τη διάσωση της Ελλάδας. Η μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού τελείωσε στις 3 το πρωί. Ομόφωνη ήταν η στήριξη του δημοψηφίσματος, παρά τις ενστάσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στόχος του Παπανδρέου να διαλύσει Ελλάδα και Ευρώπη!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι μάσκες πέφτουν! Και η θεωρία μας, που την εκφράσαμε ήδη από τις 1.6.2011, αλλά και με μεταγενέστερα δημοσιεύματά μας, δικαιώνεται απολύτως!!! Οι τελευταίες λοιπόν εξελίξεις αποκαλύπτουν νομίζουμε περίτρανα το πραγματικό «παιχνίδι» που παίζει ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου".

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο Αρχοντας του χάους - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η εμμονή του πρωθυπουργού στο αδιευκρίνιστου περιεχομένου δημοψήφισμά του έχει προκαλέσει: Δημόσια αμφισβήτηση της απόφασης αυτής από υπουργούς. Συρρίκνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Επείγουσα κλήση του Γ. Παπανδρέου από τους σφόδρα δυσαρεστημένους Μέρκελ και Σαρκοζί σήμερα, στο G20 στις Κάνες. Αντίδραση του Ομπάμα που αναφέρθηκε σε απόφαση σοκ. Αρνητικό αντίκτυπο σε χρηματιστηρία και ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τον διώχνουν δεν φεύγει - Η εφημερίδα γράφει ότι "κίνημα βουλευτών κατά Παπανδρέου και δημοψηφίσματος. Ανεξάρτητη η Μιλένα Αποστολάκη, με 152 έμεινε το ΠΑΣΟΚ. 9 βουλευτές απειλούν να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης".

ΕΣΤΙΑ: Αποθέωσις ανευθυνότητος - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανεξαρτήτως του αν θα αξασφαλίση ο Πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, η απόφασίς του για την διενέργεια δημοψηφίσματος υποδηλώνει απίστευτη ανευθυνότητα".

Η ΑΥΓΗ: Σφραγίζει τις εξελίξεις ο λαός - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο λαός θα κρίνει τις εξελίξεις με τους αγώνες και την ψήφο του στις κάλπες σύντομα. Υπό αίρεση η δεδηλωμένη της κυβέρνησης στην ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρίχνει τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα - Η εφημερίδα γράφει "θύελλα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και ανταρσία βουλευτών αλλά και οργισμένες αντιδράσεις των Ευρωπαίων για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παραπαίει η κυβέρνηση, όλα ρευστά - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε τεντωμένο σχοινί, αν όχι σε τροχιά πτώσης, κινείται η κυβέρνηση στην πορεία προς την κρίσιμη ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".

Η ΝΙΚΗ: Το σχέδιο ανατροπής του Γιώργου - Η εφημερίδα γράφει ότι "από μια κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση με τον Γιώργο Παπανδρέου να δείχνει αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα με το δημοψήφισμα, γεγονός που δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις, που θα σφραγίσουν την πολιτική ζωή της χώρας".

Ο ΛΟΓΟΣ: Υπάρχει λίγο φιλότιμο; - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση Παπανδρέου παραπαίει. Οι βουλευτές παραιτούνται, ανεξαρτητοποιούνται, εκφράζουν εγγράφως τις ανησυχίες τους και ο Υπουργός Αμυνας συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ και έκανε κρίσεις στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Αραγε τι φοβήθηκε, μήπως γινόταν πραξικόπημα; Αυτές οι λογικές ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και δε συνάδουν με τις εντολές του ελληνικού λαού. Το παιχνίδι που παίζει ο πρωθυπουργός και βάζει σε περιπέτειες χρεοκοπίας της χώρας μας, έχει οικονομικές διαστάσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Παρασκευή όλοι στο Σύνταγμα. Στις 6 μ.μ. η συγκέντρωση του ΚΚΕ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μεγάλη συγκέντρωση, με το σύνθημα «Τώρα πρέπει να παρέμβει ο λαός πιο αποφασιστικά», διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή, 4 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα".

ΤΑ ΝΕΑ: Η Ελλάδα σε περιδίνηση - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε περιδίνηση έχει περιέλθει η χώρα μετά το διεθνές σοκ -και τα εκατοντάδες αρνητικά πρωτοσέλιδα- που προκάλεσε η αναγγελία πραγματοποίησης δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση από τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου".

City Press: Του δείχνουν την έξοδο - Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποσυντίθεται η κυβερνητική πλειοψηφία εξαιτίας του δημοψηφίσματος. Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μ. Αποστολάκη, προτείνουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας Β. Παπανδρέου και άλλοι βουλευτές".

Metro: «Γιώργο, φύγε» - Η εφημερίδα τονίζει ότι "βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «σπρώχνουν» τον Γ. Παπανδρέου στην έξοδο. Σαμαράς: Εθνική ανάγκη οι εκλογές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Οξεία πολιτική κρίση κλονίζει την οικονομία - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία και τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η πρόταση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ολα είναι στον «αέρα». Σε πολιτική ομηρεία η οικονομία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την κυβέρνησή του να κρέμεται σε μια κλωστή, τη χρηματοδότηση της χώρας και πάλι μετέωρη και τις πολιτικές εξελίξεις αβέβαιες και άκρως ανησυχητικές, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μεταβαίνει σήμερα εσπευσμένα στις Κάνες, κληθείς από το διευθυντήριο της Ευρώπης, που βλέπει με τρόμο το ενδεχόμενο η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου να «ναυαγήσει» μπροστά σε ένα ελληνικό δημοψήφισμα".

ΚΕΡΔΟΣ: Η ελληνική κρίση στις Κάννες - Η εφημερίδα γράφει ότι "η επόμενη πράξη του «ελληνικού δράματος» μεταφέρεται τώρα στις Κάννες και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, όπου ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί εκτάκτως με τη Γερμανίδα καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο παγκόσμιας «καταιγίδας» - Η εφημερίδα τονίζει ότι "«καταιγίδα» που παρέσυρε τις αγορές σε παγκόσμια κλίμακα και προκάλεσε αναταραχή και έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου σε Ευρώπη και Αμερική, ήταν το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας, που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου