Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/11/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/11/2011

Οι εξελίξεις στην οικονομία με την ανακοίνωση των μέτρων από τον ΥΠΟΙΚ και την παρουσίαση των θέσεων του ΑΚΕΛ επί του θέματος, η απόφαση του Υπουργικού για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ και η ιστορική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ‘16’ του Τσιάμπιονς Λιγκ, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλονται επίσης οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την κυπριακή προεδρία, η εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας σήμερα από την Ιερά Σύνοδο και οι αντιπαραθέσεις ΠΟΕΔ – Γονέων με αφορμή τα μέτρα που έχει λάβει η οργάνωση.

«Τα παιγνίδια ΑΚΕΛ-Προεδρικού στις πλάτες της οικονομίας» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας». Όπως γράφει η εφημερίδα, ενώ ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε τα μέτρα την περασμένη Παρασκευή, ΑΚΕΛ και Προεδρικό ‘άφησαν εκτεθειμένο και μόνο’ τον Κίκη Καζαμία να διεξάγει διάλογο με τις συντεχνίες και μόνο χθες υπήρξε αντίδραση από ΑΚΕΛ και ΚΕ. Η εφημερίδα εξάλλου αναφέρει ότι υπήρξε προειδοποίηση του Κίκη Καζαμία ότι ‘αν δεν σοβαρευτούν όλοι’ θα παραιτηθεί. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις Γκιουλ περί ‘μισής κυπριακής προεδρίας μιας άθλιας Ενωσης’ και στις αντιδράσεις της Κυβέρνησης.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ….» αναφέρεται στο χθεσινό θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ ο οποίος με ισοπαλία χωρίς τέρματα με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη κατάφερε να προκριθεί στους ‘16’ του Τσιάμπιονς Λιγκ. Φιλοξενεί το δημοσίευμα και σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο με τους παίκτες και παράγοντες να πανηγυρίζουν μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου για τις εξελίξεις στην οικονομία και το Μηχανισμό Στήριξης, ο οποίος εκιτμά πως τα δημόσια οικονομικά της Κύπρου μπορούν εύκολα να διορθωθούν αφού τα κεφάλαια που χρειάζονται είναι μικρά.

«Δικάζουν τον Λιλλήκα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Φιλελευθέρου». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας, ως πρώην Υπουργός γίνεται τριάδικος σε αγωγή που κίνησε ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων εναντίον της Κυβέρνησης. Οι αγελαδοτρόφοι διεκδικούν περίπου 1,8 εκ ευρώ στη βάση συμφωνίας που είχαν κάνει με τον κ. Λιλλήκα για να αναλάβουν την εμπορία του γάλακτος μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Η Γενική Εισαγγελία, σύμφωνα με το «Φ» αναφέρει ότι ο πρώην Υπουργός ενήργησε καθ’ υπέρβαση των εξουσιών του. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να σωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για τις κάμερες της τροχαίας, και όπως αναφέρεται, είναι πολύ πιθανόν να πάμε για τρίτη ακύρωση.

Η «Χαραυγή», με τίτλο «Αδειοδοτήσεις για τ’ άλλα 11 οικόπεδα», αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ και την εξουσιοδότηση στην Υπουργό Εμπορίου να προβεί, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Υδρογονάνθρακες και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην επίσημη δημοσίευση της ανακοίνωσης του δεύτερου γύρου. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ και την αναφορά περί στήριξης στον Κίκη Καζαμία.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Πράσινο φως για το δεύτερο γύρο», αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και την υπογραφή συμφωνίας χθες μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της εταιρίας Shell για έρευνες στην νοτιοανατολική Τουρκία. Αλλού προβάλλεται η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ‘16’ και φιλοξενείται φωτογραφία από πανηγυρισμούς οπαδών στη Λευκωσία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου